MEGHÍVÓ
HOGYAN KÉSZÍTSÜK?
ALAPISMERETEK GYÜMÖLCSÖK KISTERMELŐI FELDOLGOZÁSÁHOZ
Szezonindító előadások szörpökről, lekvárokról, befőttekről és gyümölcslevekről
Budapesten - 2017. márciusban - 4 alkalommal hétfőnként.
Kistermelői élelmiszereket állít elő? Őstermelőként gyümölcsöket termeszt? Szeretné árbevételét növelni és gyümölcsökből jól eladható termékeket feldolgozni? De gondot okoz, hogy megfeleljen a Magyar Élelmiszerkönyv szigorú előírásainak? Esetleg nem ismeri elég alaposan az EU-rendelet címkékre vonatkozó, kötelező jelölési szabályait? Ugye szeretné elkerülni, hogy a hatósági ellenőrzések esetleg hibásnak minősítsék termékeit?
Ha igen, jöjjön el az Élelmiszerklub Alapítvány és a K+F Konzervkutató Kft. előadásaira, ahol:
- Bemutatjuk a gyümölcsök kistermelői feldolgozásának módszereit.
- Megismertetjük a nyersanyagokkal szemben támasztott követelményekkel és a mikrobiológiai biztonság előírásaival.
- Gyümölcsfajták szerint végigvezetjük a gyártási folyamatokon.
- Részletesen elmondjuk a címkejelölésekre vonatkozó kötelező előírásokat.
- Gyakorlati tapasztalatokat és jó példákat adunk.
- Felhívjuk a figyelmet a leggyakoribb hibákra.
- Kérdéseire is választ kaphat a rendezvényen.
Témák és időpontok:
I. Kistermelői SZÖRPÖK. Hogyan készítsük?
Alapismeretek a kistermelői gyártáshoz
2017. március 6., hétfő - 11-14 óra
Program:
11,00-12,00 óra - Szörpgyártás mint kistermelői tevékenység
Előadók:
III. Kistermelői BEFŐTTEK. Hogyan készítsük?
Alapismeretek a kistermelői gyártáshoz
- A nyersanyagokkal szemben támasztott követelmények
- Szörpök mikrobiológiai biztonsága
- Kistermelői gyümölcsszörp bogyós gyümölcsből - a málna példáján
- Kistermelői gyümölcsszörp csonthéjas gyümölcsből - a meggy példáján
- Kistermelői víz és kivonat alapú szörp - a bodza példáján
- Kistermelői különleges minőségű gyümölcsszörp
- Kistermelői kézműves szörp
- Kistermelői szörpök címkejelölése
- Piacokon és kiskereskedelemben vásárolt kistermelői szörpök bevizsgálásainak eredményei
- Vizsgált jellemzők: címkézés, főbb beltartalmi paraméterek és érzékszervi tulajdonságok
- A terméktesztek eredményei a vizsgált jellemzők szerint
- Jellemző hibák és javításuk
Előadók:
- Sári-Scheibelhoffer Adrienn, Okleveles Élelmiszermérnök - K+F Konzervkutató Kft.
- Csernák Aliz, Okleveles Élelmiszermérnök - K+F Konzervkutató Kft.
- Sárközy Ildikó, Ügyvezető Kurátor - Élelmiszerklub Alapítvány
II. Kistermelői LEKVÁROK. Hogyan készítsük?
Alapismeretek a kistermelői gyártáshoz
Alapismeretek a kistermelői gyártáshoz
2017. március 13., hétfő - 11-14 óra
Program:
11,00-12,00 óra - Lekvárkészítés mint kistermelői tevékenység
12,00-13,00 óra - Kistermelői lekvárok teszteredményei
Előadók:
- A nyersanyagokkal szemben támasztott követelmények
- Lekvárok mikrobiológiai biztonsága
- Kistermelői lekvár bogyós gyümölcsből – az eper példáján
- Kistermelői lekvár csonthéjas gyümölcsből - a sárgabarack példáján
- Kistermelői különleges minőségű lekvárok
- Kistermelői kézműves lekvárok
- Kistermelői lekvárok címkejelölése
- Piacokon, kiskereskedelemben és rendezvényen vásárolt kistermelői lekvárok bevizsgálásainak eredményei
- Vizsgált jellemzők: címkézés, főbb beltartalmi paraméterek és érzékszervi tulajdonságok
- A terméktesztek eredményei a vizsgált jellemzők szerint
- Jellemző hibák és javításuk
Előadók:
- Csernák Aliz, Okleveles Élelmiszermérnök - K+F Konzervkutató Kft.
- Sári-Scheibelhoffer Adrienn, Okleveles Élelmiszermérnök - K+F Konzervkutató Kft.
- Sárközy Ildikó, Ügyvezető Kurátor - Élelmiszerklub Alapítvány
III. Kistermelői BEFŐTTEK. Hogyan készítsük?
Alapismeretek a kistermelői gyártáshoz
2017. március 20., hétfő - 11-14 óra
Program:
11,00-12,00 óra - Befőttkészítés mint kistermelői tevékenység
Előadók:
- A nyersanyagokkal szemben támasztott követelmények
- Befőttek mikrobiológiai biztonsága
- Kistermelői befőtt bogyós gyümölcsből - a szamóca példáján
- Kistermelői befőtt almatermésű gyümölcsből - a körte példáján
- Kistermelői befőtt csonthéjas gyümölcsből - a cseresznye példáján
- Kistermelői befőttek címkejelölése
- Piacokon, kiskereskedelemben, csomagküldéssel és rendezvényeken vásárolt kistermelői befőttek bevizsgálásainak eredményei
- Vizsgált jellemzők: címkézés, főbb beltartalmi paraméterek és érzékszervi tulajdonságok
- A terméktesztek eredményei a vizsgált jellemzők szerint
- Jellemző hibák és javításuk
Előadók:
- Sári-Scheibelhoffer Adrienn, Okleveles Élelmiszermérnök - K+F Konzervkutató Kft.
