2017. október 2.

Beszámoló 5. - Fenntarthatóság ifjúsági találkozó Olaszországban, 2017. július 21-30.


Utazásom  az Élelmiszerklub Alapítvány által meghirdetett  Egészséges Életmód ifjúsági találkozó keretein belül valósult meg. Miután sikerült kiválasztani azt a szerencsés 5 embert, aki részt vehetett a rendezvényen, a résztvevőkkel felvettük a kapcsolatot és kreáltunk egy közös Facebook csoportot ahol egyszerűen tudtunk kommunikálni a teendőinkkel kapcsolatban.  

Az utazásunk közös kiindulópontja Budapest volt, ahonnan közvetlen repülőjárattal jutottunk el Milánó városába. A továbbiakban Milánóból Trentóig vonattal utaztunk. Trento városában találkozott az egész csapat, onnan még volt egy közös buszos utazásunk a szállásig.

A magyar csapat az országa és történelmének, gasztronómiájának és hírnevének terjesztése céljából különféle ajándékokat, kóstolókat vitt a konferenciára, ahol a különböző nemzetek számára megismertette azokat egy-egy rövid előadás keretein belül. Bemutatásra és kóstoltatásra került sor a gasztronómia kategórián belül a Magyarországon méltán híres hungarikum termékeink némelyikéből, mint például a tokaji 6 puttonyos aszú bor, Erős Pista, Pick téliszalámi, Tibi csokoládé, Zwack Unicum.

A konferencia időtartama alatt közeli barátságok születtek a számos országból érkezett résztvevőkkel, nekem különösen tetszett, hogy vegyes nemzetiségű szobákat alakítottak ki az olasz szervezet munkatársai. Nagy hangsúlyt fordítottunk az élelmiszer pazarlásra, sokszor előfordult, hogy aki jól lakott oda adta másnak az ételét ezzel is figyelve az élelmiszer pazarlásra. Nagy büszkeséggel tölt el, hogy miután hazatértem a táborból azóta hetente mindössze maximum egyszer eszem húst és nagyon figyelek arra, hogy ne pazaroljak élelmiszert.

Összességében véleményem szerint egy nagyon hasznos hetet tölthettünk el a festői szépségű Olasz Alpokban, ahol hasznos tudásra tehettünk szert, amit a későbbiekben be tudunk építeni az életünkbe.



Szőllősi László, magyar résztvevő

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Azonnali RSS-értesítőre feliratkozás

Napi hírlevélre feliratkozás

Írja be e-mail címét:

Kulcsszavak

1% (3) 16 (1) 2015 (34) 2016 (17) 2017 (12) AKI (2) állítás (1) Almenland (1) Almo (1) AMA-Biosiegel (1) AMA-Gütesiegel (1) ásványvíz (1) Austria Gütezeichen (1) Ausztria (13) Bali Tibor (1) Baromfi Termék Tanács (1) Bartyik Tünde (1) Beck László (1) Bereczki Attila (1) beszámoló (23) BGF (1) Bial Tibor (1) bio (3) Bio Austria (1) blogbejegyzés (22) Bormarketing Műhely (1) BOS (1) CzechTrade (1) Csehország (3) csomagolás (1) Dánia (1) Dörnyei Otília (1) Dr. Becsky-Balku Orsolya (2) Dr. Dóczy Katalin (1) Dr. Fülöp Zsuzsanna (2) Dr. Kocsis Márton (1) Dr. Loncsár Krisztina (1) Éder Tamás (1) ÉFOSZ (1) élelmiszer (113) élelmiszeripar (2) Élelmiszerklub Alapítvány (66) Élelmiszerklub Délelőtt (26) előadás (61) Erasmus+ (53) értékesítés (15) EU (34) EU Fórum (6) EVS (1) felmérés (3) fenntarthatóság (5) fiatalok (26) fogyasztóvédelem (2) Földi Péter (1) Franciaország (2) gasztronómia (1) Genuss Region (1) Genussland (1) GfK (2) GKI (1) Gutes vom Bauernhof (1) GVH (3) gyakornok (2) Gyaraky Zoltán (3) gyártmánylap (1) gyümölcs (2) hagyomány (1) helyi (1) hírek (4) hogyan (1) Hogyan készítsük (1) Horvátország (1) hungarikum (1) húsvét (1) I. műhely (3) II. műhely (7) III. műhely (6) innováció (2) Intersnack (1) IV. műhely (6) IX. műhely (4) jelölés (7) jog (3) jogszabályok (13) Juhász Anikó (1) K+F Konzervkutató (1) kampány (1) Kaposvári Egyetem (2) képzés (3) kérdőív (1) kereskedelem (11) kézműves (3) kiállítás (3) kistermelő (20) kommunikáció (3) Kovács Krisztina (7) Köcse Ildikó (1) közétkeztetés (1) Kujáni Katalin (1) kutatások (3) Lengyelország (4) Lukács László (1) magyar (18) Marcin Sowa (2) marha (1) márka (16) marketing (18) Medián (1) mezőgazdaság (6) MgSzH (1) Műhely (47) Nagy-Britannia (1) NÉBIH (8) NFH (3) nrc (1) olasz (1) Olaszlország (1) Olaszország (9) OTP (1) OVUM (1) ökológia (1) önkéntes (1) őstermelő (3) pályázat (28) paradicsom (1) Pászti Balázs (7) pazarlás (1) pénzügy (3) piackutatás (1) Polereczki Zsolt (1) Portugália (4) regionalitás (11) rendezvény (11) rendezvényszervezés (1) Rigler Zsolt (1) Románia (4) rövid ellátási lánc (3) Sárközy Ildikó (8) Serfőző Lili (1) sertés (1) Solti Csilla (1) Spanyolország (9) Steirisches Vulkanland (1) SUS (1) Svédország (1) Szabados Andrea (2) Szabó Gábor (1) Szegedyné Fricz Ágnes (9) Szente Viktória (1) Szerbia (6) Szlovákia (4) Szlovénia (2) Szöllősi Réka (1) találkozó (36) tanácsadás (1) tanulmányok (2) tápanyag (1) tápérték (2) Tej Terméktanács (1) Tesco (1) tojás (1) Tóth Ferenc (4) Törökország (5) tréning (12) útmutató (3) üzleti terv (1) V. műhely (8) vállalkozás (13) védjegy (12) versenyjog (1) versenyképesség (3) vezetés (5) VI. műhely (5) vidékfejlesztés (1) VII. műhely (3) VIII. műhely (4) Visegrádi (1) VM (10) zöldség (1)

Élelmiszerklub Blog Archívum