2015. március 30.

Adója 1%-a az Élelmiszerklubnak is segíthet


Adója 1%-a az Élelmiszerklubnak is segíthet

Kistermelői élelmiszerekkel szeretne találkozni azokban az élelmiszerüzletekben, ahol rendszeresen vásárolni szokott? Több friss, helyi élelmiszerterméket szeretne látni a kiskereskedelmi láncok polcain is?  Ha igen, támogassa adója 1 százalékával az Élelmiszerklub Közhasznú Alapítvány munkáját. 

Kérjük, adja nekünk adója 1%-át, így támogatva az Élelmiszerklub Közhasznú Alapítványnál folyó szakmai munkát a következő évben is. A személyi jövedelem adó 1% felajánlásokból befolyó összegek is hozzájárulnak, hogy az Élelmiszerklub tovább folytathatja és bővítheti programjait.

Adószámunk: 18031319-2-43

SzJA 1% KINEK?

Az Élelmiszerklub Alapítvány előzetesen teljesítette a jogszabályi feltételeket, így bekerült a 2015-ben is kedvezményezhető civil szervezetek közé. 

A Regisztrált civil kedvezményezettek nyilvántartási listája a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapján megtekinthető itt:
www.nav.gov.hu/nav/szja1_1/regisztralt_civil_kedvezmenyezettek 

SzJA 1%-os rendelkezés a 2015. évben HOGYAN?

A magánszemély adózónak rendelkező nyilatkozatát 2015. május 20-áig kell benyújtania az adóhatósághoz.

A rendelkező nyilatkozatot adójának 1%-áról a magánszemély a következő módokon juttathatja el az adóhatósághoz:

a) a 1453 jelű személyi jövedelemadó bevallás „EGYSZA” elnevezésű lapján a bevallás benyújtására előírt határidőig, azaz 2015. május 20-áig,
vagy
b) a 1453NY jelű nyilatkozat „EGYSZA” elnevezésű lapján az egyszerűsített bevallás választásakor 2015. február 16-áig,
vagy
c) munkáltatói adómegállapítás választása esetén munkáltatójához juttathatja el 2015. május 11-éig, lezárt, adóazonosító jelével ellátott, ragasztott felületére átnyúlóan, saját kezűleg aláírt postai borítékban nyilatkozatát,
valamint
d) 2015. május 20-áig az állami adóhatóság honlapján közzétett általános nyomtatványkitöltő- és ellenőrző program (ÁNYK-AbevJava) segítségével kitölthető 14EGYSZA jelű formanyomtatvány „EGYSZA” elnevezésű lapján,

* kinyomtatva lezárt, adóazonosító jelével ellátott postai borítékban személyesen vagy postán,
illetve
* elektronikus űrlapként, elektronikus úton az Ügyfélkapun keresztül.

A RENDELKEZŐ NYILATKOZATÁT ITT TUDJA GYORSAN ÉS EGYSZERŰEN ELKÉSZÍTENI ÉS KINYOMTATNI:
www.ado1szazalek.com/felajanlom/?t=1&id=6023

Amennyiben a rendelkező nyilatkozatában Ön úgy dönt, hogy nevét és postai illetve elektronikus levelezési címét a civil kedvezményezetti körbe tartozó szervezettel, a szervezet kérése esetén az adóhatóság közölheti, akkor ezen szándékát az erre vonatkozó kódkockában jelölheti és a nyilatkozat felső részén adhatja meg az adatait. A kedvezményezett az Ön által megadott adatokat kizárólag a közhasznú tevékenységével kapcsolatban az Önnel történő kapcsolatfelvételre, tájékoztatás nyújtására használhatja fel, és az adatokat kizárólag az adatszolgáltatást követő 5 évig kezelheti.

