2013. április 16.

Élelmiszerklub Délelőtt - GVH: Élelmiszeripar és versenyjog. Fogyasztóvédelem az élelmiszerek piacán - 2013. április 24., szerda

Élelmiszerklub Délelőtt

Élelmiszerklub Délelőtt:
3 óra az élelmiszer-gazdaság mindennapi kérdéseiről.
Mindaz, amit a választott témákról tudni szeretne, most megkérdezheti.

Az Élelmiszerklub Délelőtt áprilisi rendezvényének meghívott előadói a GVH Gazdasági Versenyhivatal szakemberei. Az előadások témái: 

Élelmiszeripar és versenyjog: a Gazdasági Versenyhivatal szerepe az agráriumban
Előadó: dr. Kocsis Márton vizsgáló tanácsos, Gazdasági Versenyhivatal – Antitröszt Iroda
  1. A verseny szerepe a gazdaságban – általános versenypolitikai áttekintés
  2. A Gazdasági Versenyhivatal jogállása, feladatai, tevékenysége
  3. Az agrárium különleges helyzete
  4. A különleges versenyjogi megközelítés indokai
  5. Jogi háttér összefoglalása (magyar jog, EU jog)
  6. Kereskedelmi törvény
  7. Kereskedelmi törvény – beszállítókkal szembeni visszaélés
  8. Kereskedelmi törvény – eljárásjog, hatáskör megosztás
  9. Kereskedelmi törvény – esetjog (korábbi ügyek, VJ-47/2010 – SPAR ügy)
  10. Termékpálya kódex 2009.
  11. Tisztességtelen forgalmazói magatartás tilalmáról szóló törvény 
  12. Szakmaközi törvény
  13. A Szakmaközi törvény 2012-es módosítása
  14. Kérdések és válaszok
Fogyasztóvédelem az élelmiszerek piacán
Előadó: Köcse Ildikó vizsgáló, Gazdasági Versenyhivatal – Fogyasztóvédelmi Iroda

1. A fogyasztó szerepe a piaci verseny kialakításában és a fenntartásában: információkeresés és alternatíva értékelés
2. Állami beavatkozás: fogyasztói döntések szabadságának védelme
3. A Gazdasági Versenyhivatal feladatai és tevékenysége a fogyasztóvédelem területén
4. Közösségi és hazai jogi szabályozás
5. Élelmiszerekkel kapcsolatban leggyakrabban felmerülő versenyjogi és fogyasztóvédelmi kifogások ismertetése, azok jogi megítélése, különös tekintettel az alábbiakra:
  • egyes önkéntes megkülönböztető megjelölések (pl. magyar termék megjelölés, illetve erre utaló képi eszközök) élelmiszereken történő használatáról
  • készlethiány
  • egészségre ható tulajdonságra utaló, illetve gyógyhatásra utaló állítás alkalmazása a kereskedelmi kommunikációban
  • az „akár” szóval felvezetett reklámígéret
6. Kérdések és válaszok

Időpont: 2013. április 24., szerda 9-12 óra

Helyszín: Hotel Ibis Aero, 1091 Budapest, Ferde u. 1-3. térkép
(Parkolás a hotel zárt parkolójában vagy az Europark díjmentes parkolójában vagy utazás tömegközlekedéssel az M3 kék metró Határ úti megállójáig)

Regisztrációs díj:
  • 5.000 Ft / fő / alkalom előre utalással (alanyi adómentes)
  • 10.000 Ft / fő / alkalom helyszínen fizetéssel (alanyi adómentes)

Élelmiszerklub Délelőtt

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Azonnali RSS-értesítőre feliratkozás

Napi hírlevélre feliratkozás

Írja be e-mail címét:

