2015. október 1.

MÉG VÁRUNK RÉSZTVEVŐKET - Ifjúsági találkozó: Hogyan támogassuk a helyi élelmiszerek termelését, kereskedelmét és fogyasztását? - 2015. október 17-26., Románia


MÉG VÁRUNK RÉSZTVEVŐKET!
Az Élelmiszerklub Alapítvány felhívása
*********************************
Ifjúsági találkozó Romániában
HOGYAN TÁMOGASSUK A HELYI ÉLELMISZEREK 

TERMELÉSÉT, KERESKEDELMÉT ÉS FOGYASZTÁSÁT? 
"Made In, Made By"
Erasmus+ Youth Exchange 
2015. október 17-26., Harghita megye, Románia
6 fő részére Magyarországról


The participants will debate the problems related to the dominance of imported goods on the market which overshadows the production and commercialization of local goods and it is not beneficial for the local development. The youths will analyze the issue both from the customers’ and local producers’ and farmers’ point of view.

The main activity of the youth exchange will be the creation of 6 videos in 6 different topics related to local production: fruits and vegetables, herbs, aliments, products of animal origin, crafts and beverages. The participants will make interviews with farmers and local producers, representatives of trade unions, agronomist experts, CEOs of supermarkets, will film some of the production and cultivation phases and will include their thoughts related to the problems.

The mobility includes more interesting activities in connection with the subject of the project: a theatre forum, a workshop during which the participants will prepare a mock-up which will display how the local products should be transmitted to final consumers, a questionnaire activity during which the youths will go in front of different shops and will ask the members of the local community questions related to their shopping habits, etc.

A résztvevő országok: Románia, Magyarország, Olaszország, Spanyolország, Bulgária, Hollandia
Összesen 6 x 6 = 36 fő
Az ifjúsági találkozó nyelve angol.

A részvétel ingyenes: az ifjúsági találkozó az Erasmus+ Youth program keretében valósul meg. A programok, a szállás és étkezés ingyenes. Az utazási költséget a román szervezet utólag megtéríti 80 Euro összegig.
Regisztrációs díj: 20 ezer Ft (Budapest), melyet kiválasztás esetén a vonatjegy vagy buszjegy megvásárlása előtt kell kifizetni az alapítványnak.

A részvétel további feltételei: 
  • Beszámoló írása a tapasztaltakról a hazaérkezés után. 
  • Életkor: 18-30 év (5 fő) + életkori megkötés nélkül (1 fő)
  • Legalább társalgás szintű angol nyelvtudás
  • Intenzív angol tanulás a kiutazásig
A jelentkezők közül kiválasztáskor előnyben részesítjük, aki:
- jelenleg nem tanul közintézményben,
- van kapcsolódása az élelmiszer-gazdasághoz,
- a találkozó során szerzett ismereteket a környezetében élőknek továbbadja.

A találkozó időpontja: 2015. október 17-26.
A találkozó helyszíne: Harghita megye, Románia

Jelentkezés az alábbi online adatlap kitöltésével.
Jelentkezési határidő: 2015. szeptember 28., hétfő MEGHOSSZABBÍTVA: OKTÓBER 10., szombat
További információk: sarkozy@elelmiszerklub.hu



Azonnali RSS-értesítőre feliratkozás

Napi hírlevélre feliratkozás

Írja be e-mail címét:

Kulcsszavak

1% (3) 16 (1) 2015 (34) 2016 (17) 2017 (11) AKI (2) állítás (1) Almenland (1) Almo (1) AMA-Biosiegel (1) AMA-Gütesiegel (1) ásványvíz (1) Austria Gütezeichen (1) Ausztria (13) Bali Tibor (1) Baromfi Termék Tanács (1) Bartyik Tünde (1) Beck László (1) Bereczki Attila (1) beszámoló (14) BGF (1) Bial Tibor (1) bio (3) Bio Austria (1) blogbejegyzés (22) Bormarketing Műhely (1) BOS (1) CzechTrade (1) Csehország (3) csomagolás (1) Dánia (1) Dörnyei Otília (1) Dr. Becsky-Balku Orsolya (2) Dr. Dóczy Katalin (1) Dr. Fülöp Zsuzsanna (2) Dr. Kocsis Márton (1) Dr. Loncsár Krisztina (1) Éder Tamás (1) ÉFOSZ (1) élelmiszer (112) élelmiszeripar (2) Élelmiszerklub Alapítvány (56) Élelmiszerklub Délelőtt (26) előadás (61) Erasmus+ (43) értékesítés (15) EU (33) EU Fórum (6) EVS (1) felmérés (3) fenntarthatóság (5) fiatalok (25) fogyasztóvédelem (2) Földi Péter (1) Franciaország (2) gasztronómia (1) Genuss Region (1) Genussland (1) GfK (2) GKI (1) Gutes vom Bauernhof (1) GVH (3) gyakornok (2) Gyaraky Zoltán (3) gyártmánylap (1) gyümölcs (2) hagyomány (1) helyi (1) hírek (4) hogyan (1) Hogyan készítsük (1) Horvátország (1) hungarikum (1) húsvét (1) I. műhely (3) II. műhely (7) III. műhely (6) innováció (2) Intersnack (1) IV. műhely (6) IX. műhely (4) jelölés (7) jog (3) jogszabályok (13) Juhász Anikó (1) K+F Konzervkutató (1) kampány (1) Kaposvári Egyetem (2) képzés (3) kérdőív (1) kereskedelem (11) kézműves (3) kiállítás (3) kistermelő (20) kommunikáció (3) Kovács Krisztina (7) Köcse Ildikó (1) közétkeztetés (1) Kujáni Katalin (1) kutatások (3) Lengyelország (4) Lukács László (1) magyar (18) Marcin Sowa (2) marha (1) márka (16) marketing (18) Medián (1) mezőgazdaság (6) MgSzH (1) Műhely (47) Nagy-Britannia (1) NÉBIH (8) NFH (3) nrc (1) olasz (1) Olaszország (5) OTP (1) OVUM (1) ökológia (1) önkéntes (1) őstermelő (3) pályázat (27) paradicsom (1) Pászti Balázs (7) pénzügy (3) piackutatás (1) Polereczki Zsolt (1) Portugália (3) regionalitás (11) rendezvény (11) rendezvényszervezés (1) Rigler Zsolt (1) Románia (4) rövid ellátási lánc (3) Sárközy Ildikó (8) Serfőző Lili (1) sertés (1) Solti Csilla (1) Spanyolország (8) Steirisches Vulkanland (1) SUS (1) Svédország (1) Szabados Andrea (2) Szabó Gábor (1) Szegedyné Fricz Ágnes (9) Szente Viktória (1) Szerbia (6) Szlovákia (2) Szlovénia (2) Szöllősi Réka (1) találkozó (27) tanácsadás (1) tanulmányok (2) tápanyag (1) tápérték (2) Tej Terméktanács (1) Tesco (1) tojás (1) Tóth Ferenc (4) Törökország (4) tréning (11) útmutató (3) üzleti terv (1) V. műhely (8) vállalkozás (12) védjegy (12) versenyjog (1) versenyképesség (3) vezetés (5) VI. műhely (5) vidékfejlesztés (1) VII. műhely (3) VIII. műhely (4) Visegrádi (1) VM (10) zöldség (1)

Élelmiszerklub Blog Archívum