Az EU Fórumon bemutatjuk a meghívott európai országok élelmiszer-gazdaságát, elemezzük versenyképességét; az élelmiszergyártók és alapanyag-termelők piaci eredményeit, lehetőségeit és nehézségeit, az élelmiszer-kereskedelmük szerkezetét és változásait, az ottani hazai termékek választékát az élelmiszer-üzletekben és a fogyasztók elvárásait.
MEGHÍVÓ
Merre fejlődik a lengyel élelmiszer-gazdaság és hogyan
kapcsolódnak hozzá a magyar vállalkozások?
Előadó: Marcin Sowa, Tanácsos
Időpont: 2013. február 20., szerda 10-13 óra
Helyszín: Lengyel Köztársaság Nagykövetsége
Kereskedelemfejlesztési és Beruházásösztönzési Osztály
1068 Budapest, Városligeti fasor 16. (bejárat a Bajza utca felől) TÉRKÉP
Az előadás főbb témái:
- Merre fejlődött a lengyel élelmiszer-gazdaság a 2004. évi EU-csatlakozás után?
- Melyek Lengyelország előnyei az Európai Unió élelmiszerpiacán?
- A lengyel agrártermelés legfontosabb élelmiszerei
- Hogyan működik a lengyel élelmiszeripar?
- Mi jellemzi a lengyel élelmiszer-kereskedelem szerkezetét?
- Fontos jogszabályi, hatósági előírások az élelmiszerekre vonatkozóan
- Milyen élelmiszereket vásárolnak a lengyel fogyasztók?
- Hogyan változott a lengyel-magyar élelmiszer-kereskedelem az elmúlt tíz évben?
- Sikeres példák a magyar-lengyel élelmiszer-gazdasági együttműködésre
- Melyek a legkedveltebb magyar élelmiszerek a lengyel üzletekben?
- Új együttműködési lehetőségek az élelmiszer-gazdaságban
- Partnerközvetítési szolgáltatások a Lengyel Nagykövetségen
- Kérdések és válaszok
A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Érdeklődése esetén kérjük, regisztráljon a lenti űrlapon.
Kérdéseire szívesen válaszolunk:
Sárközy Ildikó, Élelmiszerklub Alapítvány
E-mail: sarkozy@elelmiszerklub.hu
Mobil: 06-30/93-65-137