2013. március 20.

Élelmiszerklub Délelőtt - Folytatjuk: Az élelmiszerek jelölésére vonatkozó uniós rendelettel kapcsolatos főbb változások - 2013. március 27., szerda

Élelmiszerklub Délelőtt
Élelmiszerklub Délelőtt:
3 óra az élelmiszer-gazdaság mindennapi kérdéseiről.
Mindaz, amit a választott témákról tudni szeretne, most megkérdezheti.

Az Élelmiszerklub Délelőtt idei első meghívott előadója  
Kovács Krisztina, a NÉBIH Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Élelmiszer- és Takarmánybiztonsági Igazgatóság Bejelentésköteles Élelmiszer-előállítás Felügyeleti Osztály osztályvezetője 
és
Szegedyné Fricz Ágnes, a VM Vidékfejlesztési Minisztérium Élelmiszer-feldolgozási Főosztály főosztályvezető-helyettese
lesz Budapesten 2013. március 27., szerdán 9 órától 12 óráig. 

Előadásaik címei és rövid vázlatai: 

NÉBIH - Az élelmiszerek jelölésére vonatkozó uniós rendelettel kapcsolatos főbb változások
  • A fogyasztók élelmiszerekkel kapcsolatos tájékoztatásáról szóló 1169/2011/EU rendelete 2011. december 12-én lépett hatályba; az általános jelölési elemekre vonatkozóan 2014. december 13-tól kötelező alkalmazni, a tápérték jelölésre vonatkozó előírások betartása pedig 2016. december 13-tól kötelező.
    Ez az új uniós előírás – többek között – felváltja a jelenleg kötelezően alkalmazandó, az élelmiszerek jelöléséről szóló 19/2004. (II. 26.) FVM-ESZCSM-GKM rendeletben foglalt előírásokat, a végső fogyasztóknak szánt alkoholtartalmú italok alkoholtartalmának jelöléséről szóló Magyar Élelmiszerkönyv 1-1-87/250 számú előírását, az élelmiszerek tápérték jelöléséről szóló Magyar Élelmiszerkönyv 1-1-90/496 számú előírását és a a hozzáadott fitoszterolokat, fitoszterol-észtereket, fitosztanolokat és/vagy fitosztanol-észtereket tartalmazó élelmiszerek és élelmiszer-összetevők címkézéséről szóló 608/2004/EK rendeletet.
  • Az új uniós rendelet számos új előírást is tartalmaz a jelenleg hatályban levő rendelkezésekhez képest, pl. a felelősségi körökre, az olvashatóságra, a származási ország/eredet helyére, a távértékesítésre, az allergének feltüntetési módjára, az allergének jelölésére a nem előrecsomagolt élelmiszerek esetében, a megnevezések kiegészítő elemeire, illetve egyes összetevők feltüntetési módjára és a tápértékjelölésre vonatkozóan. 
  • Az előadás ismerteti a hatálybalépési időpontokat, a „régi” csomagolóanyagok felhasználásának határidejét és a főbb változásokat
VM - Kérdések és válaszok a fogyasztók élelmiszerekkel kapcsolatos tájékoztatásáról szóló 1169/2011/EU rendelet alkalmazásáról
  • Útmutató az élelmiszerek jelölésén feltüntetett rosttartalom meghatározását szolgáló analitikai módszerekre vonatkozóan
  • Útmutató az élelmiszerek jelölésén feltüntetett tápértékek tűréshatárának megállapítására vonatkozóan 

Helyszín: Hotel Ibis Aero, 1091 Budapest, Ferde u. 1-3térkép
(Parkolás a hotel zárt fizetős parkolójában, az Europark ingyenes parkolójában vagy utazás tömegközlekedéssel az M3 kék metró Határ úti megállóig, az Europarkig)

Regisztrációs díj:
  • 5.000 Ft / fő / alkalom előre utalással (alanyi adómentes)
  • 10.000 Ft / fő / alkalom helyszínen fizetéssel (alanyi adómentes)

REGISZTRÁCIÓ: érdeklődése esetén kérjük, regisztráljon az alábbi űrlapon


Élelmiszerklub Délelőtt

Azonnali RSS-értesítőre feliratkozás

Napi hírlevélre feliratkozás

Írja be e-mail címét:

Kulcsszavak

1% (3) 16 (1) 2015 (34) 2016 (17) 2017 (12) AKI (2) állítás (1) Almenland (1) Almo (1) AMA-Biosiegel (1) AMA-Gütesiegel (1) ásványvíz (1) Austria Gütezeichen (1) Ausztria (13) Bali Tibor (1) Baromfi Termék Tanács (1) Bartyik Tünde (1) Beck László (1) Bereczki Attila (1) beszámoló (23) BGF (1) Bial Tibor (1) bio (3) Bio Austria (1) blogbejegyzés (22) Bormarketing Műhely (1) BOS (1) CzechTrade (1) Csehország (3) csomagolás (1) Dánia (1) Dörnyei Otília (1) Dr. Becsky-Balku Orsolya (2) Dr. Dóczy Katalin (1) Dr. Fülöp Zsuzsanna (2) Dr. Kocsis Márton (1) Dr. Loncsár Krisztina (1) Éder Tamás (1) ÉFOSZ (1) élelmiszer (113) élelmiszeripar (2) Élelmiszerklub Alapítvány (66) Élelmiszerklub Délelőtt (26) előadás (61) Erasmus+ (53) értékesítés (15) EU (34) EU Fórum (6) EVS (1) felmérés (3) fenntarthatóság (5) fiatalok (26) fogyasztóvédelem (2) Földi Péter (1) Franciaország (2) gasztronómia (1) Genuss Region (1) Genussland (1) GfK (2) GKI (1) Gutes vom Bauernhof (1) GVH (3) gyakornok (2) Gyaraky Zoltán (3) gyártmánylap (1) gyümölcs (2) hagyomány (1) helyi (1) hírek (4) hogyan (1) Hogyan készítsük (1) Horvátország (1) hungarikum (1) húsvét (1) I. műhely (3) II. műhely (7) III. műhely (6) innováció (2) Intersnack (1) IV. műhely (6) IX. műhely (4) jelölés (7) jog (3) jogszabályok (13) Juhász Anikó (1) K+F Konzervkutató (1) kampány (1) Kaposvári Egyetem (2) képzés (3) kérdőív (1) kereskedelem (11) kézműves (3) kiállítás (3) kistermelő (20) kommunikáció (3) Kovács Krisztina (7) Köcse Ildikó (1) közétkeztetés (1) Kujáni Katalin (1) kutatások (3) Lengyelország (4) Lukács László (1) magyar (18) Marcin Sowa (2) marha (1) márka (16) marketing (18) Medián (1) mezőgazdaság (6) MgSzH (1) Műhely (47) Nagy-Britannia (1) NÉBIH (8) NFH (3) nrc (1) olasz (1) Olaszlország (1) Olaszország (9) OTP (1) OVUM (1) ökológia (1) önkéntes (1) őstermelő (3) pályázat (28) paradicsom (1) Pászti Balázs (7) pazarlás (1) pénzügy (3) piackutatás (1) Polereczki Zsolt (1) Portugália (4) regionalitás (11) rendezvény (11) rendezvényszervezés (1) Rigler Zsolt (1) Románia (4) rövid ellátási lánc (3) Sárközy Ildikó (8) Serfőző Lili (1) sertés (1) Solti Csilla (1) Spanyolország (9) Steirisches Vulkanland (1) SUS (1) Svédország (1) Szabados Andrea (2) Szabó Gábor (1) Szegedyné Fricz Ágnes (9) Szente Viktória (1) Szerbia (6) Szlovákia (4) Szlovénia (2) Szöllősi Réka (1) találkozó (36) tanácsadás (1) tanulmányok (2) tápanyag (1) tápérték (2) Tej Terméktanács (1) Tesco (1) tojás (1) Tóth Ferenc (4) Törökország (5) tréning (12) útmutató (3) üzleti terv (1) V. műhely (8) vállalkozás (13) védjegy (12) versenyjog (1) versenyképesség (3) vezetés (5) VI. műhely (5) vidékfejlesztés (1) VII. műhely (3) VIII. műhely (4) Visegrádi (1) VM (10) zöldség (1)

Élelmiszerklub Blog Archívum