2011. március 28.

Elégedetlenek a fogyasztók

Gyakran a változásokat úgy vesszük észre, hogy először csak néhány ember mondja, majd egyre többen, végül már nagyon sokan adnak hangot annak a véleményüknek, hogy mást szeretnének, mint amit eddig kaptak. 

Ma már egyre többen az élelmiszerüzletekben kapható feldolgozott termékekkel kapcsolatban fejezik ki elégedetlenségüket.

Bár éppen a magyar termékek vásárlása témában végzett piackutatások mutatják, hogy az emberek gyakran mást mondanak, mint amit az üzletekben tesznek, úgy gondolom, a véleményekre mindig oda kell figyelni, folyamatosan mérni kell általánossá válásukat és időben meg kell hozni a szükséges döntéseket.

Most például a feldolgozott termékek összetevőivel kapcsolatos fogyasztói elégedetlenségek terjedését kimutató piackutatási adatokat erősítik meg az Élelmiszer szaklap legutóbbi fogyasztói körkérdésére adott válaszok (a felmérés nem reprezentatív).

"Minden boltban kapható élelmiszerben van valamilyen tartósítószer..."

"Amit boltban veszek, semmire sem mondanám, hogy egészséges. ... Szerintem minden, ami szintetikus anyagokat és vegyszert, tartósítószert tartalmaz, az egészségtelen..."

"A tartósítószereket kell figyelni szerintem, amiben sok van, az egészségtelen."

"Egészségtelennek [élelmiszerek] pedig azokat, amelyeknél az előállítás során vegyszereket használnak."

"Minden olyan élelmiszert egészségtelennek tartok, amelyekben kémiai szerek, adalékanyagok, térfogatnövelő és tartósítószer fordulnak elő. Ezeket semmilyen körülmények között nem veszem meg. "

Forrás: Vásárlókat kérdeztünk a hamburgeradóról


Sárközy Ildikó
Élelmiszerklub Elnök


4 megjegyzés:

Botka Zoltán írta...

A vegyszerekhez én még hozzátenném a cukrot - bár az is vegyszer:-(. Sajnos, újabban szinte minden termékbe pékáruba, sajnos a húsokba, felvágottakba - MÉG A SZALONNÁBA IS - tesznek cukrot. Vajon miért lett ennyi cukorbeteg, szívbeteg és rákos?

Szilveszterre szerettem volna virslit venni. Persze olyat, ami húsból készült és nem szójából. Hát nem sikerült.

Sárközy Ildikó írta...

A virslikhez kapcsolódva: az MgSzH 2011. szilveszter előtt 40-féle virslit vizsgáltatott meg laboratóriumban. A virsliteszt eredményei itt olvashatók: http://hirek.elelmiszerklub.hu/2011/12/mgszh-40-fele-virsli-vizsgalatanak.html

B. Katalin írta...

Üdvözlet!

Virslihez kapcsolódva...Ma már sajnos semmi nem olyan az élelmiszerek körében mint 20 éve...a kenyér(listjavítók????) párizsi (7-féle e-szám, 40-45 % szója???, stb) én pl. egy puffasztó üzemben dolgozom, saját megtermesztett gabonáinkat dolgozzuk fel reformélelmiszerré. natúrok is vannak: semmit nem adunk hozzá, az ízesítési technológiákat is úgy írtuk meg, hogy semmilyen mesterséges adalékot ne tartalmazzon...Jó termékeink vannak, csak sajnos az emberek többsége (mai világban érthetődően) igen árérzékeny: hamarabb fog megvenni felfújt tartósított kenyerett, és szójával teli agyonra állományjavítózott párizsit, virslit. De bízunk abban, hogy egyre többen értékelik majd az egészséges élelmiszerek jelenlétét, és abban is bízunk, hogy pozitívan változik Mo. gazdasági helyzete...
Szép Napot mindenkinek!
B.Katalin

B. Katalin írta...

mai élelmiszerek...

