2017. augusztus 31.

Kulináris diplomácia - ifjúsági találkozó Szlovákiában, 2017. szeptember 3-11.

EK E+ YE SK Kulinaris diplomacia

MEGHÍVÓ
Az Élelmiszerklub Alapítvány felhívása

CULINARY DIPLOMACY - BREAKING BREAD TO WIN HEARTS AND PEACE
Kulináris diplomácia 
Ifjúsági találkozó Szlovákiában
10 ország részvételével
2017. szeptember 3-11., Eperjes (Prešov), Szlovákia
4+1 fő részére Magyarországról 

THE PROGRAM
Main aim of the exchange is to promote the use of food and cuisine as an instrument to create intercultural understanding in the hopes of improving interactions and tolerance, to enjoy diversity of the nations and cultures.

International youth exchange gathering young people with interest in gastronomy, food, diplomacy and getting to know other cultures through their cuisines. Food is a universally vital part of our lives, representing history, traditions, and culture.

During the youth exchange we will work with the concept, which is here called ‘culinary diplomacy’, as the use of food and cuisine as an instrument to create cross-cultural understanding in the hope of improving interactions and cooperation.

The art of meeting with young people from different countries and envoys with one’s national cuisine is as old as youth exchanges themselves (mainly through the intercultural evenings), but as a non-formal method in youth work to conduct diplomacy it is still new and relatively untested.

During the exchange, we will explore this concept, we will share our cuisines and impact of the food on the cultures and history of the countries. We will have also possibility to try cooking different foods and to share it with the local people from different communities.

A résztvevő országok: Szlovákia, Magyarország, Olaszország, Spanyolország, Portugália, Litvánia, Lettország, Bulgária, Egyiptom, Tunézia
Összesen 10 x 5 = 50 fő résztvevő.
Az ifjúsági találkozó nyelve az angol.

Az ifjúsági találkozó az EU Erasmus+ programja keretében valósul meg.
A részvétel, a szállás és étkezés ingyenes. Az utazási költséget a szlovák szervezet utólag megtéríti 180 Euro összegig.
Regisztrációs díj van: 25 ezer Ft (Budapest), melyet kiválasztás esetén a vonatjegy/buszjegy megvásárlása előtt kell átutalni az alapítványnak.

A részvétel további feltételei:
  • Beszámoló írása a tapasztaltakról a hazaérkezés után. 
  • Életkori megkötés: 4 főnél 18-30 év - 1 főnél korhatár nélkül (aki a csoportvezető lesz). 
  • Legalább társalgási szintű angol nyelvtudás a 4 főnél - legalább haladó szint az 1 fő csoportvezetőnél.
  • Intenzív egyéni online angol tanulás a kiutazásig. 
  • Utazás előtt az ingyenes Európai Egészségbiztosítási Kártya kiváltása. 
  • Az utazás időtartamára utasbiztosítás vásárlása. 
A jelentkezők közül kiválasztáskor előnyben részesítjük, aki:
- még nem vett részt Erasmus+ programban európai országban,
- jelenleg nem tanul közintézményben,
- van kapcsolódása az élelmiszer-gazdasághoz,
- az ifjúsági találkozón szerzett ismereteket a környezetében élőknek továbbadja.

Az ifjúsági találkozó időpontja: 2017.  szeptember 3-11.
Az ifjúsági találkozó helyszíne: Eperjes (Prešov), Szlovákia

Jelentkezés az alábbi online adatlap kitöltésével.
Jelentkezési határidő: 2017. július 27.,  MEGHOSSZABBÍTVA: 2017. augusztus 31., csütörtök este. 
A kiválasztást folyamatosan végezzük, ha elérjük a tervezett létszámot, a jelentkezést lezárjuk. 
További információ: sarkozy[kukac]elelmiszerklub.hu


Azonnali RSS-értesítőre feliratkozás

Napi hírlevélre feliratkozás

Írja be e-mail címét:

