2015. március 21.

SÜRGŐS - Iifjúsági találkozó: Szupermarket vagy Helyi Termelő - Románia, 2015. március

SÜRGŐS
Az Élelmiszerklub Alapítvány felhívása
************************************************
IFJÚSÁGI TALÁLKOZÓ ROMÁNIÁBAN
SZUPERMARKET vagy HELYI TERMELŐ = TÁRSADALMI FEJLŐDÉS?
2015. március 23-31., Cristuru Secuiesc (Székelykeresztúr), Románia
3 fő részére Magyarországról (az egyik lehet felnőtt)
AZ ANGOLTUDÁS ELŐNY, DE NEM ELVÁRÁS

Az ifjúsági találkozón a résztvevők elemezni fogják és megoldásokat fognak keresni olyan problémákra, amelyek folyamatosan súlyosbodnak világszerte, mint a nem-fenntartható élelmiszer-fogyasztás a társadalmainkban, illetve azon szociális nehézségek, amelyek az élelmiszer-fogyasztáshoz köthetőek az európai országokban.

A résztvevő országok: Románia, Magyarország, Franciaország, Nagy-Britannia, Hollandia.
Összesen 5 x 7 = 35 fő.
Az ifjúsági találkozó nyelve angol.

"Supermarket vs Local Producer = Social Development?"
The activities of the youth exchange will include:
- a whole day process of making groups,
- buying food in the city for the breakfasts of the youth exchange and analysing the types of food bought, their sources, reasons for buying them, and alternative options,
- visits and discussions with a CEO of a supermarket in our area,
- visits and discussions to local farmers and market managers,
- a community event where the participants will cook food for a group of 30 guests (decision makers, teachers, young people, parents, etc) and where, during the dinner, the prepared food will be divided for the guests and the participants according to the amount of food consumption in the continents of the world,
- another community event, where the participants will reach out to some families that face social difficulties in our city, to give them new alternatives and ideas on how to grow their own food rather than having to buy it,
- cultural activities and sightseeing events.

A részvétel ingyenes: az ifjúsági találkozó az Erasmus+ Youth program keretében valósul meg. A programok, a szállás és étkezés ingyenes. Az utazási költséget a román szervezet utólag megtéríti 275 Euro összegig.
Regisztrációs díj: 10 ezer Ft (Budapest)

A részvétel további feltételei: 
  • Beszámoló írása a tapasztaltakról a hazaérkezés után. 
  • Életkor: 2 főnél 18-30 év + 1 főnél felső korhatár nincs 
A jelentkezők közül kiválasztáskor előnyben részesítjük, aki:
- jelenleg nem tanul közintézményben,
- van kapcsolódása az élelmiszer-gazdasághoz,
- a találkozó során szerzett ismereteket a környezetében élőknek továbbadja.

A találkozó időpontja: 2015. március 23-31.
A találkozó helyszíne: Cristuru Secuiesc (Székelykeresztúr), Románia

Jelentkezés az alábbi online adatlap kitöltésével.
Jelentkezési határidő: 2015. március 23., hétfő
További információk: sarkozy@elelmiszerklub.hu


Azonnali RSS-értesítőre feliratkozás

Napi hírlevélre feliratkozás

Írja be e-mail címét:

Kulcsszavak

1% (3) 16 (1) 2015 (34) 2016 (17) 2017 (12) AKI (2) állítás (1) Almenland (1) Almo (1) AMA-Biosiegel (1) AMA-Gütesiegel (1) ásványvíz (1) Austria Gütezeichen (1) Ausztria (13) Bali Tibor (1) Baromfi Termék Tanács (1) Bartyik Tünde (1) Beck László (1) Bereczki Attila (1) beszámoló (23) BGF (1) Bial Tibor (1) bio (3) Bio Austria (1) blogbejegyzés (22) Bormarketing Műhely (1) BOS (1) CzechTrade (1) Csehország (3) csomagolás (1) Dánia (1) Dörnyei Otília (1) Dr. Becsky-Balku Orsolya (2) Dr. Dóczy Katalin (1) Dr. Fülöp Zsuzsanna (2) Dr. Kocsis Márton (1) Dr. Loncsár Krisztina (1) Éder Tamás (1) ÉFOSZ (1) élelmiszer (113) élelmiszeripar (2) Élelmiszerklub Alapítvány (66) Élelmiszerklub Délelőtt (26) előadás (61) Erasmus+ (53) értékesítés (15) EU (34) EU Fórum (6) EVS (1) felmérés (3) fenntarthatóság (5) fiatalok (26) fogyasztóvédelem (2) Földi Péter (1) Franciaország (2) gasztronómia (1) Genuss Region (1) Genussland (1) GfK (2) GKI (1) Gutes vom Bauernhof (1) GVH (3) gyakornok (2) Gyaraky Zoltán (3) gyártmánylap (1) gyümölcs (2) hagyomány (1) helyi (1) hírek (4) hogyan (1) Hogyan készítsük (1) Horvátország (1) hungarikum (1) húsvét (1) I. műhely (3) II. műhely (7) III. műhely (6) innováció (2) Intersnack (1) IV. műhely (6) IX. műhely (4) jelölés (7) jog (3) jogszabályok (13) Juhász Anikó (1) K+F Konzervkutató (1) kampány (1) Kaposvári Egyetem (2) képzés (3) kérdőív (1) kereskedelem (11) kézműves (3) kiállítás (3) kistermelő (20) kommunikáció (3) Kovács Krisztina (7) Köcse Ildikó (1) közétkeztetés (1) Kujáni Katalin (1) kutatások (3) Lengyelország (4) Lukács László (1) magyar (18) Marcin Sowa (2) marha (1) márka (16) marketing (18) Medián (1) mezőgazdaság (6) MgSzH (1) Műhely (47) Nagy-Britannia (1) NÉBIH (8) NFH (3) nrc (1) olasz (1) Olaszlország (1) Olaszország (9) OTP (1) OVUM (1) ökológia (1) önkéntes (1) őstermelő (3) pályázat (28) paradicsom (1) Pászti Balázs (7) pazarlás (1) pénzügy (3) piackutatás (1) Polereczki Zsolt (1) Portugália (4) regionalitás (11) rendezvény (11) rendezvényszervezés (1) Rigler Zsolt (1) Románia (4) rövid ellátási lánc (3) Sárközy Ildikó (8) Serfőző Lili (1) sertés (1) Solti Csilla (1) Spanyolország (9) Steirisches Vulkanland (1) SUS (1) Svédország (1) Szabados Andrea (2) Szabó Gábor (1) Szegedyné Fricz Ágnes (9) Szente Viktória (1) Szerbia (6) Szlovákia (4) Szlovénia (2) Szöllősi Réka (1) találkozó (36) tanácsadás (1) tanulmányok (2) tápanyag (1) tápérték (2) Tej Terméktanács (1) Tesco (1) tojás (1) Tóth Ferenc (4) Törökország (5) tréning (12) útmutató (3) üzleti terv (1) V. műhely (8) vállalkozás (13) védjegy (12) versenyjog (1) versenyképesség (3) vezetés (5) VI. műhely (5) vidékfejlesztés (1) VII. műhely (3) VIII. műhely (4) Visegrádi (1) VM (10) zöldség (1)

Élelmiszerklub Blog Archívum