2018. augusztus 8.

A mezőgazdaság helyi értékei - ifjúsági találkozó Lettországban, 2018. szeptember 3-9.

ÉK E+ A mezőgazdaság helyi értékei


MEGHÍVÓ
Az Élelmiszerklub Alapítvány felhívása

R4CH - Room for Cultural Heritage 
A MEZŐGAZDASÁG HELYI ÉRTÉKEI 
Ifjúsági találkozó Lettországban 
6 ország részvételével 
2018. szeptember 3-9., Dobele, Lettország 
6+2 fő részére Magyarországról 

A találkozó nyelve az angol, de csak az egyik csoportvezető és egy fiatal résztvevő esetében elvárásunk, hogy beszéljenek angolul (haladó szinten). A többieknek ők fognak segíteni a kommunikációban - tolmácsolással, fordítással. 

2018: Az Európai Kulturális Örökség Éve
Az örökségünk az, ahol a múlt és a jövő találkozik.

A mezőgazdaság büszke része Európa kulturális örökségének.
Büszkék lehetünk az épületeinkre, a hagyományainkra, a szokásainkra, a vidéki tájainkra, a bennünket körülvevő flórára és a faunára.
A magyar résztvevők az ifjúsági találkozón a lakóhelyüket és a helyi mezőgazdaság gazdag örökségét fogják képviselni és bemutatni.


THE PROGRAMME

The project focuses on mobilizing the youth of European rural areas, identify their locality's special
cultural heritage that comes in many different forms:
1. tangible - buildings, monuments, artifacts, clothing, artwork, books, machines, historic
towns, archaeological sites;
2. intangible - practices, representations, expressions, knowledge, skills, language and oral
traditions, performing arts, social practices, and traditional craftsmanship;
3. natural - landscapes, flora and fauna and explores as well as does the necessary research to learn more and generate innovative ways to promote their own locality's cultural heritage.

Creating the Digital Guide on European Cultural Heritage 

The Youth Exchange is the major activity of the project, where the participating youth will work together in mixed groups to create the outcome of the project - the Digital Guide on European Cultural Heritages - an online guide promoting the local Cultural Heritages, the youth are proud of. 

The Activity mainly aims to:
1) Create the Digital Guide on European Cultural Heritage;
2) Present the local Cultural Heritages to the rest of the participating youth;
3) Exchange information, learn more about each others' local communities;


A résztvevő országok: Lettország, Magyarország, Olaszország, Görögország, Románia, Bulgária.
Összesen 6 x 8 = 48 fő résztvevő.
Az ifjúsági találkozó nyelve az angol.

Az ifjúsági találkozó az EU Erasmus+ programja keretében valósul meg.
A részvétel, a szállás és étkezés ingyenes. Az utazási költséget a lett szervezet utólag megtéríti 275  Euro összegig.
Regisztrációs díj van: 25 ezer Ft (Budapest), melyet kiválasztás esetén a repülőjegy megvásárlása előtt kell átutalni az alapítványnak.

A részvétel további feltételei:
  • Beszámoló írása a tapasztaltakról a hazaérkezés után. 
  • Életkori megkötés: 6 főnél 18-24 év - 2 főnél korhatár nélkül (akik a csoportvezetők lesznek). 
  • Legalább haladó szintű angol nyelvtudás 1 fő résztvevőnél és az 1 fő csoportvezetőnél.
  • Intenzív egyéni online angol tanulás a kiutazásig. 
  • Utazás előtt az ingyenes Európai Egészségbiztosítási Kártya kiváltása. 
  • Az utazás időtartamára utasbiztosítás vásárlása indulása előtt. 
A jelentkezők közül kiválasztáskor előnyben részesítjük, aki:
- még nem vett részt Erasmus+ programban európai országban,
- jelenleg nem tanul közintézményben,
- van kapcsolódása az élelmiszer-gazdasághoz,
- az ifjúsági találkozón szerzett ismereteket a környezetében élőknek továbbadja.

Az ifjúsági találkozó időpontja: 2018.  szeptember 3-9.
Az ifjúsági találkozó helyszíne: Dobele, Lettország

Jelentkezés az alábbi online adatlap kitöltésével.
Jelentkezési határidő: 2018. augusztus 8., szerda este.  

