2017. július 19.

Beszámoló I.: Egészséges Életmód Ifjúsági Találkozó Madridban, 2017. május 22-27.

EK E+ YE Madrid beszamolo

Erasmus + program keretében megrendezett esemény 2017. 05. 22-27. között volt Madridban, a találkozó spanyol elnevezése: KA1 YOUTH “M.A.D.R.I.D. M(edioambiente)A(irelibre)D(eporte)R(elajación)I(maginación)D(ifusión), juventud europea en  movimiento”.

Az első este bemutatták a szervezetet, az országok bemutatkoztak (Spanyolország, Portugália, Olaszország, Macedónia, Szlovákia, Magyarország). Az esti programok a találkozó során a különböző országok nemzeti estjei voltak. Ezen esték keretében az országra jellemző ételeket készítettek az ország képviselői, bemutatták a kultúrájukat, étkezési szokásaikat, a szervezetet/oktatási intézményt, ahonnan jöttek.

A programok között mindennap volt sportolási tevékenység, melyek a Buen Retiro Parkban vagy Madrid Rio Parkban voltak, ahol különböző tornagyakorlatok voltak, tai chi, önvédelmi gyakorlatok, jóga, futás. Az utolsó nap váltó-futó verseny volt a Madrid Rio Parkban. Emellett a külsős helyszínekre gyalog mentünk, míg a szervezők megismertették a spanyol étkezési szokásokat, kultúrát és lehetőségünk nyílt a kötetlenebb beszélgetésekre a résztvevő országok képviselőivel.

A találkozó során előadások és beszélgetések voltak a helyes, egészséges étkezésről, a víz fontosságáról, hogyan tudnánk bemutatni hétköznapi képekkel az egészséges életmódot, hogyan ábrázolnánk a programot egy logóval.

A programok kialakítása során mindig más nemzet képviselőiből szervezték össze a csoportokat, így lehetőségünk nyílt mindig más emberekkel beszélgetni a szokásaikról és hétköznapi témákról is.
A találkozó zárása volt az országok véleménynyilvánítása a találkozóról, mi tetszett és min változtatnának a jövőben.

A találkozó lehetőséget adott számomra, hogy megismerjem a déli országok étkezési szokásait, egészséges életmódhoz való hozzáállásukat, az étkezési szokásaikat hogyan tudnánk beépíteni a mi étkezési szokásainkba is. Ezen témáról beszélni is tudok majd a jövőben az oktatott tantárgyaim keretében.

Vidács Anita, magyar résztvevő

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Azonnali RSS-értesítőre feliratkozás

Napi hírlevélre feliratkozás

Írja be e-mail címét:

Kulcsszavak

1% (3) 16 (1) 2015 (34) 2016 (17) 2017 (12) AKI (2) állítás (1) Almenland (1) Almo (1) AMA-Biosiegel (1) AMA-Gütesiegel (1) ásványvíz (1) Austria Gütezeichen (1) Ausztria (13) Bali Tibor (1) Baromfi Termék Tanács (1) Bartyik Tünde (1) Beck László (1) Bereczki Attila (1) beszámoló (23) BGF (1) Bial Tibor (1) bio (3) Bio Austria (1) blogbejegyzés (22) Bormarketing Műhely (1) BOS (1) CzechTrade (1) Csehország (3) csomagolás (1) Dánia (1) Dörnyei Otília (1) Dr. Becsky-Balku Orsolya (2) Dr. Dóczy Katalin (1) Dr. Fülöp Zsuzsanna (2) Dr. Kocsis Márton (1) Dr. Loncsár Krisztina (1) Éder Tamás (1) ÉFOSZ (1) élelmiszer (113) élelmiszeripar (2) Élelmiszerklub Alapítvány (66) Élelmiszerklub Délelőtt (26) előadás (61) Erasmus+ (53) értékesítés (15) EU (34) EU Fórum (6) EVS (1) felmérés (3) fenntarthatóság (5) fiatalok (26) fogyasztóvédelem (2) Földi Péter (1) Franciaország (2) gasztronómia (1) Genuss Region (1) Genussland (1) GfK (2) GKI (1) Gutes vom Bauernhof (1) GVH (3) gyakornok (2) Gyaraky Zoltán (3) gyártmánylap (1) gyümölcs (2) hagyomány (1) helyi (1) hírek (4) hogyan (1) Hogyan készítsük (1) Horvátország (1) hungarikum (1) húsvét (1) I. műhely (3) II. műhely (7) III. műhely (6) innováció (2) Intersnack (1) IV. műhely (6) IX. műhely (4) jelölés (7) jog (3) jogszabályok (13) Juhász Anikó (1) K+F Konzervkutató (1) kampány (1) Kaposvári Egyetem (2) képzés (3) kérdőív (1) kereskedelem (11) kézműves (3) kiállítás (3) kistermelő (20) kommunikáció (3) Kovács Krisztina (7) Köcse Ildikó (1) közétkeztetés (1) Kujáni Katalin (1) kutatások (3) Lengyelország (4) Lukács László (1) magyar (18) Marcin Sowa (2) marha (1) márka (16) marketing (18) Medián (1) mezőgazdaság (6) MgSzH (1) Műhely (47) Nagy-Britannia (1) NÉBIH (8) NFH (3) nrc (1) olasz (1) Olaszlország (1) Olaszország (9) OTP (1) OVUM (1) ökológia (1) önkéntes (1) őstermelő (3) pályázat (28) paradicsom (1) Pászti Balázs (7) pazarlás (1) pénzügy (3) piackutatás (1) Polereczki Zsolt (1) Portugália (4) regionalitás (11) rendezvény (11) rendezvényszervezés (1) Rigler Zsolt (1) Románia (4) rövid ellátási lánc (3) Sárközy Ildikó (8) Serfőző Lili (1) sertés (1) Solti Csilla (1) Spanyolország (9) Steirisches Vulkanland (1) SUS (1) Svédország (1) Szabados Andrea (2) Szabó Gábor (1) Szegedyné Fricz Ágnes (9) Szente Viktória (1) Szerbia (6) Szlovákia (4) Szlovénia (2) Szöllősi Réka (1) találkozó (36) tanácsadás (1) tanulmányok (2) tápanyag (1) tápérték (2) Tej Terméktanács (1) Tesco (1) tojás (1) Tóth Ferenc (4) Törökország (5) tréning (12) útmutató (3) üzleti terv (1) V. műhely (8) vállalkozás (13) védjegy (12) versenyjog (1) versenyképesség (3) vezetés (5) VI. műhely (5) vidékfejlesztés (1) VII. műhely (3) VIII. műhely (4) Visegrádi (1) VM (10) zöldség (1)

Élelmiszerklub Blog Archívum