2015. október 30.

A stájerországi Vulkanland Ausztriában


33 település a dél-stájeroszági (Steiermark), fölöstömi (Fürstenfeld), weizi és leibnitzi régiókból alkotja a Stájerországi Vulkanland-ot (vulkanikus tájegységet), amely az egyedülálló összefogásról vált híressé: az itt élők saját erőből biztosítják a jövőbeni fenntarthatóságot, figyelembe véve az emberi, környezeti és gazdasági tényezőket. 

Már a jelenben olyan lépéseket és intézkedéseket foganatosítanak, amelyek a különleges terület értékének és méltóságának felelősségtudatos fenntarthatóságát szolgálják hosszútávon. A régióért végzett közös munka magába foglalja a konkrét célok kitűzését a felelősségtudatos lakosok bevonásával valamint a gazdasági, környezeti szempontok, illetve a közösségi együttélés szempontjainak egyenlő arányú bevonását.  Széles civil aktivitással és a konszenzuson alapuló összefogással hívja fel magára a figyelmet a vulkánok régiója.

A mesterek régiója
A Vereins Vulkanland ( vulkanlandi egyesület) tevékenységének fő célja, hogy a régiót az Életerő Régió és a Kulináris Régió mellett mint Európai Kézműves Régió is elismertesse. Ennek eredményeként a régióra jellemző sajátosságok sikeres bemutatása után, az ott élők szemében is feljebb rangsorolta saját lakóhelyüket valamint a távolabb élők is felfigyeltek a tájegységre.
Az üzemeknek, melyek azonosulnak a Stájerországi Vulkanland filozófiájával és a márkajelzést a saját termékükre és szolgáltatásukra szeretnék használni, lehetőségük van a márkalicenc elnyerésére.

Kulináris Régió – Ami itt terem, annak értéke van 
Kulináris élvezetek Stájerországban. Az evés-ivás az első helyen szerepel a Vulkanland Kulináris Régióban.  Italkimérők, borászatok, kitűnő termelők és válogatott gasztronómiai kínálat várja a régiót megismerni vágyókat.

Európai Kézműves Régió - Életminőséget teremtünk
A vulkanlandi kézművesek életminőséget teremtenek. A kézművesség nagy hagyománnyal bír Vulkanland régiójában. Legyen szó asztalosról, öntőmesterről, kosárfonó iparművészről vagy kőfaragó művészről, Vulkanland mesterei generációról generációra adták tovább és tökéletesítették tudásukat. A felelősségteljes polgárok ismét felismerték a regionális gazdaság fontosságát és állhatatosságukkal egyedülálló életmód-, munka- és gazdasági kultúrát teremtenek.

Életerő Régió – Vulkanlandi vendégváró
Egy kirándulás nem csak ismerkedés a tájjal, de egy belső utazás is az önvalónkhoz.
Kirándulások a jelzett ösvényeken, a láva nyomában, kulináris felfedező út a vulkánok körül, élvezetes túrák gyönyörű környezetben, szállás a teljes felfrissülést kínáló parasztházaknál: ezek mind egy színvonalas stájeroszági látogatás ismérvei, magasabb életminőséget közvetítve. Itt ember és környezet egységet alkotnak. Egy régió, ami többet nyújt, mint egy átlagos wellnessezés. Itt belső elmélyülés várja a látogatót.

EnergieVision 2025 - Energia a közvetlen közelből
Az energia nélkülözhetetlen minden tevékenységhez és folyamathoz, legyen az biológiai vagy technikai. A Vulkanland régió elég forrással és technikai megoldással rendelkezik ahhoz, hogy a szükséges energiát – fűtés, áram, üzemanyag - teljes mértékben önállóan biztosítsa az egész régió számára. Fenntartható energiafelhasználás és regionális értékteremtés: nagyratörő elképzelés egy energiában gazdag jövőért.

További információk a régióról az alábbi honlapon találhatók:
www.vulkanland.at/de/steirisches-vulkanland

A fordítást köszönjük az Élelmiszerklub Alapítvány önkéntesének, Gáll Nikolettának 

„A projekt a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat Elnökségének javaslata alapján, az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap társfinanszírozásában megvalósuló intézkedések Irányító Hatóságának jóváhagyásával készült."