Megjegyzés küldése

Azonnali RSS-értesítőre feliratkozás

Napi hírlevélre feliratkozás

Írja be e-mail címét:

Kulcsszavak

1% (3) 16 (1) 2015 (34) 2016 (17) 2017 (12) AKI (2) állítás (1) Almenland (1) Almo (1) AMA-Biosiegel (1) AMA-Gütesiegel (1) ásványvíz (1) Austria Gütezeichen (1) Ausztria (13) Bali Tibor (1) Baromfi Termék Tanács (1) Bartyik Tünde (1) Beck László (1) Bereczki Attila (1) beszámoló (23) BGF (1) Bial Tibor (1) bio (3) Bio Austria (1) blogbejegyzés (22) Bormarketing Műhely (1) BOS (1) CzechTrade (1) Csehország (3) csomagolás (1) Dánia (1) Dörnyei Otília (1) Dr. Becsky-Balku Orsolya (2) Dr. Dóczy Katalin (1) Dr. Fülöp Zsuzsanna (2) Dr. Kocsis Márton (1) Dr. Loncsár Krisztina (1) Éder Tamás (1) ÉFOSZ (1) élelmiszer (113) élelmiszeripar (2) Élelmiszerklub Alapítvány (66) Élelmiszerklub Délelőtt (26) előadás (61) Erasmus+ (53) értékesítés (15) EU (34) EU Fórum (6) EVS (1) felmérés (3) fenntarthatóság (5) fiatalok (26) fogyasztóvédelem (2) Földi Péter (1) Franciaország (2) gasztronómia (1) Genuss Region (1) Genussland (1) GfK (2) GKI (1) Gutes vom Bauernhof (1) GVH (3) gyakornok (2) Gyaraky Zoltán (3) gyártmánylap (1) gyümölcs (2) hagyomány (1) helyi (1) hírek (4) hogyan (1) Hogyan készítsük (1) Horvátország (1) hungarikum (1) húsvét (1) I. műhely (3) II. műhely (7) III. műhely (6) innováció (2) Intersnack (1) IV. műhely (6) IX. műhely (4) jelölés (7) jog (3) jogszabályok (13) Juhász Anikó (1) K+F Konzervkutató (1) kampány (1) Kaposvári Egyetem (2) képzés (3) kérdőív (1) kereskedelem (11) kézműves (3) kiállítás (3) kistermelő (20) kommunikáció (3) Kovács Krisztina (7) Köcse Ildikó (1) közétkeztetés (1) Kujáni Katalin (1) kutatások (3) Lengyelország (4) Lukács László (1) magyar (18) Marcin Sowa (2) marha (1) márka (16) marketing (18) Medián (1) mezőgazdaság (6) MgSzH (1) Műhely (47) Nagy-Britannia (1) NÉBIH (8) NFH (3) nrc (1) olasz (1) Olaszlország (1) Olaszország (9) OTP (1) OVUM (1) ökológia (1) önkéntes (1) őstermelő (3) pályázat (28) paradicsom (1) Pászti Balázs (7) pazarlás (1) pénzügy (3) piackutatás (1) Polereczki Zsolt (1) Portugália (4) regionalitás (11) rendezvény (11) rendezvényszervezés (1) Rigler Zsolt (1) Románia (4) rövid ellátási lánc (3) Sárközy Ildikó (8) Serfőző Lili (1) sertés (1) Solti Csilla (1) Spanyolország (9) Steirisches Vulkanland (1) SUS (1) Svédország (1) Szabados Andrea (2) Szabó Gábor (1) Szegedyné Fricz Ágnes (9) Szente Viktória (1) Szerbia (6) Szlovákia (4) Szlovénia (2) Szöllősi Réka (1) találkozó (36) tanácsadás (1) tanulmányok (2) tápanyag (1) tápérték (2) Tej Terméktanács (1) Tesco (1) tojás (1) Tóth Ferenc (4) Törökország (5) tréning (12) útmutató (3) üzleti terv (1) V. műhely (8) vállalkozás (13) védjegy (12) versenyjog (1) versenyképesség (3) vezetés (5) VI. műhely (5) vidékfejlesztés (1) VII. műhely (3) VIII. műhely (4) Visegrádi (1) VM (10) zöldség (1)

Élelmiszerklub Blog Archívum