További információ: sarkozy[kukac]elelmiszerklub.hu


Nincsenek megjegyzések:

Azonnali RSS-értesítőre feliratkozás

Napi hírlevélre feliratkozás

Írja be e-mail címét:

Kulcsszavak

1% (3) 16 (1) 2015 (34) 2016 (17) 2017 (12) 2018 (10) AKI (2) állítás (1) Almenland (1) Almo (1) AMA-Biosiegel (1) AMA-Gütesiegel (1) ásványvíz (1) Austria Gütezeichen (1) Ausztria (13) Bali Tibor (1) Baromfi Termék Tanács (1) Bartyik Tünde (1) Beck László (1) Bereczki Attila (1) beszámoló (31) BGF (1) Bial Tibor (1) bio (3) Bio Austria (1) blogbejegyzés (22) Bormarketing Műhely (1) BOS (1) CzechTrade (1) Csehország (3) csomagolás (1) Dánia (1) Dörnyei Otília (1) Dr. Becsky-Balku Orsolya (2) Dr. Dóczy Katalin (1) Dr. Fülöp Zsuzsanna (2) Dr. Kocsis Márton (1) Dr. Loncsár Krisztina (1) Éder Tamás (1) ÉFOSZ (1) élelmiszer (117) élelmiszeripar (2) Élelmiszerklub Alapítvány (80) Élelmiszerklub Délelőtt (26) előadás (61) Erasmus+ (67) értékesítés (15) EU (38) EU Fórum (6) EVS (1) felmérés (3) fenntarthatóság (5) fiatalok (29) fogyasztóvédelem (2) Földi Péter (1) Franciaország (2) gasztronómia (2) Genuss Region (1) Genussland (1) GfK (2) GKI (1) Gutes vom Bauernhof (1) GVH (3) gyakornok (2) Gyaraky Zoltán (3) gyártmánylap (1) gyümölcs (2) hagyomány (1) helyi (1) hírek (4) hogyan (1) Hogyan készítsük (1) Horvátország (1) hungarikum (1) húsvét (1) I. műhely (3) II. műhely (7) III. műhely (6) innováció (2) Intersnack (1) IV. műhely (6) IX. műhely (4) jelölés (7) jog (3) jogszabályok (13) Juhász Anikó (1) K+F Konzervkutató (1) kampány (1) Kaposvári Egyetem (2) képzés (4) kérdőív (1) kereskedelem (11) kézműves (3) kiállítás (3) kistermelő (22) kommunikáció (3) Kovács Krisztina (7) Köcse Ildikó (1) közétkeztetés (1) Kujáni Katalin (1) kutatások (3) Lengyelország (4) Lettország (1) Lukács László (1) Macedónia (1) magyar (18) Marcin Sowa (2) marha (1) márka (16) marketing (18) Medián (1) mezőgazdaság (9) MgSzH (1) Műhely (47) Nagy-Britannia (1) NÉBIH (8) Németország (1) NFH (3) nrc (1) olasz (1) Olaszlország (1) Olaszország (9) OTP (1) OVUM (1) ökológia (1) önkéntes (1) őstermelő (3) pályázat (32) paradicsom (1) Pászti Balázs (7) pazarlás (1) pénzügy (3) piackutatás (1) Polereczki Zsolt (1) Portugália (7) regionalitás (11) rendezvény (11) rendezvényszervezés (1) Rigler Zsolt (1) Románia (4) rövid ellátási lánc (3) sajt (3) Sárközy Ildikó (8) Serfőző Lili (1) sertés (1) Solti Csilla (1) Spanyolország (9) Steirisches Vulkanland (1) SUS (1) Svédország (3) Szabados Andrea (2) Szabó Gábor (1) Szegedyné Fricz Ágnes (9) Szente Viktória (1) Szerbia (6) Szlovákia (5) Szlovénia (2) Szöllősi Réka (1) találkozó (47) tanácsadás (1) tanulmányok (2) tápanyag (1) tápérték (2) Tej Terméktanács (1) Tesco (1) tojás (1) Tóth Ferenc (4) Törökország (9) tréning (14) útmutató (3) üzleti terv (1) V. műhely (8) vállalkozás (13) védjegy (12) versenyjog (1) versenyképesség (3) vezetés (5) VI. műhely (5) vidékfejlesztés (1) VII. műhely (3) VIII. műhely (4) Visegrádi (1) VM (10) zöldség (1)

Élelmiszerklub Blog Archívum