Az Élelmiszerklub Műhely keretében aktuális témánként és árucsoportonként elemezzük a magyar élelmiszer-gazdaság helyzetét, keressük a versenyképesség növelésének lehetőségeit és a fejlődési megoldásokat. A rendezvényeket kéthetente Budapesten tartjuk.
IV. Kikényszerített innovációk
A piaci verseny és a neta (népegészségügyi termékadó)
hogyan befolyásolják az élelmiszerek termékfejlesztéseit?
Időpont: 2012. március 7. szerda
hogyan befolyásolják az élelmiszerek termékfejlesztéseit?
Időpont: 2012. március 7. szerda
Program
12,30-13,00 - Regisztráció
13,00-13,15 – Termékfejlesztéssel hogyan ellensúlyozhatók a csökkenő vásárlóerő és a magasabb adóterhek az élelmiszer-ágazatban?
Előadó: Dr. Polereczki Zsolt, Kaposvári Egyetem, Gazdaságtudományi Kar Marketing és Kereskedelem Tanszék Egyetemi adjunktus
13,15-13,30 – Mi a titok? Sikeres innovatív élelmiszerek Magyarországon az elmúlt évtizedben
Előadó: Dörnyei Otília, GfK Hungária Piackutató Intézet Ügyfélkapcsolati igazgató
13,30-13,45 – Hiányzó élelmiszerek. Mire lenne vevő a kereskedő?
Előadó: Tóth Ferenc, Élelmiszerklub
13,45-14,00 – Mit hozott, mit vitt a Neta a sós ropogtatnivalók piacán?
Előadó: Szabó Gábor, Chio Magyarország Vállalati kapcsolatok és piackutatási koordinátor
14,00-14,15 – Hogyan befolyásolja a "chips adó" a vásárlók döntéseit?
Előadó: Serfőző Lili, nrc Marketingkutató
14,15-14,30 – Viszlát édes élet? Nehéz döntések az édesiparban
Előadó: Pászti Balázs, Élelmiszerklub
14,30-15,00 – Frissítő szünet
15,00-16,30 – Interaktív műhelybeszélgetés
Témák:
- Őstermelők által a piacon árult termékekre hogyan alkalmazható?
- Mit ért a vevő alatta? Elfogadja-e?
- Tudjuk-e megfelelően kommunikálni az előnyeit?
- Funkcionális élelmiszerek helye és szerepe?
- Ezek a termékek csak termékfejlesztések vagy ennél több?
- A NETA ezeknél a termékeknél 10-20 %-os áremelést jelent, hogyan tovább?
- Dörnyei Otília, GfK Hungária
- Gyaraky Zoltán, Vidékfejlesztési Minisztérium
- Rabcsánszki Laura, nrc
- Dr. Polereczki Zsolt, Kaposvári Egyetem
- Szabó Gábor, Chio Magyarország
- további résztvevők felkérés alatt
16,30-17,00 – Kötetlen beszélgetés és ingyenes tanácsadás az Élelmiszerklubbal
Időpont: 2012. március 7. szerda
Helyszín: Hotel Ibis Budapest Centrum, 1092 Budapest, IX. Ráday utca 6. (térkép)
Regisztrációs díj:
- 7.500 Ft (AAM) / fő / alkalom (előre utalással)
- 10.000 Ft (AAM) / fő / alkalom (helyszínen fizetéssel)
- 4-alkalom-bérlettel: 6.000 Ft (AAM) / fő / alkalom, összesen 4*6.000 Ft = 24.000 Ft (AAM) / 4 alkalom (előre utalással)
REGISZTRÁCIÓ az oldal alján vagy ITT >>
2011. évi CIII. törvény
A kérdéseket az előadókhoz a helyszínen résztvevőktől és az online csatlakozóktól várjuk ---
- e-mailben: sarkozy@elelmiszerklub.hu,
- Élelmiszerklub honlapon,
- Facebookon,
- Twitteren
A következő Élelmiszerklub Műhely rendezvények:
V. Közösségi marketing leltár
Mi működik és mi nem?
Igények és megoldások
Időpont: 2012. március 21. szerda
VI. Értékesítési csatornapolitikák
A hipermarketektől a szakboltokig
Hol adjuk el termékeinket?
Időpont: 2012. április 4. szerda
VII. A magyar élelmiszer-ágazat fejlődési tendenciái
Hogyan növelhető a versenyképesség?
Melyik piacok szerezhetők vissza?
Időpont: 2012. április 18. szerda
Igények és megoldások
Időpont: 2012. március 21. szerda
VI. Értékesítési csatornapolitikák
A hipermarketektől a szakboltokig
Hol adjuk el termékeinket?
Időpont: 2012. április 4. szerda
VII. A magyar élelmiszer-ágazat fejlődési tendenciái
Hogyan növelhető a versenyképesség?
Melyik piacok szerezhetők vissza?
Időpont: 2012. április 18. szerda