Azonnali RSS-értesítőre feliratkozás

Napi hírlevélre feliratkozás

Írja be e-mail címét:

Kulcsszavak

1% (3) 16 (1) 2015 (34) 2016 (17) 2017 (12) AKI (2) állítás (1) Almenland (1) Almo (1) AMA-Biosiegel (1) AMA-Gütesiegel (1) ásványvíz (1) Austria Gütezeichen (1) Ausztria (13) Bali Tibor (1) Baromfi Termék Tanács (1) Bartyik Tünde (1) Beck László (1) Bereczki Attila (1) beszámoló (23) BGF (1) Bial Tibor (1) bio (3) Bio Austria (1) blogbejegyzés (22) Bormarketing Műhely (1) BOS (1) CzechTrade (1) Csehország (3) csomagolás (1) Dánia (1) Dörnyei Otília (1) Dr. Becsky-Balku Orsolya (2) Dr. Dóczy Katalin (1) Dr. Fülöp Zsuzsanna (2) Dr. Kocsis Márton (1) Dr. Loncsár Krisztina (1) Éder Tamás (1) ÉFOSZ (1) élelmiszer (113) élelmiszeripar (2) Élelmiszerklub Alapítvány (66) Élelmiszerklub Délelőtt (26) előadás (61) Erasmus+ (53) értékesítés (15) EU (34) EU Fórum (6) EVS (1) felmérés (3) fenntarthatóság (5) fiatalok (26) fogyasztóvédelem (2) Földi Péter (1) Franciaország (2) gasztronómia (1) Genuss Region (1) Genussland (1) GfK (2) GKI (1) Gutes vom Bauernhof (1) GVH (3) gyakornok (2) Gyaraky Zoltán (3) gyártmánylap (1) gyümölcs (2) hagyomány (1) helyi (1) hírek (4) hogyan (1) Hogyan készítsük (1) Horvátország (1) hungarikum (1) húsvét (1) I. műhely (3) II. műhely (7) III. műhely (6) innováció (2) Intersnack (1) IV. műhely (6) IX. műhely (4) jelölés (7) jog (3) jogszabályok (13) Juhász Anikó (1) K+F Konzervkutató (1) kampány (1) Kaposvári Egyetem (2) képzés (3) kérdőív (1) kereskedelem (11) kézműves (3) kiállítás (3) kistermelő (20) kommunikáció (3) Kovács Krisztina (7) Köcse Ildikó (1) közétkeztetés (1) Kujáni Katalin (1) kutatások (3) Lengyelország (4) Lukács László (1) magyar (18) Marcin Sowa (2) marha (1) márka (16) marketing (18) Medián (1) mezőgazdaság (6) MgSzH (1) Műhely (47) Nagy-Britannia (1) NÉBIH (8) NFH (3) nrc (1) olasz (1) Olaszlország (1) Olaszország (9) OTP (1) OVUM (1) ökológia (1) önkéntes (1) őstermelő (3) pályázat (28) paradicsom (1) Pászti Balázs (7) pazarlás (1) pénzügy (3) piackutatás (1) Polereczki Zsolt (1) Portugália (4) regionalitás (11) rendezvény (11) rendezvényszervezés (1) Rigler Zsolt (1) Románia (4) rövid ellátási lánc (3) Sárközy Ildikó (8) Serfőző Lili (1) sertés (1) Solti Csilla (1) Spanyolország (9) Steirisches Vulkanland (1) SUS (1) Svédország (1) Szabados Andrea (2) Szabó Gábor (1) Szegedyné Fricz Ágnes (9) Szente Viktória (1) Szerbia (6) Szlovákia (4) Szlovénia (2) Szöllősi Réka (1) találkozó (36) tanácsadás (1) tanulmányok (2) tápanyag (1) tápérték (2) Tej Terméktanács (1) Tesco (1) tojás (1) Tóth Ferenc (4) Törökország (5) tréning (12) útmutató (3) üzleti terv (1) V. műhely (8) vállalkozás (13) védjegy (12) versenyjog (1) versenyképesség (3) vezetés (5) VI. műhely (5) vidékfejlesztés (1) VII. műhely (3) VIII. műhely (4) Visegrádi (1) VM (10) zöldség (1)

Élelmiszerklub Blog Archívum