2017. augusztus 25.

Beszámoló 3. - Fenntarthatóság ifjúsági találkozó Olaszországban, 2017. július 21-30.


Ha az utazás alatt tapasztalt élményeimet egy szóban szeretném kifejezni, azt mondanám, tudattágítás. Szélesebb perspektívában látod a világot, miután megismersz más embereket, más kultúrákból, egy addig ismeretlen környezetben. Az olasz Alpok egy varázslatos otthont adott a 9 napos rendezvénynek.

THINK GLOBAL, ACT LOCAL! Fenntarthatóság a környezetünkben ifjúsági találkozón az Élelmiszerklub Alapítvány közreműködésével sikerült részt vennem. Az ifjúsági találkozó nyelve az angol volt. 7 országból, 5 fős delegációk érkeztek az eseményre. Egy nagyon jó magyar csapat jött össze. Remek embereket ismertem meg bennük.

A szervezők mindent megtettek, hogy a különböző nemzetek minél jobban megismerjék egymást. Minden ország bemutathatta saját kultúráját, gasztronómiáját, történelmét. Az egyik legszebb élményem a törökök bemutatkozásakor volt. Élőben hallhattuk az egyik török fiút a nemzeti hangszerükön játszani, a ney-en, ami egy nádfurulya. Lehetőségünk nyílt ki is próbálni. Egyikünknek sem sikerült megszólaltatni…

A 9 nap alatt sokat tanultam a fenntarthatóságról és a környezetvédelemről is. Játékos feladatokkal, kvízekkel, előadásokkal járultak és járultunk mi is hozzá a téma mélyebb megismeréséhez. Az itt szerzett tapasztalatok engem is arra sarkallnak, hogy a tőlem telhető legtöbbet megtegyem a fenntartható fejlődés feltételeinek megteremtéséért, amely magában foglalja a természeti erőforrások védelmét is.


Oláh Zsuzsa, magyar résztvevő

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Azonnali RSS-értesítőre feliratkozás

Napi hírlevélre feliratkozás

Írja be e-mail címét:

Kulcsszavak

1% (3) 16 (1) 2015 (34) 2016 (17) 2017 (12) AKI (2) állítás (1) Almenland (1) Almo (1) AMA-Biosiegel (1) AMA-Gütesiegel (1) ásványvíz (1) Austria Gütezeichen (1) Ausztria (13) Bali Tibor (1) Baromfi Termék Tanács (1) Bartyik Tünde (1) Beck László (1) Bereczki Attila (1) beszámoló (23) BGF (1) Bial Tibor (1) bio (3) Bio Austria (1) blogbejegyzés (22) Bormarketing Műhely (1) BOS (1) CzechTrade (1) Csehország (3) csomagolás (1) Dánia (1) Dörnyei Otília (1) Dr. Becsky-Balku Orsolya (2) Dr. Dóczy Katalin (1) Dr. Fülöp Zsuzsanna (2) Dr. Kocsis Márton (1) Dr. Loncsár Krisztina (1) Éder Tamás (1) ÉFOSZ (1) élelmiszer (113) élelmiszeripar (2) Élelmiszerklub Alapítvány (66) Élelmiszerklub Délelőtt (26) előadás (61) Erasmus+ (53) értékesítés (15) EU (34) EU Fórum (6) EVS (1) felmérés (3) fenntarthatóság (5) fiatalok (26) fogyasztóvédelem (2) Földi Péter (1) Franciaország (2) gasztronómia (1) Genuss Region (1) Genussland (1) GfK (2) GKI (1) Gutes vom Bauernhof (1) GVH (3) gyakornok (2) Gyaraky Zoltán (3) gyártmánylap (1) gyümölcs (2) hagyomány (1) helyi (1) hírek (4) hogyan (1) Hogyan készítsük (1) Horvátország (1) hungarikum (1) húsvét (1) I. műhely (3) II. műhely (7) III. műhely (6) innováció (2) Intersnack (1) IV. műhely (6) IX. műhely (4) jelölés (7) jog (3) jogszabályok (13) Juhász Anikó (1) K+F Konzervkutató (1) kampány (1) Kaposvári Egyetem (2) képzés (3) kérdőív (1) kereskedelem (11) kézműves (3) kiállítás (3) kistermelő (20) kommunikáció (3) Kovács Krisztina (7) Köcse Ildikó (1) közétkeztetés (1) Kujáni Katalin (1) kutatások (3) Lengyelország (4) Lukács László (1) magyar (18) Marcin Sowa (2) marha (1) márka (16) marketing (18) Medián (1) mezőgazdaság (6) MgSzH (1) Műhely (47) Nagy-Britannia (1) NÉBIH (8) NFH (3) nrc (1) olasz (1) Olaszlország (1) Olaszország (9) OTP (1) OVUM (1) ökológia (1) önkéntes (1) őstermelő (3) pályázat (28) paradicsom (1) Pászti Balázs (7) pazarlás (1) pénzügy (3) piackutatás (1) Polereczki Zsolt (1) Portugália (4) regionalitás (11) rendezvény (11) rendezvényszervezés (1) Rigler Zsolt (1) Románia (4) rövid ellátási lánc (3) Sárközy Ildikó (8) Serfőző Lili (1) sertés (1) Solti Csilla (1) Spanyolország (9) Steirisches Vulkanland (1) SUS (1) Svédország (1) Szabados Andrea (2) Szabó Gábor (1) Szegedyné Fricz Ágnes (9) Szente Viktória (1) Szerbia (6) Szlovákia (4) Szlovénia (2) Szöllősi Réka (1) találkozó (36) tanácsadás (1) tanulmányok (2) tápanyag (1) tápérték (2) Tej Terméktanács (1) Tesco (1) tojás (1) Tóth Ferenc (4) Törökország (5) tréning (12) útmutató (3) üzleti terv (1) V. műhely (8) vállalkozás (13) védjegy (12) versenyjog (1) versenyképesség (3) vezetés (5) VI. műhely (5) vidékfejlesztés (1) VII. műhely (3) VIII. műhely (4) Visegrádi (1) VM (10) zöldség (1)

Élelmiszerklub Blog Archívum