Kulcsszavak

1% (3) 16 (1) 2015 (34) 2016 (17) 2017 (12) AKI (2) állítás (1) Almenland (1) Almo (1) AMA-Biosiegel (1) AMA-Gütesiegel (1) ásványvíz (1) Austria Gütezeichen (1) Ausztria (13) Bali Tibor (1) Baromfi Termék Tanács (1) Bartyik Tünde (1) Beck László (1) Bereczki Attila (1) beszámoló (23) BGF (1) Bial Tibor (1) bio (3) Bio Austria (1) blogbejegyzés (22) Bormarketing Műhely (1) BOS (1) CzechTrade (1) Csehország (3) csomagolás (1) Dánia (1) Dörnyei Otília (1) Dr. Becsky-Balku Orsolya (2) Dr. Dóczy Katalin (1) Dr. Fülöp Zsuzsanna (2) Dr. Kocsis Márton (1) Dr. Loncsár Krisztina (1) Éder Tamás (1) ÉFOSZ (1) élelmiszer (113) élelmiszeripar (2) Élelmiszerklub Alapítvány (66) Élelmiszerklub Délelőtt (26) előadás (61) Erasmus+ (53) értékesítés (15) EU (34) EU Fórum (6) EVS (1) felmérés (3) fenntarthatóság (5) fiatalok (26) fogyasztóvédelem (2) Földi Péter (1) Franciaország (2) gasztronómia (1) Genuss Region (1) Genussland (1) GfK (2) GKI (1) Gutes vom Bauernhof (1) GVH (3) gyakornok (2) Gyaraky Zoltán (3) gyártmánylap (1) gyümölcs (2) hagyomány (1) helyi (1) hírek (4) hogyan (1) Hogyan készítsük (1) Horvátország (1) hungarikum (1) húsvét (1) I. műhely (3) II. műhely (7) III. műhely (6) innováció (2) Intersnack (1) IV. műhely (6) IX. műhely (4) jelölés (7) jog (3) jogszabályok (13) Juhász Anikó (1) K+F Konzervkutató (1) kampány (1) Kaposvári Egyetem (2) képzés (3) kérdőív (1) kereskedelem (11) kézműves (3) kiállítás (3) kistermelő (20) kommunikáció (3) Kovács Krisztina (7) Köcse Ildikó (1) közétkeztetés (1) Kujáni Katalin (1) kutatások (3) Lengyelország (4) Lukács László (1) magyar (18) Marcin Sowa (2) marha (1) márka (16) marketing (18) Medián (1) mezőgazdaság (6) MgSzH (1) Műhely (47) Nagy-Britannia (1) NÉBIH (8) NFH (3) nrc (1) olasz (1) Olaszlország (1) Olaszország (9) OTP (1) OVUM (1) ökológia (1) önkéntes (1) őstermelő (3) pályázat (28) paradicsom (1) Pászti Balázs (7) pazarlás (1) pénzügy (3) piackutatás (1) Polereczki Zsolt (1) Portugália (4) regionalitás (11) rendezvény (11) rendezvényszervezés (1) Rigler Zsolt (1) Románia (4) rövid ellátási lánc (3) Sárközy Ildikó (8) Serfőző Lili (1) sertés (1) Solti Csilla (1) Spanyolország (9) Steirisches Vulkanland (1) SUS (1) Svédország (1) Szabados Andrea (2) Szabó Gábor (1) Szegedyné Fricz Ágnes (9) Szente Viktória (1) Szerbia (6) Szlovákia (4) Szlovénia (2) Szöllősi Réka (1) találkozó (36) tanácsadás (1) tanulmányok (2) tápanyag (1) tápérték (2) Tej Terméktanács (1) Tesco (1) tojás (1) Tóth Ferenc (4) Törökország (5) tréning (12) útmutató (3) üzleti terv (1) V. műhely (8) vállalkozás (13) védjegy (12) versenyjog (1) versenyképesség (3) vezetés (5) VI. műhely (5) vidékfejlesztés (1) VII. műhely (3) VIII. műhely (4) Visegrádi (1) VM (10) zöldség (1)

Élelmiszerklub Blog Archívum