2015. november 23.

A Genussland Oberösterreich származási védjegy Ausztriában


Isten hozta Genussland-on! 

A Genussland Oberösterreich ernyőmárka 2003-as megalapításával egy a mezőgazdaság és a hazai élelmiszeripar erősödését szolgáló törekvés indult az útjára, melynek célja, hogy a fogyasztókat közelebb hozza a kiváló minőségű regionális és szezonális termékekhez és felhívja a figyelmet ezek társadalmi jelentőségére.

A Genussland Oberösterreich összekapcsolja a mezőgazdaságot, a feldolgozó üzemeket, Felső-Ausztria turizmusát, a vendéglátást, a szálláshelyeket és az élelmiszer-kereskedelmet. A létrejövő szinergia támogatja az értékteremtést és erősíti Felső-Ausztria élelmiszeriparát.

Felső-Ausztria mezőgazdasága rég óta meghatározó eleme a kulturális és társadalmi identitásnak. Az alpesi és előalpesi táj a kisebb üzemeknek kedvez, meggátolva így a tömegtermelést. Ezért a felső-ausztriai mezőgazdasági termelők és ipari feldolgozók inkább a minőségre semmint a mennyiségre helyezik a hangsúlyt és megfizethető prémium termékeket kínálnak nagy választékban. A minőséget a helyben termelt, kiváló minőségű alapanyagok és a hagyományos, generációkon keresztül megőrzött eljárások biztosítják.

Felső-Ausztria termékei egyedülálló, semmivel össze nem téveszthető ízvilággal rendelkeznek. Minden régió, minden tájegység saját jellegzetes specialitásait kínálja, melyek mind magas minőséget képviselnek. A Genussland Oberösterreich ezeket a helyi specialitásokat szeretné ismertté tenni, a helyi vásárlást ösztönözni, a gasztronómiát támogatni és a turizmust erősíteni.

Felső-Ausztria jellegzetes étele, a gombóc (Knödel) minden elképzelhető variációja; a Mühlviertler Knödeltől a kisebb Innviertler Knödelig, a savanyú Knödeltől az édesig,  valamint a sültek, kenyerek és sütemények színes választéka várja az idelátogatót.  

Az italok közül az alma és körte mustok és levek jellemzőek Felső-Ausztriára, de a legtöbb sörfőzde is itt található az országban, ahol a helyi mühlviertel-i komló felhasználásával készülnek a sörkülönlegességek. A gyümölcs sokszor kerül felhasználásra pálinkafőzdékben vagy szeszégetőkben, úgy mint a Reisetbauer &  Co. Minden ilyen különlegességet szívesen bocsátanak zsűri elé, mert mindig nagy elismerésre számíthat a versenyeken.

A Genussland Oberösterreich sokszínűségét jól prezentálja a Genuss termékek széles választéka, amelyek rendezvények és termelői piacok alkalmával is elérhetőek. Felső-Ausztriába tett látogatással kikapcsolódva ismerhetjük meg a helyet, ahol ezek a finomságok készülnek. Érdemes gyalog vagy kerékpárral bejárni a vidéket a jól jelzett, kitáblázott utak mentén, ahol lépten-nyomon bukkanhatunk Genuss-gazdaságra. Csoportoknak, baráti társaságoknak vagy munkahelyi kirándulásként maradandó élményt nyújtanak a kóstolókkal és programokkal egybekötött gazdaságlátogatások, ahol az élelmiszerek előállítását és feldolgozását mutatják be. A kulináris élvezetek sora a vendéglők vagy italozók igazi házi kosztjától az éttermek sztárszakácsainak rafinált ételkölteményéig vezet.


