A program első estéjén megismerkedtünk a helyi szervezőkkel, akik vázolták a hét programját, valamint bemutatták a szervezetet és annak tevékenységét. Minden ország résztvevője bemutatkozott, amit a napok során csapatépítő és név tanuló játékokkal erősítettünk meg.
Mindennap különböző programok és beszélgetések folytak az egészséges életmód, ezen belül a táplálkozás a mozgás és a környezettudatos életmód kapcsán. Számos sport programon vehettünk részt, amit a különböző országok részvevői mutattak be nekünk és együtt végezhettük ezeket a különböző és különleges sport tevékenységeket.
Az esték során minden ország bemutatta a sajátos étkezési szokásait és ételeit. Némelyik ország résztvevői népviseletet is hoztak magukkal így nem csak az ételeket, hanem az országra és a tájegységre jellemző öltözéket is megismerhettük.
A magyar esten a csapatunk különböző ételekkel és italokkal készültünk. Megkóstolhatták a résztvevők a magyar pálinkát, valamint különböző Tokaj hegyaljai borokat. Mindenkit megleptünk egy-egy Túró Rudival valamint egy- egy Kalocsai mintás poháralátéttel.
A találkozó során számos feladatban vettünk részt, mely a csapatmunkán alapult különböző emberekkel. Minden feladat során más országok részvevőivel végeztük a feladatokat. Így megismertük egymást illetve az ő kultúrájukat, valamint fejleszthettem a nyelvtudásomat, a kommunikációs készségeimet illetve az idegen emberekkel való együttműködést is.
Számos új élelmiszer előállítási és elkészítési móddal ismerkedtem meg, amit a családi gazdaságunkban tudok alkalmazni, valamint új ötletekkel gazdagodtam, amivel szintén segíteni tudom a családi gazdaságot illetve az egyetemi rendezvényeinken is alkalmazni tudom az ott megszerzett ismereteimet.
Tótin Zsófia, magyar résztvevő