Kulcsszavak

1% (3) 16 (1) 2015 (34) 2016 (17) 2017 (11) AKI (2) állítás (1) Almenland (1) Almo (1) AMA-Biosiegel (1) AMA-Gütesiegel (1) ásványvíz (1) Austria Gütezeichen (1) Ausztria (13) Bali Tibor (1) Baromfi Termék Tanács (1) Bartyik Tünde (1) Beck László (1) Bereczki Attila (1) beszámoló (20) BGF (1) Bial Tibor (1) bio (3) Bio Austria (1) blogbejegyzés (22) Bormarketing Műhely (1) BOS (1) CzechTrade (1) Csehország (3) csomagolás (1) Dánia (1) Dörnyei Otília (1) Dr. Becsky-Balku Orsolya (2) Dr. Dóczy Katalin (1) Dr. Fülöp Zsuzsanna (2) Dr. Kocsis Márton (1) Dr. Loncsár Krisztina (1) Éder Tamás (1) ÉFOSZ (1) élelmiszer (112) élelmiszeripar (2) Élelmiszerklub Alapítvány (62) Élelmiszerklub Délelőtt (26) előadás (61) Erasmus+ (49) értékesítés (15) EU (33) EU Fórum (6) EVS (1) felmérés (3) fenntarthatóság (5) fiatalok (25) fogyasztóvédelem (2) Földi Péter (1) Franciaország (2) gasztronómia (1) Genuss Region (1) Genussland (1) GfK (2) GKI (1) Gutes vom Bauernhof (1) GVH (3) gyakornok (2) Gyaraky Zoltán (3) gyártmánylap (1) gyümölcs (2) hagyomány (1) helyi (1) hírek (4) hogyan (1) Hogyan készítsük (1) Horvátország (1) hungarikum (1) húsvét (1) I. műhely (3) II. műhely (7) III. műhely (6) innováció (2) Intersnack (1) IV. műhely (6) IX. műhely (4) jelölés (7) jog (3) jogszabályok (13) Juhász Anikó (1) K+F Konzervkutató (1) kampány (1) Kaposvári Egyetem (2) képzés (3) kérdőív (1) kereskedelem (11) kézműves (3) kiállítás (3) kistermelő (20) kommunikáció (3) Kovács Krisztina (7) Köcse Ildikó (1) közétkeztetés (1) Kujáni Katalin (1) kutatások (3) Lengyelország (4) Lukács László (1) magyar (18) Marcin Sowa (2) marha (1) márka (16) marketing (18) Medián (1) mezőgazdaság (6) MgSzH (1) Műhely (47) Nagy-Britannia (1) NÉBIH (8) NFH (3) nrc (1) olasz (1) Olaszlország (1) Olaszország (8) OTP (1) OVUM (1) ökológia (1) önkéntes (1) őstermelő (3) pályázat (27) paradicsom (1) Pászti Balázs (7) pénzügy (3) piackutatás (1) Polereczki Zsolt (1) Portugália (3) regionalitás (11) rendezvény (11) rendezvényszervezés (1) Rigler Zsolt (1) Románia (4) rövid ellátási lánc (3) Sárközy Ildikó (8) Serfőző Lili (1) sertés (1) Solti Csilla (1) Spanyolország (9) Steirisches Vulkanland (1) SUS (1) Svédország (1) Szabados Andrea (2) Szabó Gábor (1) Szegedyné Fricz Ágnes (9) Szente Viktória (1) Szerbia (6) Szlovákia (2) Szlovénia (2) Szöllősi Réka (1) találkozó (32) tanácsadás (1) tanulmányok (2) tápanyag (1) tápérték (2) Tej Terméktanács (1) Tesco (1) tojás (1) Tóth Ferenc (4) Törökország (5) tréning (12) útmutató (3) üzleti terv (1) V. műhely (8) vállalkozás (13) védjegy (12) versenyjog (1) versenyképesség (3) vezetés (5) VI. műhely (5) vidékfejlesztés (1) VII. műhely (3) VIII. műhely (4) Visegrádi (1) VM (10) zöldség (1)

Élelmiszerklub Blog Archívum