2017. július 24.

Beszámoló IV.: Egészséges Életmód Ifjúsági Találkozó Madridban, 2017. május 22-27.


A program első estéjén megismerkedtünk a helyi szervezőkkel, akik vázolták a hét programját, valamint bemutatták a szervezetet és annak tevékenységét. Minden ország résztvevője bemutatkozott, amit a napok során csapatépítő és név tanuló játékokkal erősítettünk meg. 

Mindennap különböző programok és beszélgetések folytak az egészséges életmód, ezen belül a táplálkozás a mozgás és a környezettudatos életmód kapcsán. Számos sport programon vehettünk részt, amit a különböző országok részvevői mutattak be nekünk és együtt végezhettük ezeket a különböző és különleges sport tevékenységeket.

Az esték során minden ország bemutatta a sajátos étkezési szokásait és ételeit. Némelyik ország résztvevői népviseletet is hoztak magukkal így nem csak az ételeket, hanem az országra és a tájegységre jellemző öltözéket is megismerhettük.

A magyar esten a csapatunk különböző ételekkel és italokkal készültünk. Megkóstolhatták a résztvevők a magyar pálinkát, valamint különböző Tokaj hegyaljai borokat. Mindenkit megleptünk egy-egy Túró Rudival valamint egy- egy Kalocsai mintás poháralátéttel.

A találkozó során számos feladatban vettünk részt, mely a csapatmunkán alapult különböző emberekkel. Minden feladat során más országok részvevőivel végeztük a feladatokat. Így megismertük egymást illetve az ő kultúrájukat, valamint fejleszthettem a nyelvtudásomat, a kommunikációs készségeimet illetve az idegen emberekkel való együttműködést is.

Számos új élelmiszer előállítási és elkészítési móddal ismerkedtem meg, amit a családi gazdaságunkban tudok alkalmazni, valamint új ötletekkel gazdagodtam, amivel szintén segíteni tudom a családi gazdaságot illetve az egyetemi rendezvényeinken is alkalmazni tudom az ott megszerzett ismereteimet.


Tótin Zsófia, magyar résztvevő

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Azonnali RSS-értesítőre feliratkozás

Napi hírlevélre feliratkozás

Írja be e-mail címét:

Kulcsszavak

1% (3) 16 (1) 2015 (34) 2016 (17) 2017 (11) AKI (2) állítás (1) Almenland (1) Almo (1) AMA-Biosiegel (1) AMA-Gütesiegel (1) ásványvíz (1) Austria Gütezeichen (1) Ausztria (13) Bali Tibor (1) Baromfi Termék Tanács (1) Bartyik Tünde (1) Beck László (1) Bereczki Attila (1) beszámoló (20) BGF (1) Bial Tibor (1) bio (3) Bio Austria (1) blogbejegyzés (22) Bormarketing Műhely (1) BOS (1) CzechTrade (1) Csehország (3) csomagolás (1) Dánia (1) Dörnyei Otília (1) Dr. Becsky-Balku Orsolya (2) Dr. Dóczy Katalin (1) Dr. Fülöp Zsuzsanna (2) Dr. Kocsis Márton (1) Dr. Loncsár Krisztina (1) Éder Tamás (1) ÉFOSZ (1) élelmiszer (112) élelmiszeripar (2) Élelmiszerklub Alapítvány (62) Élelmiszerklub Délelőtt (26) előadás (61) Erasmus+ (49) értékesítés (15) EU (33) EU Fórum (6) EVS (1) felmérés (3) fenntarthatóság (5) fiatalok (25) fogyasztóvédelem (2) Földi Péter (1) Franciaország (2) gasztronómia (1) Genuss Region (1) Genussland (1) GfK (2) GKI (1) Gutes vom Bauernhof (1) GVH (3) gyakornok (2) Gyaraky Zoltán (3) gyártmánylap (1) gyümölcs (2) hagyomány (1) helyi (1) hírek (4) hogyan (1) Hogyan készítsük (1) Horvátország (1) hungarikum (1) húsvét (1) I. műhely (3) II. műhely (7) III. műhely (6) innováció (2) Intersnack (1) IV. műhely (6) IX. műhely (4) jelölés (7) jog (3) jogszabályok (13) Juhász Anikó (1) K+F Konzervkutató (1) kampány (1) Kaposvári Egyetem (2) képzés (3) kérdőív (1) kereskedelem (11) kézműves (3) kiállítás (3) kistermelő (20) kommunikáció (3) Kovács Krisztina (7) Köcse Ildikó (1) közétkeztetés (1) Kujáni Katalin (1) kutatások (3) Lengyelország (4) Lukács László (1) magyar (18) Marcin Sowa (2) marha (1) márka (16) marketing (18) Medián (1) mezőgazdaság (6) MgSzH (1) Műhely (47) Nagy-Britannia (1) NÉBIH (8) NFH (3) nrc (1) olasz (1) Olaszlország (1) Olaszország (8) OTP (1) OVUM (1) ökológia (1) önkéntes (1) őstermelő (3) pályázat (27) paradicsom (1) Pászti Balázs (7) pénzügy (3) piackutatás (1) Polereczki Zsolt (1) Portugália (3) regionalitás (11) rendezvény (11) rendezvényszervezés (1) Rigler Zsolt (1) Románia (4) rövid ellátási lánc (3) Sárközy Ildikó (8) Serfőző Lili (1) sertés (1) Solti Csilla (1) Spanyolország (9) Steirisches Vulkanland (1) SUS (1) Svédország (1) Szabados Andrea (2) Szabó Gábor (1) Szegedyné Fricz Ágnes (9) Szente Viktória (1) Szerbia (6) Szlovákia (2) Szlovénia (2) Szöllősi Réka (1) találkozó (32) tanácsadás (1) tanulmányok (2) tápanyag (1) tápérték (2) Tej Terméktanács (1) Tesco (1) tojás (1) Tóth Ferenc (4) Törökország (5) tréning (12) útmutató (3) üzleti terv (1) V. műhely (8) vállalkozás (13) védjegy (12) versenyjog (1) versenyképesség (3) vezetés (5) VI. műhely (5) vidékfejlesztés (1) VII. műhely (3) VIII. műhely (4) Visegrádi (1) VM (10) zöldség (1)

Élelmiszerklub Blog Archívum