2017. július 20.

Beszámoló III.: Egészséges Életmód Ifjúsági Találkozó Madridban, 2017. május 22-27.

EK E+ YE ES Egeszseges eletmod


Utazásom az Élelmiszerklub Alapítvány által szervezett Egészséges életmód ifjúsági találkozó keretein belül valósult meg. Utazás előtt célszerű praktikum a hazai résztvevőknek egy zárt (Facebook, Skype, Messenger) csoportot létrehozni, ahol egymással meg tudják osztani és választ tudnak adni a felmerülő kérdésekre, illetve hazaérkezés után könnyen tudják tartani a kapcsolatot. 

Kiutazásunk előtt a magyar csapat résztvevőivel több közös konzultációt is tartottunk az utazás részleteiről, találkozási pontokról illetve az internet segítségével már itthon kiutazásunk előtt tájékozódtunk a helyi tömegközlekedési lehetőségekről, útvonalakról, díjszabásról.

 A mi utazásunk kiindulópontja Budapest volt, ahonnan közvetlen repülőjárattal jutottunk el Madrid városába. Madridba megérkezve az itthon elsajátított információk birtokában gördülékenyen vettük igénybe a különböző tömegközlekedési eszközöket, illetve tudatosan térképeztük fel a foglalkozások utáni szabadidőnkben a város különleges nevezetességeit, látványosságait.

A magyar csapat az országa és történelmének, gasztronómiájának és hírnevének terjesztése és megismertetése céljából különféle ajándékokat kóstolókat vitt a találkozóra, ahol a különböző nemzetek számára megismertette azokat egy-egy rövid előadás keretein belül. Bemutatásra és kóstoltatásra került sor a gasztronómia kategórián belül a Magyarországon méltán híres hungarikum termékeink némelyikéből, mint például a tokaji 6 puttonyos aszu bor, túrórudi, ágyas gyümölcs pálinka. A kóstoló során a résztvevőkben megfogalmazódó kérdésekre örömmel válaszoltunk.
Az ifjúsági találkozó záróestéjén a szervezőknek személyre szabott ajándékot adott át megköszönve az egész hetes segítséget és foglalkozást.

A találkozó időtartama alatt életre szóló barátságokat kötöttünk számos országból érkező résztvevővel. A résztvevők kifejezetten barátságosak voltak.

 Az eltérő akcentussal, angolsággal rendelkező résztvevőkkel való kommunikációs nehézségek néhány óra alatt eltűntek és egymáshoz igazodva próbáltuk megértetni a másik fél számára a mondanivalónkat.

Összességében véleményem szerint egy nagyon hasznos hetet tölthettünk Európa egyik legjobban fejlett nagyvárosában, ahol hasznos tudást sajátítottunk el és életre szóló barátságok köttettek.

Illés Árpád, magyar résztvevő

EK E+ YE ES Egeszseges eletmod

EK E+ YE ES Egeszseges eletmod

EK E+ YE ES Egeszseges eletmod









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Azonnali RSS-értesítőre feliratkozás

Napi hírlevélre feliratkozás

Írja be e-mail címét:

Kulcsszavak

1% (3) 16 (1) 2015 (34) 2016 (17) 2017 (12) AKI (2) állítás (1) Almenland (1) Almo (1) AMA-Biosiegel (1) AMA-Gütesiegel (1) ásványvíz (1) Austria Gütezeichen (1) Ausztria (13) Bali Tibor (1) Baromfi Termék Tanács (1) Bartyik Tünde (1) Beck László (1) Bereczki Attila (1) beszámoló (23) BGF (1) Bial Tibor (1) bio (3) Bio Austria (1) blogbejegyzés (22) Bormarketing Műhely (1) BOS (1) CzechTrade (1) Csehország (3) csomagolás (1) Dánia (1) Dörnyei Otília (1) Dr. Becsky-Balku Orsolya (2) Dr. Dóczy Katalin (1) Dr. Fülöp Zsuzsanna (2) Dr. Kocsis Márton (1) Dr. Loncsár Krisztina (1) Éder Tamás (1) ÉFOSZ (1) élelmiszer (113) élelmiszeripar (2) Élelmiszerklub Alapítvány (66) Élelmiszerklub Délelőtt (26) előadás (61) Erasmus+ (53) értékesítés (15) EU (34) EU Fórum (6) EVS (1) felmérés (3) fenntarthatóság (5) fiatalok (26) fogyasztóvédelem (2) Földi Péter (1) Franciaország (2) gasztronómia (1) Genuss Region (1) Genussland (1) GfK (2) GKI (1) Gutes vom Bauernhof (1) GVH (3) gyakornok (2) Gyaraky Zoltán (3) gyártmánylap (1) gyümölcs (2) hagyomány (1) helyi (1) hírek (4) hogyan (1) Hogyan készítsük (1) Horvátország (1) hungarikum (1) húsvét (1) I. műhely (3) II. műhely (7) III. műhely (6) innováció (2) Intersnack (1) IV. műhely (6) IX. műhely (4) jelölés (7) jog (3) jogszabályok (13) Juhász Anikó (1) K+F Konzervkutató (1) kampány (1) Kaposvári Egyetem (2) képzés (3) kérdőív (1) kereskedelem (11) kézműves (3) kiállítás (3) kistermelő (20) kommunikáció (3) Kovács Krisztina (7) Köcse Ildikó (1) közétkeztetés (1) Kujáni Katalin (1) kutatások (3) Lengyelország (4) Lukács László (1) magyar (18) Marcin Sowa (2) marha (1) márka (16) marketing (18) Medián (1) mezőgazdaság (6) MgSzH (1) Műhely (47) Nagy-Britannia (1) NÉBIH (8) NFH (3) nrc (1) olasz (1) Olaszlország (1) Olaszország (9) OTP (1) OVUM (1) ökológia (1) önkéntes (1) őstermelő (3) pályázat (28) paradicsom (1) Pászti Balázs (7) pazarlás (1) pénzügy (3) piackutatás (1) Polereczki Zsolt (1) Portugália (4) regionalitás (11) rendezvény (11) rendezvényszervezés (1) Rigler Zsolt (1) Románia (4) rövid ellátási lánc (3) Sárközy Ildikó (8) Serfőző Lili (1) sertés (1) Solti Csilla (1) Spanyolország (9) Steirisches Vulkanland (1) SUS (1) Svédország (1) Szabados Andrea (2) Szabó Gábor (1) Szegedyné Fricz Ágnes (9) Szente Viktória (1) Szerbia (6) Szlovákia (4) Szlovénia (2) Szöllősi Réka (1) találkozó (36) tanácsadás (1) tanulmányok (2) tápanyag (1) tápérték (2) Tej Terméktanács (1) Tesco (1) tojás (1) Tóth Ferenc (4) Törökország (5) tréning (12) útmutató (3) üzleti terv (1) V. műhely (8) vállalkozás (13) védjegy (12) versenyjog (1) versenyképesség (3) vezetés (5) VI. műhely (5) vidékfejlesztés (1) VII. műhely (3) VIII. műhely (4) Visegrádi (1) VM (10) zöldség (1)

Élelmiszerklub Blog Archívum