További információ a NAV honlapján található.
www.nav.gov.hu/nav/szja1_1/tajekoztatok/Szja_1__os_rendelkeze20150219
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Azonnali RSS-értesítőre feliratkozás

Napi hírlevélre feliratkozás

Írja be e-mail címét:

Kulcsszavak

1% (3) 16 (1) 2015 (34) 2016 (17) 2017 (2) AKI (2) állítás (1) Almenland (1) Almo (1) AMA-Biosiegel (1) AMA-Gütesiegel (1) ásványvíz (1) Austria Gütezeichen (1) Ausztria (13) Bali Tibor (1) Baromfi Termék Tanács (1) Bartyik Tünde (1) Beck László (1) Bereczki Attila (1) beszámoló (10) BGF (1) Bial Tibor (1) bio (2) Bio Austria (1) blogbejegyzés (22) Bormarketing Műhely (1) BOS (1) CzechTrade (1) Csehország (3) csomagolás (1) Dánia (1) Dörnyei Otília (1) Dr. Becsky-Balku Orsolya (2) Dr. Dóczy Katalin (1) Dr. Fülöp Zsuzsanna (2) Dr. Kocsis Márton (1) Dr. Loncsár Krisztina (1) Éder Tamás (1) ÉFOSZ (1) élelmiszer (105) élelmiszeripar (2) Élelmiszerklub Alapítvány (43) Élelmiszerklub Délelőtt (26) előadás (61) Erasmus+ (31) értékesítés (15) EU (25) EU Fórum (6) EVS (1) felmérés (2) fenntarthatóság (3) fiatalok (18) fogyasztóvédelem (2) Földi Péter (1) Franciaország (2) Genuss Region (1) Genussland (1) GfK (2) GKI (1) Gutes vom Bauernhof (1) GVH (3) gyakornok (2) Gyaraky Zoltán (3) gyártmánylap (1) gyümölcs (1) hagyomány (1) hírek (4) hogyan (1) Hogyan készítsük (1) Horvátország (1) hungarikum (1) húsvét (1) I. műhely (3) II. műhely (7) III. műhely (6) innováció (2) Intersnack (1) IV. műhely (6) IX. műhely (4) jelölés (7) jog (3) jogszabályok (13) Juhász Anikó (1) K+F Konzervkutató (1) kampány (1) Kaposvári Egyetem (2) képzés (2) kérdőív (1) kereskedelem (11) kézműves (3) kiállítás (3) kistermelő (18) kommunikáció (3) Kovács Krisztina (7) Köcse Ildikó (1) közétkeztetés (1) Kujáni Katalin (1) kutatások (3) Lengyelország (4) Lukács László (1) magyar (18) Marcin Sowa (2) marha (1) márka (16) marketing (18) Medián (1) mezőgazdaság (6) MgSzH (1) Műhely (47) Nagy-Britannia (1) NÉBIH (8) NFH (3) nrc (1) olasz (1) Olaszország (4) OTP (1) OVUM (1) ökológia (1) önkéntes (1) őstermelő (2) pályázat (19) paradicsom (1) Pászti Balázs (7) pénzügy (3) piackutatás (1) Polereczki Zsolt (1) Portugália (3) regionalitás (11) rendezvény (11) rendezvényszervezés (1) Rigler Zsolt (1) Románia (2) rövid ellátási lánc (3) Sárközy Ildikó (8) Serfőző Lili (1) sertés (1) Solti Csilla (1) Spanyolország (2) Steirisches Vulkanland (1) SUS (1) Szabados Andrea (2) Szabó Gábor (1) Szegedyné Fricz Ágnes (9) Szente Viktória (1) Szerbia (6) Szlovákia (1) Szlovénia (2) Szöllősi Réka (1) találkozó (17) tanácsadás (1) tanulmányok (2) tápanyag (1) tápérték (2) Tej Terméktanács (1) Tesco (1) tojás (1) Tóth Ferenc (4) Törökország (3) tréning (9) útmutató (3) üzleti terv (1) V. műhely (8) vállalkozás (10) védjegy (12) versenyjog (1) versenyképesség (3) vezetés (5) VI. műhely (5) vidékfejlesztés (1) VII. műhely (3) VIII. műhely (4) Visegrádi (1) VM (10)

Élelmiszerklub Blog Archívum