A fordítást köszönjük az Élelmiszerklub Alapítvány önkéntesének, Gáll Nikolettának 

„A projekt a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat Elnökségének javaslata alapján, az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap társfinanszírozásában megvalósuló intézkedések Irányító Hatóságának jóváhagyásával készült."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Azonnali RSS-értesítőre feliratkozás

Napi hírlevélre feliratkozás

Írja be e-mail címét:

Kulcsszavak

1% (3) 16 (1) 2015 (34) 2016 (17) 2017 (12) AKI (2) állítás (1) Almenland (1) Almo (1) AMA-Biosiegel (1) AMA-Gütesiegel (1) ásványvíz (1) Austria Gütezeichen (1) Ausztria (13) Bali Tibor (1) Baromfi Termék Tanács (1) Bartyik Tünde (1) Beck László (1) Bereczki Attila (1) beszámoló (23) BGF (1) Bial Tibor (1) bio (3) Bio Austria (1) blogbejegyzés (22) Bormarketing Műhely (1) BOS (1) CzechTrade (1) Csehország (3) csomagolás (1) Dánia (1) Dörnyei Otília (1) Dr. Becsky-Balku Orsolya (2) Dr. Dóczy Katalin (1) Dr. Fülöp Zsuzsanna (2) Dr. Kocsis Márton (1) Dr. Loncsár Krisztina (1) Éder Tamás (1) ÉFOSZ (1) élelmiszer (113) élelmiszeripar (2) Élelmiszerklub Alapítvány (66) Élelmiszerklub Délelőtt (26) előadás (61) Erasmus+ (53) értékesítés (15) EU (34) EU Fórum (6) EVS (1) felmérés (3) fenntarthatóság (5) fiatalok (26) fogyasztóvédelem (2) Földi Péter (1) Franciaország (2) gasztronómia (1) Genuss Region (1) Genussland (1) GfK (2) GKI (1) Gutes vom Bauernhof (1) GVH (3) gyakornok (2) Gyaraky Zoltán (3) gyártmánylap (1) gyümölcs (2) hagyomány (1) helyi (1) hírek (4) hogyan (1) Hogyan készítsük (1) Horvátország (1) hungarikum (1) húsvét (1) I. műhely (3) II. műhely (7) III. műhely (6) innováció (2) Intersnack (1) IV. műhely (6) IX. műhely (4) jelölés (7) jog (3) jogszabályok (13) Juhász Anikó (1) K+F Konzervkutató (1) kampány (1) Kaposvári Egyetem (2) képzés (3) kérdőív (1) kereskedelem (11) kézműves (3) kiállítás (3) kistermelő (20) kommunikáció (3) Kovács Krisztina (7) Köcse Ildikó (1) közétkeztetés (1) Kujáni Katalin (1) kutatások (3) Lengyelország (4) Lukács László (1) magyar (18) Marcin Sowa (2) marha (1) márka (16) marketing (18) Medián (1) mezőgazdaság (6) MgSzH (1) Műhely (47) Nagy-Britannia (1) NÉBIH (8) NFH (3) nrc (1) olasz (1) Olaszlország (1) Olaszország (9) OTP (1) OVUM (1) ökológia (1) önkéntes (1) őstermelő (3) pályázat (28) paradicsom (1) Pászti Balázs (7) pazarlás (1) pénzügy (3) piackutatás (1) Polereczki Zsolt (1) Portugália (4) regionalitás (11) rendezvény (11) rendezvényszervezés (1) Rigler Zsolt (1) Románia (4) rövid ellátási lánc (3) Sárközy Ildikó (8) Serfőző Lili (1) sertés (1) Solti Csilla (1) Spanyolország (9) Steirisches Vulkanland (1) SUS (1) Svédország (1) Szabados Andrea (2) Szabó Gábor (1) Szegedyné Fricz Ágnes (9) Szente Viktória (1) Szerbia (6) Szlovákia (4) Szlovénia (2) Szöllősi Réka (1) találkozó (36) tanácsadás (1) tanulmányok (2) tápanyag (1) tápérték (2) Tej Terméktanács (1) Tesco (1) tojás (1) Tóth Ferenc (4) Törökország (5) tréning (12) útmutató (3) üzleti terv (1) V. műhely (8) vállalkozás (13) védjegy (12) versenyjog (1) versenyképesség (3) vezetés (5) VI. műhely (5) vidékfejlesztés (1) VII. műhely (3) VIII. műhely (4) Visegrádi (1) VM (10) zöldség (1)

Élelmiszerklub Blog Archívum