2012. február 3.

Élelmiszerklub Műhely - II. Élelmiszerek jelölésének új szabályai, 2012. február 8. szerda

MEGHÍVÓ
Az Élelmiszerklub Műhely keretében aktuális témánként és árucsoportonként elemezzük a magyar élelmiszer-gazdaság helyzetét, keressük a versenyképesség növelésének lehetőségeit és a fejlődési megoldásokat. A rendezvényeket kéthetente Budapesten tartjuk.

II. Élelmiszerek jelölésének új szabályai. 
Mit mond az új rendelet és hogyan kell alkalmazni? 

Időpont: 2012. február 8. szerda 

Program

12,30-13,00 - Regisztráció

13,00-13,20 - Mi az Európai Unió célja az új szabályozással?
Előadó: felkérés alatt

13,20-13,40 - Hogyan értelmezi a Vidékfejlesztési Minisztérium az új rendeletet?
Előadó: Gyaraky Zoltán, Vidékfejlesztési Minisztérium Élelmiszer-feldolgozási   Főosztály Főosztályvezető és Szegedyné Fricz Ágnes, Főosztályvezető-helyettes

13,40-14,00 – Jelölési ellenőrzéssel kapcsolatos hatósági tapasztalatok, gyakori jelölési hibák
Előadó: Bartyik Tünde, MgSzH Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Élelmiszer- és Takarmánybiztonsági Igazgatóság Bejelentésköteles Élelmiszer-előállítás Felügyeleti Osztály    Élelmiszer-biztonsági felügyelő

14,00-14,15 – Hogyan segítheti a márkahűséget a fogyasztóknál az új élelmiszer-jelölési rendszer?
Előadó: Sárközy Ildikó, Élelmiszerklub

14,15-14,30 – Az új jelölések megvalósításának nehézségei az élelmiszer-feldolgozóknál
Előadó: Szöllősi Réka, ÉFOSZ Élelmiszer-feldolgozók Országos Szövetsége Tanácsadó

14,30-15,00 – Frissítő szünet

15,00-16,30 – Interaktív műhelybeszélgetés
Résztvevők:
  • Gyaraky Zoltán, Vidékfejlesztési Minisztérium
  • Bartyik Tünde, MgSzH
  • Szegedyné Fricz Ágnes, Vidékfejlesztési Minisztérium
  • Szöllősi Réka, ÉFOSZ
Moderátor: Tóth Ferenc, Élelmiszerklub

16,30-17,00 – Kötetlen beszélgetés és ingyenes tanácsadás az Élelmiszerklubbal

Időpont: 2012. február 8. szerda
Helyszín: Hotel Ibis Budapest 
Centrum, 1092 Budapest, IX. Ráday utca 6. (térkép)

Regisztrációs díj:
  • 7.500 Ft  (AAM) / fő / alkalom (előre utalással) 
  • 10.000 Ft (AAM) / fő / alkalom (helyszínen fizetéssel) 
  • 4-alkalom-bérlettel: 6.000 Ft (AAM) / fő / alkalom, összesen 4*6.000 Ft = 24.000 Ft (AAM) / 4 alkalom (előre utalással) 

A jogszabály itt olvasható:
A fogyasztók élelmiszerekkel kapcsolatos tájékoztatásáról 1169/2011/EU rendelet ( 2011. október 25.)

A kérdéseket az előadókhoz a helyszínen résztvevőktől és az online csatlakozóktól várjuk ---
    Az Élelmiszerklub Alapítvány mindent megtesz azért, hogy a meghirdetett program megvalósuljon. Rajta kívül álló események azonban szükségessé tehetik a program módosítását. 


