2018. január 18.

Beszámoló II. - Bio és helyi élelmiszerek - ifjúsági találkozó Svédországban, 2017. október 15-22.


2017. október 15-én indultunk a Bio és helyi élelmiszerek Ifjúsági találkozóra Svédországba. 
Házigazdáink lelkesen fogadtak és vacsorával vártak minket. Számos ország csapata késő este érkezett, így velük csak reggel találkoztunk. 

Az első nap festői táj fogadott minket, a reggelit követően ismertették a heti programot, a szabályokat és hogy mire figyeljünk oda. Majd ismerkedős játékok, előadások követték egymást, tea, illetve kávészünetekkel megszakítva.

A következő napokban a reggelit követően játékos energizáló feleadatok, játékok után számos workshopon vettünk részt a bio és helyi élelmiszerekről, azok elkészítéséről és jelentőségéről több szempontot is figyelembe véve. A workshopok szervezetten és gördülékenyen zajlottak csapatokban, a csapatokat minden ország egy-egy embere alkotta, így megoszthattuk egymással saját tapasztalatainkat, érdekességeinket és különlegességeinket, valamint számos lehetőségünk nyílt ezáltal megismerni egymást.

Két alkalommal ellátogattunk egy helyi iskolába, ahol használhattuk az ottani főző eszközöket, hogy elkészítsünk egy egészséges ételt, amihez elkészítettünk egy teljes marketinget logóval ellátva. Ez egy verseny volt, amit a szervezők által alkotott zsűri bírált el. A második alkalommal az Örkeljungában megrendezett kulturális napra készítettünk ételeket, sütiket, amelyeket pedig a helyiek kóstolhattak és véleményezhettek.

Minden este két-két ország mutatkozott be az interkulturális estek során. A program során egy napot a közeli Helsingbourg városában töltöttünk városnézéssel.

A program során számos emberrel, kultúrával és szokással ismerkedtünk meg. Mindenki nagyon kedves és segítőkész volt, a programok tartalmasak és hasznosak voltak a számomra. Számos új információval és ismerettel gazdagodtam a program során az élelmiszerekről, hogy hogyan kerülnek a boltokba hogyan állítják elő a bio élelmiszereket egyes országokban. Valamint sokat megtudtam a különböző kultúrákról is.



Írta: Tótin Zsófia, magyar résztvevő

Nincsenek megjegyzések:

Azonnali RSS-értesítőre feliratkozás

Napi hírlevélre feliratkozás

Írja be e-mail címét:

Kulcsszavak

1% (3) 16 (1) 2015 (34) 2016 (17) 2017 (12) 2018 (10) AKI (2) állítás (1) Almenland (1) Almo (1) AMA-Biosiegel (1) AMA-Gütesiegel (1) ásványvíz (1) Austria Gütezeichen (1) Ausztria (13) Bali Tibor (1) Baromfi Termék Tanács (1) Bartyik Tünde (1) Beck László (1) Bereczki Attila (1) beszámoló (31) BGF (1) Bial Tibor (1) bio (3) Bio Austria (1) blogbejegyzés (22) Bormarketing Műhely (1) BOS (1) CzechTrade (1) Csehország (3) csomagolás (1) Dánia (1) Dörnyei Otília (1) Dr. Becsky-Balku Orsolya (2) Dr. Dóczy Katalin (1) Dr. Fülöp Zsuzsanna (2) Dr. Kocsis Márton (1) Dr. Loncsár Krisztina (1) Éder Tamás (1) ÉFOSZ (1) élelmiszer (117) élelmiszeripar (2) Élelmiszerklub Alapítvány (80) Élelmiszerklub Délelőtt (26) előadás (61) Erasmus+ (67) értékesítés (15) EU (38) EU Fórum (6) EVS (1) felmérés (3) fenntarthatóság (5) fiatalok (29) fogyasztóvédelem (2) Földi Péter (1) Franciaország (2) gasztronómia (2) Genuss Region (1) Genussland (1) GfK (2) GKI (1) Gutes vom Bauernhof (1) GVH (3) gyakornok (2) Gyaraky Zoltán (3) gyártmánylap (1) gyümölcs (2) hagyomány (1) helyi (1) hírek (4) hogyan (1) Hogyan készítsük (1) Horvátország (1) hungarikum (1) húsvét (1) I. műhely (3) II. műhely (7) III. műhely (6) innováció (2) Intersnack (1) IV. műhely (6) IX. műhely (4) jelölés (7) jog (3) jogszabályok (13) Juhász Anikó (1) K+F Konzervkutató (1) kampány (1) Kaposvári Egyetem (2) képzés (4) kérdőív (1) kereskedelem (11) kézműves (3) kiállítás (3) kistermelő (22) kommunikáció (3) Kovács Krisztina (7) Köcse Ildikó (1) közétkeztetés (1) Kujáni Katalin (1) kutatások (3) Lengyelország (4) Lettország (1) Lukács László (1) Macedónia (1) magyar (18) Marcin Sowa (2) marha (1) márka (16) marketing (18) Medián (1) mezőgazdaság (9) MgSzH (1) Műhely (47) Nagy-Britannia (1) NÉBIH (8) Németország (1) NFH (3) nrc (1) olasz (1) Olaszlország (1) Olaszország (9) OTP (1) OVUM (1) ökológia (1) önkéntes (1) őstermelő (3) pályázat (32) paradicsom (1) Pászti Balázs (7) pazarlás (1) pénzügy (3) piackutatás (1) Polereczki Zsolt (1) Portugália (7) regionalitás (11) rendezvény (11) rendezvényszervezés (1) Rigler Zsolt (1) Románia (4) rövid ellátási lánc (3) sajt (3) Sárközy Ildikó (8) Serfőző Lili (1) sertés (1) Solti Csilla (1) Spanyolország (9) Steirisches Vulkanland (1) SUS (1) Svédország (3) Szabados Andrea (2) Szabó Gábor (1) Szegedyné Fricz Ágnes (9) Szente Viktória (1) Szerbia (6) Szlovákia (5) Szlovénia (2) Szöllősi Réka (1) találkozó (47) tanácsadás (1) tanulmányok (2) tápanyag (1) tápérték (2) Tej Terméktanács (1) Tesco (1) tojás (1) Tóth Ferenc (4) Törökország (9) tréning (14) útmutató (3) üzleti terv (1) V. műhely (8) vállalkozás (13) védjegy (12) versenyjog (1) versenyképesség (3) vezetés (5) VI. műhely (5) vidékfejlesztés (1) VII. műhely (3) VIII. műhely (4) Visegrádi (1) VM (10) zöldség (1)

Élelmiszerklub Blog Archívum