2012. március 6.

Élelmiszerklub Műhely - IV. Kikényszerített innovációk. A piaci verseny és a NETA hogyan befolyásolják az élelmiszerek termékfejlesztéseit?

MEGHÍVÓ
Az Élelmiszerklub Műhely keretében aktuális témánként és árucsoportonként elemezzük a magyar élelmiszer-gazdaság helyzetét, keressük a versenyképesség növelésének lehetőségeit és a fejlődési megoldásokat. A rendezvényeket kéthetente Budapesten tartjuk.

IV. Kikényszerített innovációk
A piaci verseny és a neta (népegészségügyi termékadó) 
hogyan befolyásolják az élelmiszerek termékfejlesztéseit?

Időpont: 2012. március 7. szerda

Program

12,30-13,00 - Regisztráció

13,00-13,15 – Termékfejlesztéssel hogyan ellensúlyozhatók a csökkenő vásárlóerő és a magasabb adóterhek az élelmiszer-ágazatban?
Előadó: Dr. Polereczki Zsolt, Kaposvári Egyetem, Gazdaságtudományi Kar Marketing és Kereskedelem Tanszék Egyetemi adjunktus

13,15-13,30 – Mi a titok? Sikeres innovatív élelmiszerek Magyarországon az elmúlt évtizedben
Előadó: Dörnyei Otília, GfK Hungária Piackutató Intézet Ügyfélkapcsolati igazgató

13,30-13,45 – Hiányzó élelmiszerek. Mire lenne vevő a kereskedő?
Előadó: Tóth Ferenc, Élelmiszerklub

13,45-14,00 – Mit hozott, mit vitt a Neta a sós ropogtatnivalók piacán?
Előadó: Szabó Gábor, Chio Magyarország Vállalati kapcsolatok és piackutatási koordinátor

14,00-14,15 – Hogyan befolyásolja a "chips adó" a vásárlók döntéseit?
Előadó: Serfőző Lili, nrc Marketingkutató

14,15-14,30 – Viszlát édes élet? Nehéz döntések az édesiparban
Előadó: Pászti Balázs, Élelmiszerklub

14,30-15,00 – Frissítő szünet

15,00-16,30 – Interaktív műhelybeszélgetés
Témák:
  • Őstermelők által a piacon árult termékekre hogyan alkalmazható? 
  • Mit ért a vevő alatta? Elfogadja-e?
  • Tudjuk-e megfelelően  kommunikálni az előnyeit? 
  • Funkcionális élelmiszerek helye és szerepe? 
  • Ezek a termékek csak termékfejlesztések vagy ennél több? 
  • A NETA ezeknél a termékeknél 10-20 %-os áremelést jelent, hogyan tovább?
Résztvevők:
  • Dörnyei Otília, GfK Hungária
  • Gyaraky Zoltán, Vidékfejlesztési Minisztérium 
  • Rabcsánszki Laura, nrc
  • Dr. Polereczki Zsolt, Kaposvári Egyetem
  • Szabó Gábor, Chio Magyarország
  • további résztvevők felkérés alatt
Moderátor: Pászti Balázs, Élelmiszerklub

16,30-17,00 – Kötetlen beszélgetés és ingyenes tanácsadás az Élelmiszerklubbal

Időpont: 2012. március 7. szerda
Helyszín: Hotel Ibis Budapest 
 Centrum, 1092 Budapest, IX. Ráday utca 6. (térkép)

Regisztrációs díj:
  • 7.500 Ft  (AAM) / fő / alkalom (előre utalással) 
  • 10.000 Ft (AAM) / fő / alkalom (helyszínen fizetéssel) 
  • 4-alkalom-bérlettel: 6.000 Ft (AAM) / fő / alkalom, összesen 4*6.000 Ft = 24.000 Ft (AAM) / 4 alkalom (előre utalással) 
REGISZTRÁCIÓ az oldal alján vagy ITT >>

A jogszabály itt olvasható:
2011. évi CIII. törvény 

A kérdéseket az előadókhoz a helyszínen résztvevőktől és az online csatlakozóktól várjuk ---
Az Élelmiszerklub Alapítvány mindent megtesz azért, hogy a meghirdetett program megvalósuljon. Rajta kívül álló események azonban szükségessé tehetik a program módosítását. 

