Az Élelmiszerklub Műhely keretében aktuális témánként és árucsoportonként elemezzük a magyar élelmiszer-gazdaság helyzetét, keressük a versenyképesség növelésének lehetőségeit és a fejlődési megoldásokat. A rendezvényeket kéthetente Budapesten tartjuk.
III. Mi is az a magyar élelmiszer?
Érdekek ütközései és szabályozások korlátai
Időpont: 2012. február 22. szerda
Érdekek ütközései és szabályozások korlátai
Időpont: 2012. február 22. szerda
Program
12,30-13,00 - Regisztráció
13,00-13,15 – Hazai fogyasztók, hazai élelmiszerek - a bizalom építésének lehetőségei
Előadó: Dr. Polereczki Zsolt, Kaposvári Egyetem, Gazdaságtudományi Kar Marketing és Kereskedelem
Tanszék Egyetemi adjunktus
13,15-13,30 – A „magyar termék” rendelet jelenlegi állapota
Előadó: Gyaraky Zoltán, Vidékfejlesztési Minisztérium Élelmiszer-feldolgozási Főosztály Főosztályvezető
13,30-13,45 – Melyek az élelmiszer-feldolgozók álláspontjai a magyar élelmiszerek megkülönböztetéséről?
Előadó: Éder Tamás, ÉFOSZ Élelmiszer-feldolgozók Országos Szövetsége Elnök
13,45-14,15 – A nemzeti termékek felértékelődésének hatása a válsággal küszködő magyar piacra (Medián piackutatás eredményei és gyakorlati hasznosulásuk a Tesconál)
Előadó: Beck László, Medián Kutatási igazgató
14,15-14,25 – Az önkéntes jelölések – védjegyek – jelentősége
Előadó: Kecskeméti Attila, Magyar Termék Nonprofit Kft. Ügyvezető
14,25-14,45 – Frissítő szünet
14,45-16,30 – Interaktív műhelybeszélgetés
Témák:
16,30-17,00 – Kötetlen beszélgetés és ingyenes tanácsadás az Élelmiszerklubbal
Időpont: 2012. február 22. szerda
Helyszín: Hotel Ibis Budapest Centrum, 1092 Budapest, IX. Ráday utca 6. (térkép)
Regisztrációs díj:
A magyar rendelettervezet itt olvasható:
TERVEZET --- A vidékfejlesztési miniszter …/2012. (…) VM rendelete egyes önkéntes megkülönböztető megjelölések élelmiszereken történő használatáról
A kérdéseket az előadókhoz a helyszínen résztvevőktől és az online csatlakozóktól várjuk ---
Az Élelmiszerklub Alapítvány mindent megtesz azért, hogy a meghirdetett program megvalósuljon. Rajta kívül álló események azonban szükségessé tehetik a program módosítását.
Előadó: Dr. Polereczki Zsolt, Kaposvári Egyetem, Gazdaságtudományi Kar Marketing és Kereskedelem
Tanszék Egyetemi adjunktus
13,15-13,30 – A „magyar termék” rendelet jelenlegi állapota
Előadó: Gyaraky Zoltán, Vidékfejlesztési Minisztérium Élelmiszer-feldolgozási Főosztály Főosztályvezető
13,30-13,45 – Melyek az élelmiszer-feldolgozók álláspontjai a magyar élelmiszerek megkülönböztetéséről?
Előadó: Éder Tamás, ÉFOSZ Élelmiszer-feldolgozók Országos Szövetsége Elnök
13,45-14,15 – A nemzeti termékek felértékelődésének hatása a válsággal küszködő magyar piacra (Medián piackutatás eredményei és gyakorlati hasznosulásuk a Tesconál)
Előadó: Beck László, Medián Kutatási igazgató
14,15-14,25 – Az önkéntes jelölések – védjegyek – jelentősége
Előadó: Kecskeméti Attila, Magyar Termék Nonprofit Kft. Ügyvezető
14,25-14,45 – Frissítő szünet
14,45-16,30 – Interaktív műhelybeszélgetés
Témák:
- Kinek jó a rendelet?
- Amiről a rendelettel kapcsolatban kevesebbet beszélünk
- Logót, védjegyet, vagy címkét néz a tudatos vásárló?
- A márka ereje
- Mikor írja felül bármi az árkommunikációt ?
- Beck László, Medián
- Éder Tamás, ÉFOSZ
- Gyaraky Zoltán, Vidékfejlesztési Minisztérium
- Kecskeméti Attila, Magyar Termék Nonprofit Kft.
- Dr. Polereczki Zsolt, Kaposvári Egyetem
- Saltzer Kornél, Spar
16,30-17,00 – Kötetlen beszélgetés és ingyenes tanácsadás az Élelmiszerklubbal
Időpont: 2012. február 22. szerda
Helyszín: Hotel Ibis Budapest Centrum, 1092 Budapest, IX. Ráday utca 6. (térkép)
Regisztrációs díj:
- 7.500 Ft (AAM) / fő / alkalom (előre utalással)
- 10.000 Ft (AAM) / fő / alkalom (helyszínen fizetéssel)
- 4-alkalom-bérlettel: 6.000 Ft (AAM) / fő / alkalom, összesen 4*6.000 Ft = 24.000 Ft (AAM) / 4 alkalom (előre utalással)
TERVEZET --- A vidékfejlesztési miniszter …/2012. (…) VM rendelete egyes önkéntes megkülönböztető megjelölések élelmiszereken történő használatáról
A kérdéseket az előadókhoz a helyszínen résztvevőktől és az online csatlakozóktól várjuk ---
- e-mailben: sarkozy@elelmiszerklub.hu,
- Élelmiszerklub honlapon,
- Facebookon,
- Twitteren
A következő Élelmiszerklub Műhely rendezvények:
IV. Kikényszerített innovációk
A NETA (népegészségügyi termékadó) és a piac hogyan befolyásolják az élelmiszerek termékfejlesztéseit?
Időpont: 2012. március 7. szerda
V. Közösségi marketing leltár
Mi működik és mi nem?
Igények és megoldások
Időpont: 2012. március 21. szerda
VI. Értékesítési csatornapolitikák
A hipermarketektől a szakboltokig
Hol adjuk el termékeinket?
Időpont: 2012. április 4. szerda
Időpont: 2012. március 7. szerda
V. Közösségi marketing leltár
Mi működik és mi nem?
Igények és megoldások
Időpont: 2012. március 21. szerda
VI. Értékesítési csatornapolitikák
A hipermarketektől a szakboltokig
Hol adjuk el termékeinket?
Időpont: 2012. április 4. szerda
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése