SUS – A sertéshúsra vonatkozó azonosító és nyilvántartó rendszer
A sertéshúsra vonatkozó azonosító és nyilvántartó rendszer lehetővé teszi a fogyasztók számára, hogy utánajárás nélkül tisztában legyenek a termékek útjáról. Az Agrarmarkt Austria Marketing GmbH által kidolgozott egységes rendszer előírja a termékmozgás hiánytalan dokumentációját.
Minden piaci résztvevő, aki további információkat szeretne megadni a sertéshúsról, csak egy engedélyezett rendszeren keresztül teheti ezt meg – ez a rendszer garantálja a fogyasztóknak az ellenőrzött eredetet.
A „SUS” az engedélyezett címkeadatokkal lehetőséget biztosít minden résztvevő termelőnek, hogy közelebbi adatokat adhasson meg az állatok illetve a hús tulajdonságairól és eredetéről. Így már az első pillanatban minden szükséges információ a fogyasztók rendelkezésére áll, hogy aggodalom nélkül élvezhessék a sertéshúst.
Ha a friss, hűtött vagy fagyasztott sertéshús csomagolásán a „SUS” jelzés látja, nyugodtan a kosarába teheti a terméket. A jelölés biztosítja, hogy a termék megfelel a SUS-standard előírásainak. A feldolgozott, a már elkészített sertéshús (például a vendéglátásban vagy közösségi konyhákon) és a kevert fasírtok (kevesebb mint 50% sertéshústartalommal) nem esnek a jelölőrendszer hatálya alá.
A fordítást köszönjük az Élelmiszerklub Alapítvány önkéntesének, Gáll Nikolettának
„A projekt a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat Elnökségének javaslata alapján, az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap társfinanszírozásában megvalósuló intézkedések Irányító Hatóságának jóváhagyásával készült."
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése