2018. augusztus 7.

Beszámoló 3. - A mezőgazdaság fontossága - ifjúsági találkozó Törökországban, 2018. május 19-27.


Több előadást tekinthettünk meg Törökország mezőgazdaságát illetően, melyeket a meglátogatott Çukurova Egyetem professzorai adtak elő, növénytermesztés, állattenyésztés és élelmiszeripar területen. 

Ezen a helyszínen mindenki ültethetett egy fát, amellyel hozzájárultunk a biológiai sokféleség megőrzéséhez és az ország éghajlatára jellemzően a nagy meleget figyelembe véve segítettük a talaj vízmegkötő képességét.

Az Alibaba farm látogatás során a gyakorlati működését is láthattuk az egyetemi professzorok által előadott témáknak.

Később betekinthettünk, hogy hogyan is működik Törökországban a közigazgatási szerveken belül a szállásunktól nem messze elhelyezkedő nemzeti  mezőgazdasági hivatal.  Ennek működéséről vezető tisztségviselők tartottak előadásokat. Készségesen álltak minden feltett kérdésünkhöz.

Országukban való tartózkodásunk alatt megismerhettük a jellegzetes vallási  szokásokat, megkóstolhattuk a gasztronómiai ételeiket.

 Mivel Észt, Bulgár, Magyar és Török résztvevők voltak jelen, így a többi ország ételkülönlegességeiket kóstolhattuk meg a nemzeti esteken.  Magyarországról is bemutatásra kerültek a jellegzetes élelmiszeripari  és mezőgazdasági termékek.

Sok gyakorlatias projektet szerveztek nekünk, ahol véletlenszerűen alkottak a nemzetek csoportokat.
A török fogadószervezet nagyon segítőkész, barátságos és kedves volt velünk.

Összegezve az eltöltött idő alatt sikerült megismerni Törökország mezőgazdaságát.

Köszönöm az Élelmiszerklub Alapítványnak, hogy részt vehettem a találkozón!




Írta: Kóródi Heni, magyar résztvevő

Nincsenek megjegyzések:

Azonnali RSS-értesítőre feliratkozás

Napi hírlevélre feliratkozás

Írja be e-mail címét:

Kulcsszavak

1% (3) 16 (1) 2015 (34) 2016 (17) 2017 (12) 2018 (10) AKI (2) állítás (1) Almenland (1) Almo (1) AMA-Biosiegel (1) AMA-Gütesiegel (1) ásványvíz (1) Austria Gütezeichen (1) Ausztria (13) Bali Tibor (1) Baromfi Termék Tanács (1) Bartyik Tünde (1) Beck László (1) Bereczki Attila (1) beszámoló (31) BGF (1) Bial Tibor (1) bio (3) Bio Austria (1) blogbejegyzés (22) Bormarketing Műhely (1) BOS (1) CzechTrade (1) Csehország (3) csomagolás (1) Dánia (1) Dörnyei Otília (1) Dr. Becsky-Balku Orsolya (2) Dr. Dóczy Katalin (1) Dr. Fülöp Zsuzsanna (2) Dr. Kocsis Márton (1) Dr. Loncsár Krisztina (1) Éder Tamás (1) ÉFOSZ (1) élelmiszer (117) élelmiszeripar (2) Élelmiszerklub Alapítvány (80) Élelmiszerklub Délelőtt (26) előadás (61) Erasmus+ (67) értékesítés (15) EU (38) EU Fórum (6) EVS (1) felmérés (3) fenntarthatóság (5) fiatalok (29) fogyasztóvédelem (2) Földi Péter (1) Franciaország (2) gasztronómia (2) Genuss Region (1) Genussland (1) GfK (2) GKI (1) Gutes vom Bauernhof (1) GVH (3) gyakornok (2) Gyaraky Zoltán (3) gyártmánylap (1) gyümölcs (2) hagyomány (1) helyi (1) hírek (4) hogyan (1) Hogyan készítsük (1) Horvátország (1) hungarikum (1) húsvét (1) I. műhely (3) II. műhely (7) III. műhely (6) innováció (2) Intersnack (1) IV. műhely (6) IX. műhely (4) jelölés (7) jog (3) jogszabályok (13) Juhász Anikó (1) K+F Konzervkutató (1) kampány (1) Kaposvári Egyetem (2) képzés (4) kérdőív (1) kereskedelem (11) kézműves (3) kiállítás (3) kistermelő (22) kommunikáció (3) Kovács Krisztina (7) Köcse Ildikó (1) közétkeztetés (1) Kujáni Katalin (1) kutatások (3) Lengyelország (4) Lettország (1) Lukács László (1) Macedónia (1) magyar (18) Marcin Sowa (2) marha (1) márka (16) marketing (18) Medián (1) mezőgazdaság (9) MgSzH (1) Műhely (47) Nagy-Britannia (1) NÉBIH (8) Németország (1) NFH (3) nrc (1) olasz (1) Olaszlország (1) Olaszország (9) OTP (1) OVUM (1) ökológia (1) önkéntes (1) őstermelő (3) pályázat (32) paradicsom (1) Pászti Balázs (7) pazarlás (1) pénzügy (3) piackutatás (1) Polereczki Zsolt (1) Portugália (7) regionalitás (11) rendezvény (11) rendezvényszervezés (1) Rigler Zsolt (1) Románia (4) rövid ellátási lánc (3) sajt (3) Sárközy Ildikó (8) Serfőző Lili (1) sertés (1) Solti Csilla (1) Spanyolország (9) Steirisches Vulkanland (1) SUS (1) Svédország (3) Szabados Andrea (2) Szabó Gábor (1) Szegedyné Fricz Ágnes (9) Szente Viktória (1) Szerbia (6) Szlovákia (5) Szlovénia (2) Szöllősi Réka (1) találkozó (47) tanácsadás (1) tanulmányok (2) tápanyag (1) tápérték (2) Tej Terméktanács (1) Tesco (1) tojás (1) Tóth Ferenc (4) Törökország (9) tréning (14) útmutató (3) üzleti terv (1) V. műhely (8) vállalkozás (13) védjegy (12) versenyjog (1) versenyképesség (3) vezetés (5) VI. műhely (5) vidékfejlesztés (1) VII. műhely (3) VIII. műhely (4) Visegrádi (1) VM (10) zöldség (1)

Élelmiszerklub Blog Archívum