    A következő Élelmiszerklub Műhely rendezvények:

    III. Mi is az a magyar élelmiszer?
    Érdekek ütközései és szabályozások korlátai
    Időpont: 2012. február 22. szerda  

    IV. Kikényszerített innovációk
    A NETA (népegészségügyi termékadó) és a piac hogyan befolyásolják az élelmiszerek termékfejlesztéseit?
    Időpont: 2012. március 7. szerda  

    V. Közösségi marketing leltár
    Mi működik és mi nem?
    Igények és megoldások
    Időpont: 2012. március 21. szerda 




    Nincsenek megjegyzések:

    Megjegyzés küldése

    Azonnali RSS-értesítőre feliratkozás

    Napi hírlevélre feliratkozás

    Írja be e-mail címét:

    Kulcsszavak

    1% (3) 16 (1) 2015 (34) 2016 (17) 2017 (11) AKI (2) állítás (1) Almenland (1) Almo (1) AMA-Biosiegel (1) AMA-Gütesiegel (1) ásványvíz (1) Austria Gütezeichen (1) Ausztria (13) Bali Tibor (1) Baromfi Termék Tanács (1) Bartyik Tünde (1) Beck László (1) Bereczki Attila (1) beszámoló (20) BGF (1) Bial Tibor (1) bio (3) Bio Austria (1) blogbejegyzés (22) Bormarketing Műhely (1) BOS (1) CzechTrade (1) Csehország (3) csomagolás (1) Dánia (1) Dörnyei Otília (1) Dr. Becsky-Balku Orsolya (2) Dr. Dóczy Katalin (1) Dr. Fülöp Zsuzsanna (2) Dr. Kocsis Márton (1) Dr. Loncsár Krisztina (1) Éder Tamás (1) ÉFOSZ (1) élelmiszer (112) élelmiszeripar (2) Élelmiszerklub Alapítvány (62) Élelmiszerklub Délelőtt (26) előadás (61) Erasmus+ (49) értékesítés (15) EU (33) EU Fórum (6) EVS (1) felmérés (3) fenntarthatóság (5) fiatalok (25) fogyasztóvédelem (2) Földi Péter (1) Franciaország (2) gasztronómia (1) Genuss Region (1) Genussland (1) GfK (2) GKI (1) Gutes vom Bauernhof (1) GVH (3) gyakornok (2) Gyaraky Zoltán (3) gyártmánylap (1) gyümölcs (2) hagyomány (1) helyi (1) hírek (4) hogyan (1) Hogyan készítsük (1) Horvátország (1) hungarikum (1) húsvét (1) I. műhely (3) II. műhely (7) III. műhely (6) innováció (2) Intersnack (1) IV. műhely (6) IX. műhely (4) jelölés (7) jog (3) jogszabályok (13) Juhász Anikó (1) K+F Konzervkutató (1) kampány (1) Kaposvári Egyetem (2) képzés (3) kérdőív (1) kereskedelem (11) kézműves (3) kiállítás (3) kistermelő (20) kommunikáció (3) Kovács Krisztina (7) Köcse Ildikó (1) közétkeztetés (1) Kujáni Katalin (1) kutatások (3) Lengyelország (4) Lukács László (1) magyar (18) Marcin Sowa (2) marha (1) márka (16) marketing (18) Medián (1) mezőgazdaság (6) MgSzH (1) Műhely (47) Nagy-Britannia (1) NÉBIH (8) NFH (3) nrc (1) olasz (1) Olaszlország (1) Olaszország (8) OTP (1) OVUM (1) ökológia (1) önkéntes (1) őstermelő (3) pályázat (27) paradicsom (1) Pászti Balázs (7) pénzügy (3) piackutatás (1) Polereczki Zsolt (1) Portugália (3) regionalitás (11) rendezvény (11) rendezvényszervezés (1) Rigler Zsolt (1) Románia (4) rövid ellátási lánc (3) Sárközy Ildikó (8) Serfőző Lili (1) sertés (1) Solti Csilla (1) Spanyolország (9) Steirisches Vulkanland (1) SUS (1) Svédország (1) Szabados Andrea (2) Szabó Gábor (1) Szegedyné Fricz Ágnes (9) Szente Viktória (1) Szerbia (6) Szlovákia (2) Szlovénia (2) Szöllősi Réka (1) találkozó (32) tanácsadás (1) tanulmányok (2) tápanyag (1) tápérték (2) Tej Terméktanács (1) Tesco (1) tojás (1) Tóth Ferenc (4) Törökország (5) tréning (12) útmutató (3) üzleti terv (1) V. műhely (8) vállalkozás (13) védjegy (12) versenyjog (1) versenyképesség (3) vezetés (5) VI. műhely (5) vidékfejlesztés (1) VII. műhely (3) VIII. műhely (4) Visegrádi (1) VM (10) zöldség (1)

    Élelmiszerklub Blog Archívum