2018. március 21.

A mezőgazdaság fontossága - ifjúsági találkozó Törökországban, 2018. május 19-27.


KÖSZÖNJÜK A GYORS JELENTKEZÉSEKET : ))
Megtaláltuk a 8. magyar kiutazó résztvevőt.
*********************
MÉG 1 FŐ JELENTKEZÉSÉT VÁRJUK - ÉLETKORI MEGKÖTÉS NÉLKÜL - MINÉL ELŐBB, MERT A CSOPORT MÁR UTAZÁSRA KÉSZEN ÁLL...
**********
MEGHÍVÓ
Az Élelmiszerklub Alapítvány felhívása

MOTHER EARTH 
A mezőgazdaság fontossága 
Ifjúsági találkozó Törökországban 
5 ország részvételével 
2018. május 19-27., Adana, Törökország 
7+1 fő részére Magyarországról 

A találkozó nyelve az angol, de csak a csoportvezető és egy fiatal résztvevő esetében elvárásunk, hogy beszéljenek angolul (legalább haladó szinten). A többieknek ők fognak segíteni a kommunikációban - tolmácsolással, fordítással. 

Adana Törökország ötödik legnagyobb városa és Adana tartomány székhelye.
A város 20 km-re található a tengerparttól. A termékeny kilikiai síkság legfontosabb települése. Itt a házak lapos tetejűek, mert a forró nyári hőség idején a lakosok a háztetőkön alszanak.
A terület mindig is mezőgazdasági jellegű volt, több gyümölcsfajta, például az őszibarack őshonos a környéken. Termesztenek még búzát, zabot, szőlőt, citrusféleségeket, olívabogyót.

THE PROGRAMME
We will raise our youth's awareness about the importance of agricultural fields, and they will understand the meaning of organic agriculture.
With different activities, they will develop their creativity and entrepreneurship features.
They will learn agriculture is not about just soil - it has lots of fields like farming, greenhouse cultivation, horse breeding and beekeeping.
They will be face-to-face with the problem of raising erotion and decreasing of agricultural fields, and they will make up a solution for it.
We're aiming that make them understand why agriculture is important for humankind, how can agriculture get better these days, what kind of studies can made about generalization of organic agriculture and creating agricultural awareness like in Europe, in children, youth and local people.

A résztvevő országok: Törökország, Magyarország, Ciprus, Bulgária, Észtország.
Összesen 5 x 8 = 40 fő résztvevő.
Az ifjúsági találkozó nyelve az angol.

Az ifjúsági találkozó az EU Erasmus+ programja keretében valósul meg.
A részvétel, a szállás és étkezés ingyenes. Az utazási költséget a török szervezet utólag megtéríti 275  Euro összegig.
Regisztrációs díj van: 25 ezer Ft (Budapest), melyet kiválasztás esetén a repülőjegy megvásárlása előtt kell átutalni az alapítványnak.

A részvétel további feltételei:
  • Beszámoló írása a tapasztaltakról a hazaérkezés után. 
  • Életkori megkötés: 7 főnél 18-30 év - 1 főnél korhatár nélkül (aki a csoportvezető lesz). 
  • Legalább haladó szintű angol nyelvtudás 1 fő résztvevőnél és az 1 fő csoportvezetőnél.
  • Intenzív egyéni online angol tanulás a kiutazásig. 
  • Utazás előtt az ingyenes Európai Egészségbiztosítási Kártya kiváltása. 
  • Az utazás időtartamára utasbiztosítás vásárlása indulása előtt. 
A jelentkezők közül kiválasztáskor előnyben részesítjük, aki:
- még nem vett részt Erasmus+ programban európai országban,
- jelenleg nem tanul közintézményben,
- van kapcsolódása az élelmiszer-gazdasághoz,
- az ifjúsági találkozón szerzett ismereteket a környezetében élőknek továbbadja.

