2018. augusztus 2.

Beszámoló 1. - A mezőgazdaság fontossága - ifjúsági találkozó Törökországban, 2018. május 19-27.


4 országból (Bulgária, Észtország, Törökország, Magyarország) 40 fiatal tanácskozott az Erasmus + projekt keretén belül élelmiszeripar és mezőgazdasági témában.

Halhattunk előadásokat az egyetem professzoraitól. Érintettük az állattenyésztés, a növénytermesztés és az élelmiszeripar témáit is. Megismertük az Adana mezőgazdaságára vonatkozó jellegzetességeket.

Meglátogattuk Adana közigazgatási szerveit. Vezető beosztású tisztségviselők tartottak előadást. Bemutatták a nemzeti mezőgazdasági hivatal működését.

Az alap mezőgazdasági ismeretek és a törökországi jellegzetességek mellett lehetőségünk nyílt a többi résztvevő ország mezőgazdasági sajátosságait is elsajátítani. A nemzetek saját esten mutatkozhattak be. Köztük bemutattuk Magyarország legfontosabb mezőgazdasági és élelmiszeripari termékeit.

Az ifjúsági találkozó nagyon gyakorlatiasnak bizonyult. Számos projektben vettünk részt. Itt a különböző nemzetek alkottak egy csoportot. A projektek során a nemzetközi kapcsolatok erősödtek és az angol nyelv használatát is gyakoroltuk. Saját minikertet készítettünk és fát is ültettünk.

Ellátogattunk egy szarvasmarha telepre és egy kutató intézetbe. Ahol a gyakorlatban is láttuk, hogyan működik az állattenyésztés.

A török fogadószervezet nagyon jó házigazda volt. Jó volt a szállásunk és megkóstoltuk a török gasztronómia legfontosabb fogásait.

Összességében az ifjúsági találkozó során számos kulturális, mezőgazdasági ismeretet szereztünk. Angol nyelvből megtanultuk a mezőgazdasági szakszavakat, valamint a nyelvet gyakorlatban is használtuk.

Köszönöm az Élelmiszerklub Alapítványnak hogy lehetőséget nyújtott rá, hogy részt vegyek a találkozón.



Írta: Garzó Galatea, magyar résztvevő

Nincsenek megjegyzések:

Azonnali RSS-értesítőre feliratkozás

Napi hírlevélre feliratkozás

Írja be e-mail címét:

Kulcsszavak

1% (3) 16 (1) 2015 (34) 2016 (17) 2017 (12) 2018 (10) AKI (2) állítás (1) Almenland (1) Almo (1) AMA-Biosiegel (1) AMA-Gütesiegel (1) ásványvíz (1) Austria Gütezeichen (1) Ausztria (13) Bali Tibor (1) Baromfi Termék Tanács (1) Bartyik Tünde (1) Beck László (1) Bereczki Attila (1) beszámoló (31) BGF (1) Bial Tibor (1) bio (3) Bio Austria (1) blogbejegyzés (22) Bormarketing Műhely (1) BOS (1) CzechTrade (1) Csehország (3) csomagolás (1) Dánia (1) Dörnyei Otília (1) Dr. Becsky-Balku Orsolya (2) Dr. Dóczy Katalin (1) Dr. Fülöp Zsuzsanna (2) Dr. Kocsis Márton (1) Dr. Loncsár Krisztina (1) Éder Tamás (1) ÉFOSZ (1) élelmiszer (117) élelmiszeripar (2) Élelmiszerklub Alapítvány (80) Élelmiszerklub Délelőtt (26) előadás (61) Erasmus+ (67) értékesítés (15) EU (38) EU Fórum (6) EVS (1) felmérés (3) fenntarthatóság (5) fiatalok (29) fogyasztóvédelem (2) Földi Péter (1) Franciaország (2) gasztronómia (2) Genuss Region (1) Genussland (1) GfK (2) GKI (1) Gutes vom Bauernhof (1) GVH (3) gyakornok (2) Gyaraky Zoltán (3) gyártmánylap (1) gyümölcs (2) hagyomány (1) helyi (1) hírek (4) hogyan (1) Hogyan készítsük (1) Horvátország (1) hungarikum (1) húsvét (1) I. műhely (3) II. műhely (7) III. műhely (6) innováció (2) Intersnack (1) IV. műhely (6) IX. műhely (4) jelölés (7) jog (3) jogszabályok (13) Juhász Anikó (1) K+F Konzervkutató (1) kampány (1) Kaposvári Egyetem (2) képzés (4) kérdőív (1) kereskedelem (11) kézműves (3) kiállítás (3) kistermelő (22) kommunikáció (3) Kovács Krisztina (7) Köcse Ildikó (1) közétkeztetés (1) Kujáni Katalin (1) kutatások (3) Lengyelország (4) Lettország (1) Lukács László (1) Macedónia (1) magyar (18) Marcin Sowa (2) marha (1) márka (16) marketing (18) Medián (1) mezőgazdaság (9) MgSzH (1) Műhely (47) Nagy-Britannia (1) NÉBIH (8) Németország (1) NFH (3) nrc (1) olasz (1) Olaszlország (1) Olaszország (9) OTP (1) OVUM (1) ökológia (1) önkéntes (1) őstermelő (3) pályázat (32) paradicsom (1) Pászti Balázs (7) pazarlás (1) pénzügy (3) piackutatás (1) Polereczki Zsolt (1) Portugália (7) regionalitás (11) rendezvény (11) rendezvényszervezés (1) Rigler Zsolt (1) Románia (4) rövid ellátási lánc (3) sajt (3) Sárközy Ildikó (8) Serfőző Lili (1) sertés (1) Solti Csilla (1) Spanyolország (9) Steirisches Vulkanland (1) SUS (1) Svédország (3) Szabados Andrea (2) Szabó Gábor (1) Szegedyné Fricz Ágnes (9) Szente Viktória (1) Szerbia (6) Szlovákia (5) Szlovénia (2) Szöllősi Réka (1) találkozó (47) tanácsadás (1) tanulmányok (2) tápanyag (1) tápérték (2) Tej Terméktanács (1) Tesco (1) tojás (1) Tóth Ferenc (4) Törökország (9) tréning (14) útmutató (3) üzleti terv (1) V. műhely (8) vállalkozás (13) védjegy (12) versenyjog (1) versenyképesség (3) vezetés (5) VI. műhely (5) vidékfejlesztés (1) VII. műhely (3) VIII. műhely (4) Visegrádi (1) VM (10) zöldség (1)

Élelmiszerklub Blog Archívum