2012. november 29.

Vigyázat, ehető - Beszélgetés a közétkeztetésről, 2012. december 5.

Az Élelmiszerklub Alapítvány - csatlakozva a Védegylet szervezte Vigyázat, ehető! országos kisközösségi filmhéthez - beszélgetést tart a magyar közétkeztetésről. 

A beszélgetés témái: 
    • Mit esznek a gyerekek a menzán? Mit kellene enniük? 
    • Mennyi friss gyümölcsöt és zöldséget kapnak az óvodások és az iskolások? Kinek a felelőssége, kinek a döntése? 
    • Hogyan növelhető a helyi termékek felhasználása a közétkeztetésben? 
    • Tanítható a gyerekeknek és szüleiknek a helyes táplálkozás? És a szakácsoknak? 
 A beszélgetés előtt kérjük, nézze meg számítógépén az alábbi videókat.
  •  Csokoládé vagy alma, csipsz vagy paradicsom? (23 perc)
     Jut-e a gyerekek asztalára elegendő zöldség és gyümölcs. Hiába a sokat hangoztatott egészséges táplálkozás, ha az óvodák, iskolák menzáin ezzel mit sem tőrödnek. Az adatok szerint zöldséget, gyümölcsöt naponta csak a hazai óvodák és iskolák mindegy 50 %-ában kapnak a gyerekek. Mintaprogram Budapesten, a XV. kerületben, amely nemcsak a közétkeztetést reformálja meg, hanem a környezet- és egészségtudatos táplákozást is népszerűsíti a gyerekek körében.
    Echo TV, 2012
    www.youtube.com/watch?v=-QGE0kQpoJQ&list=UUS-kuHHPW-g6IJksMcsSoNA&index=4&feature=plcp
  • Spórfalva - Helyben termett, helyben marad (9 perc)
    Dorogi Gabriella Panyolába látogatott – ezt a kis falut negyven évvel ezelőtt elvitte a tiszai árvíz. A helyiek azóta újjáépítették a települést, sőt mára megtanultak spórolni. Most megismerheted, hogyan lehet még olcsóbb egy falu.
    TV2 Napló, 2011 tv2.hu/musoraink/naplo/44486_sporfalva__helyben_termett_helyben_marad.html
  • Jamie Oliver kívánsága: Tanítsunk meg a gyermekeknek mindent az ételekről (22 perc)
    A TED Prize győztes Jamie Oliver megosztja történetét huntingtoni elhízás-ellenes projektjéről, és elmondja miért fontos támadást indítanunk az ételekkel kapcsolatos tudatlanság ellen.
    TED videó, 2010
    www.ted.com/talks/jamie_oliver.html
A beszélgetés időpontja: 2012. december 5., szerda 16 óra 
A beszélgetés helyszíne:
Royal Kávéház, Corinthia Grand Hotel Royal (1073 Budapest, Erzsébet körút 43-49.)

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Jelentkezni az alábbi adatlap kitöltésével lehet.

Azonnali RSS-értesítőre feliratkozás

Napi hírlevélre feliratkozás

Írja be e-mail címét:

Kulcsszavak

1% (3) 16 (1) 2015 (34) 2016 (17) 2017 (6) AKI (2) állítás (1) Almenland (1) Almo (1) AMA-Biosiegel (1) AMA-Gütesiegel (1) ásványvíz (1) Austria Gütezeichen (1) Ausztria (13) Bali Tibor (1) Baromfi Termék Tanács (1) Bartyik Tünde (1) Beck László (1) Bereczki Attila (1) beszámoló (10) BGF (1) Bial Tibor (1) bio (2) Bio Austria (1) blogbejegyzés (22) Bormarketing Műhely (1) BOS (1) CzechTrade (1) Csehország (3) csomagolás (1) Dánia (1) Dörnyei Otília (1) Dr. Becsky-Balku Orsolya (2) Dr. Dóczy Katalin (1) Dr. Fülöp Zsuzsanna (2) Dr. Kocsis Márton (1) Dr. Loncsár Krisztina (1) Éder Tamás (1) ÉFOSZ (1) élelmiszer (107) élelmiszeripar (2) Élelmiszerklub Alapítvány (47) Élelmiszerklub Délelőtt (26) előadás (61) Erasmus+ (34) értékesítés (15) EU (28) EU Fórum (6) EVS (1) felmérés (3) fenntarthatóság (4) fiatalok (20) fogyasztóvédelem (2) Földi Péter (1) Franciaország (2) Genuss Region (1) Genussland (1) GfK (2) GKI (1) Gutes vom Bauernhof (1) GVH (3) gyakornok (2) Gyaraky Zoltán (3) gyártmánylap (1) gyümölcs (2) hagyomány (1) hírek (4) hogyan (1) Hogyan készítsük (1) Horvátország (1) hungarikum (1) húsvét (1) I. műhely (3) II. műhely (7) III. műhely (6) innováció (2) Intersnack (1) IV. műhely (6) IX. műhely (4) jelölés (7) jog (3) jogszabályok (13) Juhász Anikó (1) K+F Konzervkutató (1) kampány (1) Kaposvári Egyetem (2) képzés (3) kérdőív (1) kereskedelem (11) kézműves (3) kiállítás (3) kistermelő (20) kommunikáció (3) Kovács Krisztina (7) Köcse Ildikó (1) közétkeztetés (1) Kujáni Katalin (1) kutatások (3) Lengyelország (4) Lukács László (1) magyar (18) Marcin Sowa (2) marha (1) márka (16) marketing (18) Medián (1) mezőgazdaság (6) MgSzH (1) Műhely (47) Nagy-Britannia (1) NÉBIH (8) NFH (3) nrc (1) olasz (1) Olaszország (4) OTP (1) OVUM (1) ökológia (1) önkéntes (1) őstermelő (3) pályázat (22) paradicsom (1) Pászti Balázs (7) pénzügy (3) piackutatás (1) Polereczki Zsolt (1) Portugália (3) regionalitás (11) rendezvény (11) rendezvényszervezés (1) Rigler Zsolt (1) Románia (3) rövid ellátási lánc (3) Sárközy Ildikó (8) Serfőző Lili (1) sertés (1) Solti Csilla (1) Spanyolország (4) Steirisches Vulkanland (1) SUS (1) Szabados Andrea (2) Szabó Gábor (1) Szegedyné Fricz Ágnes (9) Szente Viktória (1) Szerbia (6) Szlovákia (1) Szlovénia (2) Szöllősi Réka (1) találkozó (19) tanácsadás (1) tanulmányok (2) tápanyag (1) tápérték (2) Tej Terméktanács (1) Tesco (1) tojás (1) Tóth Ferenc (4) Törökország (3) tréning (10) útmutató (3) üzleti terv (1) V. műhely (8) vállalkozás (11) védjegy (12) versenyjog (1) versenyképesség (3) vezetés (5) VI. műhely (5) vidékfejlesztés (1) VII. műhely (3) VIII. műhely (4) Visegrádi (1) VM (10) zöldség (1)

Élelmiszerklub Blog Archívum