2013. március 19.

Miért fontos a cseh élelmiszerpiac?

Az Élelmiszerklub Alapítvány közösen Csehország Budapesti Nagykövetségével --- 
Csehország élelmiszeriparának alakulása az EU tagországaként. Együttműködési lehetőségek a magyar és cseh élelmiszer- valamint agrárágazatokban címmel --- előadást szervez Budapesten 2013. március 20., szerdán 10 órától. 

Miért fontos a cseh élelmiszerpiac? Néhány adat Csehország és Magyarország gazdaságáról és a hasonló vagy eltérő fogyasztási szokásokról.

A lakosság létszáma 2011
* Magyarország 10 millió fő (az EU 2%-a)
* Csehország 10,5 millió fő (az EU 2%-a)

Az egy főre jutó GDP 2012 
* Magyarország 9.800 Euro
* Csehország 14.500 Euro

Egy főre jutó vásárlóerő 2012 
* Magyarország 4.884 Euro
* Csehország 7.475 Euro

A cseh és a magyar egy főre jutó fogyasztások összehasonlítása egyes élelmiszereknél:

Búza fogyasztása 2010
  • Magyarország 170 kg/fő
  • Csehország 167 kg/fő
Burgonya fogyasztása 2010
  • Magyarország 61 kg/fő
  • Csehország 61 kg/fő
Cukor fogyasztása 2010
  • Magyarország 29 kg/fő
  • Csehország 37 kg/fő
Bor fogyasztása 2010
  • Magyarország 24 liter/fő
  • Csehország 17 liter/fő
Friss szőlő fogyasztása 2010
  • Magyarország 4 kg/fő
  • Csehország 14 kg/fő
Alma fogyasztása 2010
  • Magyarország 13 kg/fő
  • Csehország 13 kg/fő
Friss paradicsom fogyasztása 2010
  • Magyarország 7 kg/fő
  • Csehország 8 kg/fő
Feldolgozott paradicsom fogyasztása 2010
  • Magyarország 9 kg/fő
  • Csehország 5 kg/fő
Szárított gyümölcs fogyasztása 2010
  • Magyarország 0,5 kg/fő
  • Csehország 4 kg/fő
Friss barack fogyasztása 2010
  • Magyarország 3 kg/fő
  • Csehország 3 kg/fő
Karfiol fogyasztása 2010
  • Magyarország 2 kg/fő
  • Csehország 3 kg/fő
Forrás: Eurostat és GfK

Az előadás részletes programja és az ingyenes részvételhez a regisztrációs adatlap elérhető az Élelmiszerklub Alapítvány honlapján az EU Fórum menüpontban az alábbi linken:
www.elelmiszerklub.hu/p/eu-forum_8


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Azonnali RSS-értesítőre feliratkozás

Napi hírlevélre feliratkozás

Írja be e-mail címét:

Kulcsszavak

1% (3) 16 (1) 2015 (34) 2016 (17) 2017 (12) AKI (2) állítás (1) Almenland (1) Almo (1) AMA-Biosiegel (1) AMA-Gütesiegel (1) ásványvíz (1) Austria Gütezeichen (1) Ausztria (13) Bali Tibor (1) Baromfi Termék Tanács (1) Bartyik Tünde (1) Beck László (1) Bereczki Attila (1) beszámoló (23) BGF (1) Bial Tibor (1) bio (3) Bio Austria (1) blogbejegyzés (22) Bormarketing Műhely (1) BOS (1) CzechTrade (1) Csehország (3) csomagolás (1) Dánia (1) Dörnyei Otília (1) Dr. Becsky-Balku Orsolya (2) Dr. Dóczy Katalin (1) Dr. Fülöp Zsuzsanna (2) Dr. Kocsis Márton (1) Dr. Loncsár Krisztina (1) Éder Tamás (1) ÉFOSZ (1) élelmiszer (113) élelmiszeripar (2) Élelmiszerklub Alapítvány (66) Élelmiszerklub Délelőtt (26) előadás (61) Erasmus+ (53) értékesítés (15) EU (34) EU Fórum (6) EVS (1) felmérés (3) fenntarthatóság (5) fiatalok (26) fogyasztóvédelem (2) Földi Péter (1) Franciaország (2) gasztronómia (1) Genuss Region (1) Genussland (1) GfK (2) GKI (1) Gutes vom Bauernhof (1) GVH (3) gyakornok (2) Gyaraky Zoltán (3) gyártmánylap (1) gyümölcs (2) hagyomány (1) helyi (1) hírek (4) hogyan (1) Hogyan készítsük (1) Horvátország (1) hungarikum (1) húsvét (1) I. műhely (3) II. műhely (7) III. műhely (6) innováció (2) Intersnack (1) IV. műhely (6) IX. műhely (4) jelölés (7) jog (3) jogszabályok (13) Juhász Anikó (1) K+F Konzervkutató (1) kampány (1) Kaposvári Egyetem (2) képzés (3) kérdőív (1) kereskedelem (11) kézműves (3) kiállítás (3) kistermelő (20) kommunikáció (3) Kovács Krisztina (7) Köcse Ildikó (1) közétkeztetés (1) Kujáni Katalin (1) kutatások (3) Lengyelország (4) Lukács László (1) magyar (18) Marcin Sowa (2) marha (1) márka (16) marketing (18) Medián (1) mezőgazdaság (6) MgSzH (1) Műhely (47) Nagy-Britannia (1) NÉBIH (8) NFH (3) nrc (1) olasz (1) Olaszlország (1) Olaszország (9) OTP (1) OVUM (1) ökológia (1) önkéntes (1) őstermelő (3) pályázat (28) paradicsom (1) Pászti Balázs (7) pazarlás (1) pénzügy (3) piackutatás (1) Polereczki Zsolt (1) Portugália (4) regionalitás (11) rendezvény (11) rendezvényszervezés (1) Rigler Zsolt (1) Románia (4) rövid ellátási lánc (3) Sárközy Ildikó (8) Serfőző Lili (1) sertés (1) Solti Csilla (1) Spanyolország (9) Steirisches Vulkanland (1) SUS (1) Svédország (1) Szabados Andrea (2) Szabó Gábor (1) Szegedyné Fricz Ágnes (9) Szente Viktória (1) Szerbia (6) Szlovákia (4) Szlovénia (2) Szöllősi Réka (1) találkozó (36) tanácsadás (1) tanulmányok (2) tápanyag (1) tápérték (2) Tej Terméktanács (1) Tesco (1) tojás (1) Tóth Ferenc (4) Törökország (5) tréning (12) útmutató (3) üzleti terv (1) V. műhely (8) vállalkozás (13) védjegy (12) versenyjog (1) versenyképesség (3) vezetés (5) VI. műhely (5) vidékfejlesztés (1) VII. műhely (3) VIII. műhely (4) Visegrádi (1) VM (10) zöldség (1)

Élelmiszerklub Blog Archívum