Az ifjúsági találkozó időpontja: 2018.  május 19-27.
Az ifjúsági találkozó helyszíne: Adana, Törökország

Jelentkezés az alábbi online adatlap kitöltésével.
Jelentkezési határidő: 2018. február 7., szerda este.  MÉG 1 FŐ JELENTKEZÉSÉT VÁRJUK - MINÉL ELŐBB! KÖSZÖNJÜK A GYORS JELENTKEZÉSEKET : ))
Megtaláltuk a 8. magyar kiutazó résztvevőt.
*********************
További információ: sarkozy[kukac]elelmiszerklub.hu


Azonnali RSS-értesítőre feliratkozás

Napi hírlevélre feliratkozás

Írja be e-mail címét:

Kulcsszavak

1% (3) 16 (1) 2015 (34) 2016 (17) 2017 (12) 2018 (6) AKI (2) állítás (1) Almenland (1) Almo (1) AMA-Biosiegel (1) AMA-Gütesiegel (1) ásványvíz (1) Austria Gütezeichen (1) Ausztria (13) Bali Tibor (1) Baromfi Termék Tanács (1) Bartyik Tünde (1) Beck László (1) Bereczki Attila (1) beszámoló (28) BGF (1) Bial Tibor (1) bio (3) Bio Austria (1) blogbejegyzés (22) Bormarketing Műhely (1) BOS (1) CzechTrade (1) Csehország (3) csomagolás (1) Dánia (1) Dörnyei Otília (1) Dr. Becsky-Balku Orsolya (2) Dr. Dóczy Katalin (1) Dr. Fülöp Zsuzsanna (2) Dr. Kocsis Márton (1) Dr. Loncsár Krisztina (1) Éder Tamás (1) ÉFOSZ (1) élelmiszer (116) élelmiszeripar (2) Élelmiszerklub Alapítvány (76) Élelmiszerklub Délelőtt (26) előadás (61) Erasmus+ (63) értékesítés (15) EU (37) EU Fórum (6) EVS (1) felmérés (3) fenntarthatóság (5) fiatalok (28) fogyasztóvédelem (2) Földi Péter (1) Franciaország (2) gasztronómia (2) Genuss Region (1) Genussland (1) GfK (2) GKI (1) Gutes vom Bauernhof (1) GVH (3) gyakornok (2) Gyaraky Zoltán (3) gyártmánylap (1) gyümölcs (2) hagyomány (1) helyi (1) hírek (4) hogyan (1) Hogyan készítsük (1) Horvátország (1) hungarikum (1) húsvét (1) I. műhely (3) II. műhely (7) III. műhely (6) innováció (2) Intersnack (1) IV. műhely (6) IX. műhely (4) jelölés (7) jog (3) jogszabályok (13) Juhász Anikó (1) K+F Konzervkutató (1) kampány (1) Kaposvári Egyetem (2) képzés (4) kérdőív (1) kereskedelem (11) kézműves (3) kiállítás (3) kistermelő (22) kommunikáció (3) Kovács Krisztina (7) Köcse Ildikó (1) közétkeztetés (1) Kujáni Katalin (1) kutatások (3) Lengyelország (4) Lukács László (1) Macedónia (1) magyar (18) Marcin Sowa (2) marha (1) márka (16) marketing (18) Medián (1) mezőgazdaság (8) MgSzH (1) Műhely (47) Nagy-Britannia (1) NÉBIH (8) Németország (1) NFH (3) nrc (1) olasz (1) Olaszlország (1) Olaszország (9) OTP (1) OVUM (1) ökológia (1) önkéntes (1) őstermelő (3) pályázat (31) paradicsom (1) Pászti Balázs (7) pazarlás (1) pénzügy (3) piackutatás (1) Polereczki Zsolt (1) Portugália (7) regionalitás (11) rendezvény (11) rendezvényszervezés (1) Rigler Zsolt (1) Románia (4) rövid ellátási lánc (3) sajt (3) Sárközy Ildikó (8) Serfőző Lili (1) sertés (1) Solti Csilla (1) Spanyolország (9) Steirisches Vulkanland (1) SUS (1) Svédország (3) Szabados Andrea (2) Szabó Gábor (1) Szegedyné Fricz Ágnes (9) Szente Viktória (1) Szerbia (6) Szlovákia (5) Szlovénia (2) Szöllősi Réka (1) találkozó (43) tanácsadás (1) tanulmányok (2) tápanyag (1) tápérték (2) Tej Terméktanács (1) Tesco (1) tojás (1) Tóth Ferenc (4) Törökország (6) tréning (14) útmutató (3) üzleti terv (1) V. műhely (8) vállalkozás (13) védjegy (12) versenyjog (1) versenyképesség (3) vezetés (5) VI. műhely (5) vidékfejlesztés (1) VII. műhely (3) VIII. műhely (4) Visegrádi (1) VM (10) zöldség (1)

Élelmiszerklub Blog Archívum