- Csernák Aliz, Okleveles Élelmiszermérnök - K+F Konzervkutató Kft.
- Sárközy Ildikó, Ügyvezető Kurátor - Élelmiszerklub Alapítvány
IV. Kistermelői GYÜMÖLCSLEVEK. Hogyan készítsük?
Alapismeretek a kistermelői gyártáshoz
2017. március 27., hétfő - 11-14 óra
Program:
11,00-12,00 óra - Gyümölcslégyártás mint kistermelői tevékenység
Előadók:
- A nyersanyagokkal szemben támasztott követelmények
- Gyümölcslevek mikrobiológiai biztonsága
- Kistermelői szűrt gyümölcsnektár csonthéjas gyümölcsből – a meggy példáján
- Kistermelői gyümölcsnektár csonthéjas gyümölcsből – az őszibarack példáján
- Kistermelői szűrt gyümölcslé almatermésű gyümölcsből - az alma példáján
- Kistermelői gyümölcslevek címkejelölése
- Piacokon, kiskereskedelemben, csomagküldéssel és rendezvényeken vásárolt kistermelői gyümölcslevek bevizsgálásainak eredményei
- Vizsgált jellemzők: címkézés, főbb beltartalmi paraméterek és érzékszervi tulajdonságok
- A terméktesztek eredményei a vizsgált jellemzők szerint
- Jellemző hibák és javításuk
Előadók:
- Sári-Scheibelhoffer Adrienn, Okleveles Élelmiszermérnök - K+F Konzervkutató Kft.
- Csernák Aliz, Okleveles Élelmiszermérnök - K+F Konzervkutató Kft.
- Sárközy Ildikó, Ügyvezető Kurátor - Élelmiszerklub Alapítvány
Hogyan lehet részt venni?
A jelentkezéshez a néhány sorral lejjebb található online adatlap kitöltését kérjük.
Regisztrációja beérkezéséről és a részvételi díjat tartalmazó távszámláról a megadott email címen értesítést küldünk.
Az előadásokon való részvétel feltétele a részvételi díj befizetése.
Fizetni átutalással vagy bankfiókban történő befizetéssel lehet.
Minden egyes előadás részvételi díja személyenként: 4.800 Ft + ÁFA = 6.096 Ft
Kedvezmények: ahány előadásra jelentkezik egy fő, annyiszor 10 % mennyiségi kedvezményt nyújtunk a teljes összegre. Feltétele, hogy a részvételi díj befizetése 2017. február 28-ig megtörténjen.
Például: egy fő 4 előadásra történő jelentkezés esetén 4 x 10 % = 40 % kedvezményt adunk a számlaösszegből.
A befizetés megérkezése után küldjük meg az előadások pontos helyszínét a jelentkezéskor megadott email címére.
A helyszín közlekedési eszközökkel könnyen megközelíthető. Autóval érkezőknek jók a parkolási lehetőségek - van fizetős és nem-fizetős körzet a közelben.
8 megjegyzés:
Tisztelt Szervezők!
Érdeklődni szeretnék,hogy hétvégén is megrendezésre kerülnek-e a "Hogyan készítsük?" előadássorozat? Köszönettel: Czéhné
Kedves Chéhné,
Köszönjük kérdését.
A márciusi előadássorozat után, annak tapasztalatait felhasználva
fogunk a folytatásról dönteni.
Üdvözlettel:
Élelmiszerklub Alapítvány
Kedves Élelmiszerklub alapítvány! Debrecenben nem lesz véletlenül ugyanilyen rendezvény? Nagyon érdekelne.Köszönettel: Kovács Katalin
Kedves Kovács Katalin,
Köszönjük kérdését. Ezen a tavaszon nem tervezzük,
hogy az előadássorozatot Debrecenben is megtartjuk.
Üdvözlettel:
Élelmiszerklub Alapítvány
Kedves Szervezők! Kelet magyarországon tervezne-e valahol ilyen rendezvényt? Köszönettel: Naményiné Kati
Kedves Naményiné Kati,
Köszönjük kérdését. Ezen a tavaszon nem tervezzük,
hogy az előadássorozatot Kelet-Magyarországon is
megtartjuk.
Üdvözlettel:
Élelmiszerklub Alapítvány
Kedves Szervezők!
Nyugat-Magyarországon várható esetleg jövőre február-márciusban ilyen oktatás?
Üdvözlettel
György Sebastian
Kedves György Sebastian,
az előadásokat folytatni fogjuk. Még az idén.
Most egy igényfelmérést végzünk. A beérkező válaszokat feldolgozva döntünk a hogyanról és a mikorról.
http://www.elelmiszerklub.hu/2017/03/egeszseges-eletmod-ifjusagi-talalkozo.html
Üdvözlettel:
Élelmiszerklub Alapítvány
Megjegyzés küldése