2012. január 26.

Ajánljuk: Együtt a termelővel: A közösség által támogatott mezőgazdaság testközelből


Napjainkban egyre többen vallják, hogy az egészséges és jó minőségű élelmiszert nem a boltok polcain kell keresni. Kis közösségek szövetkeznek helyi gazdákkal, hogy a biztos forrásból származó élelmiszerért cserébe megélhetést biztosítsanak az értük dolgozó termelőknek. Európában egyre több országban terjed megállíthatatlanul a közösség által támogatott mezőgazdálkodás.

Februárban a Tudatos Vásárlók Egyesülete olyan termelőket és fogyasztókat lát vendégül Franciaországból, Angliából és Németországból, akik szívesen megosztják velünk  tapasztalataikat.

A beszélgetésen választ keresünk arra, hogy mi a titka a közösségi kezdeményezések sikerének, hogyan működnek ezek különböző országokban, és van-e esély arra, hogy a termelőket és fogyasztókat összekapcsoló érdekszövetségek nálunk is elterjednek.

Vendégeink lesznek:
  • Benoit Hertz és Isabelle Doumenc, a francia AMAP (Szövetség a Kistermelői Mezőgazdaság Fenntartásáért) mozgalom képviselői. Hertzék a Cidamos gazdaság termelői, a Doumenc házaspár pedig másik bő száz család mellett gazdaságuk állandó vásárlói.
  • Jade Bashford, valamint Ann és Norman Stainer, az angol Soil Association közösség által támogatott mezőgazdaság programjához csatlakozó gazdaságok képviselői. Jade a mintegy 200 fogyasztó közösségi tulajdonában lévő Stroud gazdaságból (Gloucestershire) érkezik, a Stainer házaspár a gyümölcstermesztéssel foglalkozó Dragon Orchard (Ledbury) termelői.
  • Jan Hendrik Cropp és Fabian Kern, a közösség által támogatott mezőgazdálkodás elkötelezett képviselői Németországból.   Jan Hendrik Cropp gazdálkodó, erős ideológiai meggyőződéséből kiindulva nagyjából 60 családnak termel zöldséget a németországi Witzenhausen környékén. Fabian Kern a 250 fogyasztóval működő freiburgi GartenCoop alapító tagja, aktivista.
Időpont:  2012. február 2. 16.00 - 19.00
Helyszín:  Francia Intézet (1011. Budapest Fő u. 17.), Amfiteátrum, 1. emelet

Az eseményen tolmácsolást biztosítunk.
A kezdeményezések bemutatkozása után, 18.00-19.00 óra között lehetőség nyílik a kötetlen beszélgetésre is.

Az eseményt a Tudatos Vásárlók Egyesülete és a Francia Intézet szervezi.
A részvétel ingyenes és regisztrációs sem szükséges hozzá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Azonnali RSS-értesítőre feliratkozás

Napi hírlevélre feliratkozás

Írja be e-mail címét:

Kulcsszavak

1% (3) 16 (1) 2015 (34) 2016 (17) 2017 (12) AKI (2) állítás (1) Almenland (1) Almo (1) AMA-Biosiegel (1) AMA-Gütesiegel (1) ásványvíz (1) Austria Gütezeichen (1) Ausztria (13) Bali Tibor (1) Baromfi Termék Tanács (1) Bartyik Tünde (1) Beck László (1) Bereczki Attila (1) beszámoló (23) BGF (1) Bial Tibor (1) bio (3) Bio Austria (1) blogbejegyzés (22) Bormarketing Műhely (1) BOS (1) CzechTrade (1) Csehország (3) csomagolás (1) Dánia (1) Dörnyei Otília (1) Dr. Becsky-Balku Orsolya (2) Dr. Dóczy Katalin (1) Dr. Fülöp Zsuzsanna (2) Dr. Kocsis Márton (1) Dr. Loncsár Krisztina (1) Éder Tamás (1) ÉFOSZ (1) élelmiszer (113) élelmiszeripar (2) Élelmiszerklub Alapítvány (66) Élelmiszerklub Délelőtt (26) előadás (61) Erasmus+ (53) értékesítés (15) EU (34) EU Fórum (6) EVS (1) felmérés (3) fenntarthatóság (5) fiatalok (26) fogyasztóvédelem (2) Földi Péter (1) Franciaország (2) gasztronómia (1) Genuss Region (1) Genussland (1) GfK (2) GKI (1) Gutes vom Bauernhof (1) GVH (3) gyakornok (2) Gyaraky Zoltán (3) gyártmánylap (1) gyümölcs (2) hagyomány (1) helyi (1) hírek (4) hogyan (1) Hogyan készítsük (1) Horvátország (1) hungarikum (1) húsvét (1) I. műhely (3) II. műhely (7) III. műhely (6) innováció (2) Intersnack (1) IV. műhely (6) IX. műhely (4) jelölés (7) jog (3) jogszabályok (13) Juhász Anikó (1) K+F Konzervkutató (1) kampány (1) Kaposvári Egyetem (2) képzés (3) kérdőív (1) kereskedelem (11) kézműves (3) kiállítás (3) kistermelő (20) kommunikáció (3) Kovács Krisztina (7) Köcse Ildikó (1) közétkeztetés (1) Kujáni Katalin (1) kutatások (3) Lengyelország (4) Lukács László (1) magyar (18) Marcin Sowa (2) marha (1) márka (16) marketing (18) Medián (1) mezőgazdaság (6) MgSzH (1) Műhely (47) Nagy-Britannia (1) NÉBIH (8) NFH (3) nrc (1) olasz (1) Olaszlország (1) Olaszország (9) OTP (1) OVUM (1) ökológia (1) önkéntes (1) őstermelő (3) pályázat (28) paradicsom (1) Pászti Balázs (7) pazarlás (1) pénzügy (3) piackutatás (1) Polereczki Zsolt (1) Portugália (4) regionalitás (11) rendezvény (11) rendezvényszervezés (1) Rigler Zsolt (1) Románia (4) rövid ellátási lánc (3) Sárközy Ildikó (8) Serfőző Lili (1) sertés (1) Solti Csilla (1) Spanyolország (9) Steirisches Vulkanland (1) SUS (1) Svédország (1) Szabados Andrea (2) Szabó Gábor (1) Szegedyné Fricz Ágnes (9) Szente Viktória (1) Szerbia (6) Szlovákia (4) Szlovénia (2) Szöllősi Réka (1) találkozó (36) tanácsadás (1) tanulmányok (2) tápanyag (1) tápérték (2) Tej Terméktanács (1) Tesco (1) tojás (1) Tóth Ferenc (4) Törökország (5) tréning (12) útmutató (3) üzleti terv (1) V. műhely (8) vállalkozás (13) védjegy (12) versenyjog (1) versenyképesség (3) vezetés (5) VI. műhely (5) vidékfejlesztés (1) VII. műhely (3) VIII. műhely (4) Visegrádi (1) VM (10) zöldség (1)

Élelmiszerklub Blog Archívum