2018. január 17.

Beszámoló 2. - Gondoljuk újra az élelmiszer-pazarlást - ifjúsági találkozó az Azori-szigeteken, 2017. november 13-22.


2016-ban központi szerepbe került az élelmiszer-pazarlás Portugáliában. Ennek kapcsán idén novemberben Gondoljuk újra az élelmiszer-pazarlást ifjúsági találkozó került megrendezésre az Azori szigeteken. Az Élelmiszerklub Alapítvány segítségével én is részt tudtam venni a projekten. 

A cél az volt, hogy a különböző nemzetek (portugál, olasz, bulgár, horvát és a magyar) fiataljai együtt tudjanak gondolkodni az élelmiszerpazarlásról, megoldásokat keressenek, és hazaérve, az ott szerzett tapasztalatokat meg tudják osztani környezetükkel.

A fogadó szervezet nagyon készséges és figyelmes volt az érkezőkkel. A helyiek pedig hihetetlenül vendégszeretőek. A magyar csapat pár nappal hamarabb érkezett a helyszínre. Körbe tudtuk járni Terceira kincseit. A szigeten található, a világ három olyan vulkánjának egyike, az Algar do Carvão, ami belülről látogatható.

Az öt magyart az első pillanattól magával ragadta a hely. Könnyen megtaláltuk a közös hangot és egy nagyon  sokszínű és összetartó társaság keveredett össze. A projekt nagy részében együtt vagy az olaszokkal dolgoztunk. Meghallgattuk a különböző országok álláspontját a témáról, felszólaltak az AJITER vezetői is, de igazán megoldást sajnos nem találtunk a problémára.

Az utolsó előtti nap viszont egy iskolába látogattunk el, ahol játékos módon próbáltuk felhívni a gyerekek figyelmét az élelmiszer-pazarlás fontosságára, továbbá grafitiket is terveztünk, hogy az üzenet minél inkább eljusson az emberekhez és ezeket felrajzoltuk az egyik erre kijelölt falra. A mi ötletünk egy banán volt, NIKE jelként ábrázolva, alatta pedig  a „just eat it!” felirat.

Remélem lesz lehetőségem az Élelmiszerklubbal más helyekre és programokra is eljutni! Igazán ismeretterjesztő utazás volt!




Oláh Zsuzsa Laura, magyar résztvevő

Azonnali RSS-értesítőre feliratkozás

Napi hírlevélre feliratkozás

Írja be e-mail címét:

Kulcsszavak

1% (3) 16 (1) 2015 (34) 2016 (17) 2017 (12) 2018 (3) AKI (2) állítás (1) Almenland (1) Almo (1) AMA-Biosiegel (1) AMA-Gütesiegel (1) ásványvíz (1) Austria Gütezeichen (1) Ausztria (13) Bali Tibor (1) Baromfi Termék Tanács (1) Bartyik Tünde (1) Beck László (1) Bereczki Attila (1) beszámoló (28) BGF (1) Bial Tibor (1) bio (3) Bio Austria (1) blogbejegyzés (22) Bormarketing Műhely (1) BOS (1) CzechTrade (1) Csehország (3) csomagolás (1) Dánia (1) Dörnyei Otília (1) Dr. Becsky-Balku Orsolya (2) Dr. Dóczy Katalin (1) Dr. Fülöp Zsuzsanna (2) Dr. Kocsis Márton (1) Dr. Loncsár Krisztina (1) Éder Tamás (1) ÉFOSZ (1) élelmiszer (116) élelmiszeripar (2) Élelmiszerklub Alapítvány (74) Élelmiszerklub Délelőtt (26) előadás (61) Erasmus+ (61) értékesítés (15) EU (37) EU Fórum (6) EVS (1) felmérés (3) fenntarthatóság (5) fiatalok (28) fogyasztóvédelem (2) Földi Péter (1) Franciaország (2) gasztronómia (2) Genuss Region (1) Genussland (1) GfK (2) GKI (1) Gutes vom Bauernhof (1) GVH (3) gyakornok (2) Gyaraky Zoltán (3) gyártmánylap (1) gyümölcs (2) hagyomány (1) helyi (1) hírek (4) hogyan (1) Hogyan készítsük (1) Horvátország (1) hungarikum (1) húsvét (1) I. műhely (3) II. műhely (7) III. műhely (6) innováció (2) Intersnack (1) IV. műhely (6) IX. műhely (4) jelölés (7) jog (3) jogszabályok (13) Juhász Anikó (1) K+F Konzervkutató (1) kampány (1) Kaposvári Egyetem (2) képzés (3) kérdőív (1) kereskedelem (11) kézműves (3) kiállítás (3) kistermelő (20) kommunikáció (3) Kovács Krisztina (7) Köcse Ildikó (1) közétkeztetés (1) Kujáni Katalin (1) kutatások (3) Lengyelország (4) Lukács László (1) magyar (18) Marcin Sowa (2) marha (1) márka (16) marketing (18) Medián (1) mezőgazdaság (8) MgSzH (1) Műhely (47) Nagy-Britannia (1) NÉBIH (8) Németország (1) NFH (3) nrc (1) olasz (1) Olaszlország (1) Olaszország (9) OTP (1) OVUM (1) ökológia (1) önkéntes (1) őstermelő (3) pályázat (31) paradicsom (1) Pászti Balázs (7) pazarlás (1) pénzügy (3) piackutatás (1) Polereczki Zsolt (1) Portugália (7) regionalitás (11) rendezvény (11) rendezvényszervezés (1) Rigler Zsolt (1) Románia (4) rövid ellátási lánc (3) Sárközy Ildikó (8) Serfőző Lili (1) sertés (1) Solti Csilla (1) Spanyolország (9) Steirisches Vulkanland (1) SUS (1) Svédország (3) Szabados Andrea (2) Szabó Gábor (1) Szegedyné Fricz Ágnes (9) Szente Viktória (1) Szerbia (6) Szlovákia (5) Szlovénia (2) Szöllősi Réka (1) találkozó (43) tanácsadás (1) tanulmányok (2) tápanyag (1) tápérték (2) Tej Terméktanács (1) Tesco (1) tojás (1) Tóth Ferenc (4) Törökország (6) tréning (13) útmutató (3) üzleti terv (1) V. műhely (8) vállalkozás (13) védjegy (12) versenyjog (1) versenyképesség (3) vezetés (5) VI. műhely (5) vidékfejlesztés (1) VII. műhely (3) VIII. műhely (4) Visegrádi (1) VM (10) zöldség (1)

Élelmiszerklub Blog Archívum