2018. január 16.

Beszámoló I. - Bio és helyi élelmiszerek - ifjúsági találkozó Svédországban, 2017. október 15-22.


Utazásom az Élelmiszerklub Alapítvány szervezésével Erasmus+ program lehetőségen keresztül valósult meg. A Bio- és helyi élelmiszerek Ifjúsági Találkozójának helyszíne Svédország, Örkelljunga volt. 

Utazásunk során Budapestről közvetlen repülőgép járattal jutottunk el Malmő-be. A szervezők a rendezvényt megelőző hetekben a repülőtérről való eljutás pontos menetét frappáns video üzenetbe foglalva juttatták el minden résztvevő számára. Ezek információk birtokában már “otthonosan” mozogtunk a landolást követően. A szervezők javaslatára már itthon megvettük a transzferbuszokra “flix bus” szóló jegyeket, melynek következtében az utazás még gördülékenyebbé vált.
Továbbá a szervezők tájékoztattak a Svédországban működő fizetési rendszerről, és felhívták a figyelmünket, hogy mindenhol szinte kizárólag csak bankkártyás fizetés lehetséges.

A megérkezést követően a Svéd szervező csapat személyesen fogadott bennünket. Készséggel álltak rendelkezésünkre, bármilyen jellegű problémánkkal kapcsolatban.

A szervezők a hét során tervezett programok tematikájában törekedtek arra, hogy minden résztvevő kellő képpen megismerje egymást, gyakorolja az idegen nyelvtudását, illetve a rengetek hasznos tudás megszerzése mellet egy kellemes és hasznos hetet töltsön Svédországban.

Az ételek teljes mértékben helyi alapanyagokból készültek, melynek ökológiai lábnyoma jelentősen alacsonyabb az importált alapanyagokból készített termékekhez képest. A szervezők kiemelt figyelmet szenteltek az étel intoleranciával szenvedő résztvevőkre. A napi menűkínálat mellett hely kapott vegetáriánus és laktóz érzékenyeknek szánt ételkínálat is.

Összességében kiváló lehetőséget kaptunk melynek köszönhetően megismerkedtünk a Svéd,-Észak Európiai országokra jellemző kultúrával, új embereket ismertünk meg, kamatoztattuk az idegenyelvtudásunkat és az élelmiszergazdasággal kapcsolatos álláspontjainkat megvitatva hasznos konklúziókat vontuk le, melyek a továbbiakban a szűkös energiaforrások helyzetének köszönhetően égető szükséget jelentenek.




Illés Árpád, magyar résztvevő 

Azonnali RSS-értesítőre feliratkozás

Napi hírlevélre feliratkozás

Írja be e-mail címét:

Kulcsszavak

1% (3) 16 (1) 2015 (34) 2016 (17) 2017 (12) 2018 (3) AKI (2) állítás (1) Almenland (1) Almo (1) AMA-Biosiegel (1) AMA-Gütesiegel (1) ásványvíz (1) Austria Gütezeichen (1) Ausztria (13) Bali Tibor (1) Baromfi Termék Tanács (1) Bartyik Tünde (1) Beck László (1) Bereczki Attila (1) beszámoló (28) BGF (1) Bial Tibor (1) bio (3) Bio Austria (1) blogbejegyzés (22) Bormarketing Műhely (1) BOS (1) CzechTrade (1) Csehország (3) csomagolás (1) Dánia (1) Dörnyei Otília (1) Dr. Becsky-Balku Orsolya (2) Dr. Dóczy Katalin (1) Dr. Fülöp Zsuzsanna (2) Dr. Kocsis Márton (1) Dr. Loncsár Krisztina (1) Éder Tamás (1) ÉFOSZ (1) élelmiszer (116) élelmiszeripar (2) Élelmiszerklub Alapítvány (74) Élelmiszerklub Délelőtt (26) előadás (61) Erasmus+ (61) értékesítés (15) EU (37) EU Fórum (6) EVS (1) felmérés (3) fenntarthatóság (5) fiatalok (28) fogyasztóvédelem (2) Földi Péter (1) Franciaország (2) gasztronómia (2) Genuss Region (1) Genussland (1) GfK (2) GKI (1) Gutes vom Bauernhof (1) GVH (3) gyakornok (2) Gyaraky Zoltán (3) gyártmánylap (1) gyümölcs (2) hagyomány (1) helyi (1) hírek (4) hogyan (1) Hogyan készítsük (1) Horvátország (1) hungarikum (1) húsvét (1) I. műhely (3) II. műhely (7) III. műhely (6) innováció (2) Intersnack (1) IV. műhely (6) IX. műhely (4) jelölés (7) jog (3) jogszabályok (13) Juhász Anikó (1) K+F Konzervkutató (1) kampány (1) Kaposvári Egyetem (2) képzés (3) kérdőív (1) kereskedelem (11) kézműves (3) kiállítás (3) kistermelő (20) kommunikáció (3) Kovács Krisztina (7) Köcse Ildikó (1) közétkeztetés (1) Kujáni Katalin (1) kutatások (3) Lengyelország (4) Lukács László (1) magyar (18) Marcin Sowa (2) marha (1) márka (16) marketing (18) Medián (1) mezőgazdaság (8) MgSzH (1) Műhely (47) Nagy-Britannia (1) NÉBIH (8) Németország (1) NFH (3) nrc (1) olasz (1) Olaszlország (1) Olaszország (9) OTP (1) OVUM (1) ökológia (1) önkéntes (1) őstermelő (3) pályázat (31) paradicsom (1) Pászti Balázs (7) pazarlás (1) pénzügy (3) piackutatás (1) Polereczki Zsolt (1) Portugália (7) regionalitás (11) rendezvény (11) rendezvényszervezés (1) Rigler Zsolt (1) Románia (4) rövid ellátási lánc (3) Sárközy Ildikó (8) Serfőző Lili (1) sertés (1) Solti Csilla (1) Spanyolország (9) Steirisches Vulkanland (1) SUS (1) Svédország (3) Szabados Andrea (2) Szabó Gábor (1) Szegedyné Fricz Ágnes (9) Szente Viktória (1) Szerbia (6) Szlovákia (5) Szlovénia (2) Szöllősi Réka (1) találkozó (43) tanácsadás (1) tanulmányok (2) tápanyag (1) tápérték (2) Tej Terméktanács (1) Tesco (1) tojás (1) Tóth Ferenc (4) Törökország (6) tréning (13) útmutató (3) üzleti terv (1) V. műhely (8) vállalkozás (13) védjegy (12) versenyjog (1) versenyképesség (3) vezetés (5) VI. műhely (5) vidékfejlesztés (1) VII. műhely (3) VIII. műhely (4) Visegrádi (1) VM (10) zöldség (1)

Élelmiszerklub Blog Archívum