A következő Élelmiszerklub Műhely rendezvények:

V. Közösségi marketing leltár
Mi működik és mi nem?
Igények és megoldások
Időpont: 2012. március 21. szerda 

VI. Értékesítési csatornapolitikák
A hipermarketektől a szakboltokig
Hol adjuk el termékeinket?

Időpont: 2012. április 4. szerda


VII. A magyar élelmiszer-ágazat fejlődési tendenciái 
Hogyan növelhető a versenyképesség?
Melyik piacok szerezhetők vissza?
Időpont: 2012. április 18. szerda






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Azonnali RSS-értesítőre feliratkozás

Napi hírlevélre feliratkozás

Írja be e-mail címét:

Kulcsszavak

1% (3) 16 (1) 2015 (34) 2016 (17) 2017 (2) AKI (2) állítás (1) Almenland (1) Almo (1) AMA-Biosiegel (1) AMA-Gütesiegel (1) ásványvíz (1) Austria Gütezeichen (1) Ausztria (13) Bali Tibor (1) Baromfi Termék Tanács (1) Bartyik Tünde (1) Beck László (1) Bereczki Attila (1) beszámoló (10) BGF (1) Bial Tibor (1) bio (2) Bio Austria (1) blogbejegyzés (22) Bormarketing Műhely (1) BOS (1) CzechTrade (1) Csehország (3) csomagolás (1) Dánia (1) Dörnyei Otília (1) Dr. Becsky-Balku Orsolya (2) Dr. Dóczy Katalin (1) Dr. Fülöp Zsuzsanna (2) Dr. Kocsis Márton (1) Dr. Loncsár Krisztina (1) Éder Tamás (1) ÉFOSZ (1) élelmiszer (105) élelmiszeripar (2) Élelmiszerklub Alapítvány (43) Élelmiszerklub Délelőtt (26) előadás (61) Erasmus+ (31) értékesítés (15) EU (25) EU Fórum (6) EVS (1) felmérés (2) fenntarthatóság (3) fiatalok (18) fogyasztóvédelem (2) Földi Péter (1) Franciaország (2) Genuss Region (1) Genussland (1) GfK (2) GKI (1) Gutes vom Bauernhof (1) GVH (3) gyakornok (2) Gyaraky Zoltán (3) gyártmánylap (1) gyümölcs (1) hagyomány (1) hírek (4) hogyan (1) Hogyan készítsük (1) Horvátország (1) hungarikum (1) húsvét (1) I. műhely (3) II. műhely (7) III. műhely (6) innováció (2) Intersnack (1) IV. műhely (6) IX. műhely (4) jelölés (7) jog (3) jogszabályok (13) Juhász Anikó (1) K+F Konzervkutató (1) kampány (1) Kaposvári Egyetem (2) képzés (2) kérdőív (1) kereskedelem (11) kézműves (3) kiállítás (3) kistermelő (18) kommunikáció (3) Kovács Krisztina (7) Köcse Ildikó (1) közétkeztetés (1) Kujáni Katalin (1) kutatások (3) Lengyelország (4) Lukács László (1) magyar (18) Marcin Sowa (2) marha (1) márka (16) marketing (18) Medián (1) mezőgazdaság (6) MgSzH (1) Műhely (47) Nagy-Britannia (1) NÉBIH (8) NFH (3) nrc (1) olasz (1) Olaszország (4) OTP (1) OVUM (1) ökológia (1) önkéntes (1) őstermelő (2) pályázat (19) paradicsom (1) Pászti Balázs (7) pénzügy (3) piackutatás (1) Polereczki Zsolt (1) Portugália (3) regionalitás (11) rendezvény (11) rendezvényszervezés (1) Rigler Zsolt (1) Románia (2) rövid ellátási lánc (3) Sárközy Ildikó (8) Serfőző Lili (1) sertés (1) Solti Csilla (1) Spanyolország (2) Steirisches Vulkanland (1) SUS (1) Szabados Andrea (2) Szabó Gábor (1) Szegedyné Fricz Ágnes (9) Szente Viktória (1) Szerbia (6) Szlovákia (1) Szlovénia (2) Szöllősi Réka (1) találkozó (17) tanácsadás (1) tanulmányok (2) tápanyag (1) tápérték (2) Tej Terméktanács (1) Tesco (1) tojás (1) Tóth Ferenc (4) Törökország (3) tréning (9) útmutató (3) üzleti terv (1) V. műhely (8) vállalkozás (10) védjegy (12) versenyjog (1) versenyképesség (3) vezetés (5) VI. műhely (5) vidékfejlesztés (1) VII. műhely (3) VIII. műhely (4) Visegrádi (1) VM (10)

Élelmiszerklub Blog Archívum