2018. január 19.

Beszámoló 3. - Gondoljuk újra az élelmiszer-pazarlást - ifjúsági találkozó az Azori-szigeteken, 2017. november 13-22.


Utazásom az Élelmiszerklub Alapítvány által meghirdetett „Gondoljuk újra az élelmiszer pazarlást - Ifjúsági Találkozó” keretein belül valósult meg.

Miután az Élelmiszerklub Alapítvány kiválasztotta azt a szerencsés 5 embert aki el utazhatott erre a csodás helyre a résztvevőkkel felvettük a kapcsolatot és elkezdtük az előmunkálatokat az utazáshoz. Az első lépés az volt, hogy készítettünk egy Facebook csoportot ahol egyszerűen tudtunk kommunikálni a teendőinkkel kapcsolatban.

Az utazásunk közös kiindulópontja Budapest volt ahonnan Frankfurtba repültünk, onnan Lisszabonba és végül az utolsó és fárasztó repülés a Lisszabon - Terceira szakasz volt. Az érkezés pillanata azonnal kárpótolt minket az egész napos fárasztó utazás után.

A magyar csapat az országa és történelmének, gasztronómiájának és hírnevének terjesztése céljából különféle ajándékokat, kóstolókat vitt az ifjúsági találkozóra, ahol a különböző nemzetek számára megismertette azokat egy-egy rövid előadás keretein belül. Bemutatásra és kóstoltatásra került sor a gasztronómia kategórián belül a Magyarországon méltán híres hungarikum termékeink némelyikéből, mint például a tokaji 6 puttonyos aszú bor, Erős Pista, Pick téliszalámi, Tibi csoki, Zwack Unicum. Ezen felül a magyar csapat főzött egy nagyszerű kolbászos-nokedlis paprikás krumplit amely nagy sikert aratott.

A találkozó időtartama alatt közeli barátságok alakultak ki a külföldi és magyar résztvevőkkel egyaránt, különösen pozitív volt számomra a vegyes nemzetiségű szoba beosztás illetve a multikulturális egész napos feladatok. Kötelező volt minden ország résztvevőjének egy előadást tartani ami az élelmiszer pazarláshoz volt köthető, személy szerint én a kiskereskedelemben keletkező élelmiszer selejtek mértékéről tartottam egy előadást.

A hét során az élelmiszer pazarlásról megfogalmazott víziókat én megpróbálom beépíteni a mindennapjaimba és odafigyelnek rá szigorúan. A húsfogyasztásomat minimálisra visszaszorítottam illetve nem dobok ki élelmiszert csak ha az tényleg indokolt. Ez a program óriási lehetőséget nyújtott számunkra, megismerkedtünk az Atlanti-Óceáni térségben elő portugál emberekkel és a szokásaikkal, rengeteg külföldi barátra tettünk szert és ráadásul tudatosabbak lettünk az élelmiszer pazarlás témában.



Írta: Szőllősi László, magyar résztvevő

Nincsenek megjegyzések:

Azonnali RSS-értesítőre feliratkozás

Napi hírlevélre feliratkozás

Írja be e-mail címét:

Kulcsszavak

1% (3) 16 (1) 2015 (34) 2016 (17) 2017 (12) 2018 (10) AKI (2) állítás (1) Almenland (1) Almo (1) AMA-Biosiegel (1) AMA-Gütesiegel (1) ásványvíz (1) Austria Gütezeichen (1) Ausztria (13) Bali Tibor (1) Baromfi Termék Tanács (1) Bartyik Tünde (1) Beck László (1) Bereczki Attila (1) beszámoló (31) BGF (1) Bial Tibor (1) bio (3) Bio Austria (1) blogbejegyzés (22) Bormarketing Műhely (1) BOS (1) CzechTrade (1) Csehország (3) csomagolás (1) Dánia (1) Dörnyei Otília (1) Dr. Becsky-Balku Orsolya (2) Dr. Dóczy Katalin (1) Dr. Fülöp Zsuzsanna (2) Dr. Kocsis Márton (1) Dr. Loncsár Krisztina (1) Éder Tamás (1) ÉFOSZ (1) élelmiszer (117) élelmiszeripar (2) Élelmiszerklub Alapítvány (80) Élelmiszerklub Délelőtt (26) előadás (61) Erasmus+ (67) értékesítés (15) EU (38) EU Fórum (6) EVS (1) felmérés (3) fenntarthatóság (5) fiatalok (29) fogyasztóvédelem (2) Földi Péter (1) Franciaország (2) gasztronómia (2) Genuss Region (1) Genussland (1) GfK (2) GKI (1) Gutes vom Bauernhof (1) GVH (3) gyakornok (2) Gyaraky Zoltán (3) gyártmánylap (1) gyümölcs (2) hagyomány (1) helyi (1) hírek (4) hogyan (1) Hogyan készítsük (1) Horvátország (1) hungarikum (1) húsvét (1) I. műhely (3) II. műhely (7) III. műhely (6) innováció (2) Intersnack (1) IV. műhely (6) IX. műhely (4) jelölés (7) jog (3) jogszabályok (13) Juhász Anikó (1) K+F Konzervkutató (1) kampány (1) Kaposvári Egyetem (2) képzés (4) kérdőív (1) kereskedelem (11) kézműves (3) kiállítás (3) kistermelő (22) kommunikáció (3) Kovács Krisztina (7) Köcse Ildikó (1) közétkeztetés (1) Kujáni Katalin (1) kutatások (3) Lengyelország (4) Lettország (1) Lukács László (1) Macedónia (1) magyar (18) Marcin Sowa (2) marha (1) márka (16) marketing (18) Medián (1) mezőgazdaság (9) MgSzH (1) Műhely (47) Nagy-Britannia (1) NÉBIH (8) Németország (1) NFH (3) nrc (1) olasz (1) Olaszlország (1) Olaszország (9) OTP (1) OVUM (1) ökológia (1) önkéntes (1) őstermelő (3) pályázat (32) paradicsom (1) Pászti Balázs (7) pazarlás (1) pénzügy (3) piackutatás (1) Polereczki Zsolt (1) Portugália (7) regionalitás (11) rendezvény (11) rendezvényszervezés (1) Rigler Zsolt (1) Románia (4) rövid ellátási lánc (3) sajt (3) Sárközy Ildikó (8) Serfőző Lili (1) sertés (1) Solti Csilla (1) Spanyolország (9) Steirisches Vulkanland (1) SUS (1) Svédország (3) Szabados Andrea (2) Szabó Gábor (1) Szegedyné Fricz Ágnes (9) Szente Viktória (1) Szerbia (6) Szlovákia (5) Szlovénia (2) Szöllősi Réka (1) találkozó (47) tanácsadás (1) tanulmányok (2) tápanyag (1) tápérték (2) Tej Terméktanács (1) Tesco (1) tojás (1) Tóth Ferenc (4) Törökország (9) tréning (14) útmutató (3) üzleti terv (1) V. műhely (8) vállalkozás (13) védjegy (12) versenyjog (1) versenyképesség (3) vezetés (5) VI. műhely (5) vidékfejlesztés (1) VII. műhely (3) VIII. műhely (4) Visegrádi (1) VM (10) zöldség (1)

Élelmiszerklub Blog Archívum